Од атентатот се офајдија Црвенковски, Фрчкоски и Грција

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Гарфилд, може и проработила совеста.

Сега тебе што те боли, Мирка или можните причини за атентат ?

Ne veruvam deka i prorabotila svesta, ova e naracan tekst koj docni celi dvanaeset godini. Ne velam deka ne mi se dopagja tekstot, no velam deka ne mi se doapgjaat tipusi kako Mirka, davajgazovski vrtikapi. Utre, drugiden vaka ke lae i protiv Gvujo, ako se smenat rabotite.

Како може на човек безмозок да му проработи свеста?
Stom ti ja kudis mora da ja pofalam. Bravo za tekstot.
Кои бедни обиди за дефокузација од суштината на темава...

Прво да се потсетиме дека Мирка се оддели од Б.Ц пред повеќе години, односно остана доследна на својот оправдан анимозитет кон него.
Понатаму, како некој што беше исклучително близок со Бранко, знае и многу од неговите прљави игри, па итекако е соодветна да ги анализира и презентира.
Трето, таа е едно од најдобрите Македонски новинарски пера, а во последниов период и докажа дека е вистинска Македонка.

Така да, освен да се плука од сељачки побуди, навистина нема место сега да и се замери.

И конечно, ајде најдете едно нешто во нејзината анализа кое не е на место, односно фокусирајте се на текстот, без пропратни малициозни и оговарачки моменти.

SEga i bednik i seljo me naece, a jas nitu ja defokusiram temata nitu imam takva namera, tuku samo napomenuvam deka tekstov e povtorno naracan, a napisan od platenik od kalibarot na Gero i kompanija. Setiki sea e vo polza na vlasta pa zaboravame deka e isto lajno so gomnata.

Eдинствена замерка на нејзината анализа е таа што анализата е правена за цели 12 години пред денес,што практично станува маргинално,и тоа што во контекст на својата анализа можеби намерно го заборава “Долнодупенецот“ Д-р Владо Поповски (за кого некој или сам тој викаат дека е “Слоештанец“).А можела барем да го спомне во свите анализи оти другите се ситни “рипчиња“ во споредба со неговиот политички “беграунд“.Само и Мирка е “вртигаз“ па не е толку експлицитна како што изгледа ако ја читаме или слушаме.:toe:

Vlado Popovski koj bese obavestaec, vrtikapa najgolema??

Sega e asli VMRO-vec, najgolem na sFet.

Mirka, da se navratam na nea, sedese vo devedesetite so B.C. na viski i kokaince, zaedno se smeeja na "prostiot" narod koj slepo veruvase v sekoja serbirana laga od vlasta.

Deka ja odjeba i ne ja postavi za ambasador, prestana da ja plaka, da ja hrani, pa mu se zavrte i nemu.

Ubavo vika Prilepcanecot, davajgaz e MIrka.

pRASAJte se od kade informaciive, ako ne bila koga se ova se slucuvalo, prisutna i ucesnik.

Станува маргинално затоа што се однесува на нерасчистена, повторувам нерасчистена, ствар од пред 12 години?
И шаблоните на повторување кои се гледаат во таа анализа, и на кои сме сведоци и денес се ирелевантни?

А, аргументот за природата на Мирка ти вришти. Доста одржан.

Па види вака,ако намерно се изостават некои битни личности од тој период во некаква анализа,тогаш од таа анализа никакво фајде,или мислиш дека еден Кљусев или еден Камбовски се помалку значајни од еден Фрчко или Бранко?Мислиш ли дека Владо Поповски или Гошев кој Мирка никаде не ги споменува,се исто така ирелевантни?Или си велиш дека Трифун,Штерјо,Гуштеров,Свето......се само така случајно заборавени во тие случувања од прд 12 години,како и добар дел Албански намесници од типот на Папренику,Старова и слични од страна на Мирка?Не бе,намерно го прави тоа,за да ја преусмери јавноста малку во подруги насоки одколку она што е вистина.:toe:

На кој Старова мислиш? На стариот или на брат му?
Прашање: зошто Мирка не пишува за Данчо Шутурко, најпрвиот олигарх во МК, чиј бизнис процвета тлку многу што неговата секретарка купи два стана и една гарсоњера, а се тоа се случуваше пред будното око на Кљусев, Андов, Гошев, Б.Ц. Љубчо, и останатие. Како и кому ќе му рикнеше бизнисот, првин и најпрвин, ако не се иполнеше планот на Б.Ц. за маргинлизација на ВМРО и негово отстранување од парламент и следствено отстранување и елиминација на К.Г (кој наеба не само поради мешање во бизнисот, туку и поради оној страшн траурен чин наречен потпишување на времената погодна, ако се има предвид ека тоа беше сторено мимо Б.Ц и против неговата воља).

Mirka "zaborava" do go spomene FAKTOT deka veke vo oktomvri 95 vojnata e pred kraj -mafijata saka da go prodolzi shvercot na cigari od koj dotogash se finansirashe voskata na Srbite. Idealistite- onie koi uchestvuvaa vo shvercot ne zaradi lichna korist tuku za opstanok na Jugoslavija sakaa da prekine shvercot-tuka spadja Gligorov.
Makedonija e centar na shvercot na cigari-kako so sopstveno proizvodstvo taka i kako tranzit.
Sluchuvanjata so shvercot-ludje koi go vodea (VMRO-vci vodea DRZAVEN SHVERC VO VREME NA APSOLUTNA VLAST NA SDSM96-98) i upotreba na parite po atentatot pa do krajot na mandatot na Ljubchovata vlada dava mnogu jasna slika za motivite.

На кој Старова мислиш? На стариот или на брат му?
Прашање: зошто Мирка не пишува за Данчо Шутурко, најпрвиот олигарх во МК, чиј бизнис процвета тлку многу што неговата секретарка купи два стана и една гарсоњера, а се тоа се случуваше пред будното око на Кљусев, Андов, Гошев, Б.Ц. Љубчо, и останатие. Како и кому ќе му рикнеше бизнисот, првин и најпрвин, ако не се иполнеше планот на Б.Ц. за маргинлизација на ВМРО и негово отстранување од парламент и следствено отстранување и елиминација на К.Г (кој наеба не само поради мешање во бизнисот, туку и поради оној страшн траурен чин наречен потпишување на времената погодна, ако се има предвид ека тоа беше сторено мимо Б.Ц и против неговата воља).

Па и на обајцата,би можело да се рече,поминуваа онака незабележано како и Данчо кого заборавив ненамерно да го спомнам во контекст на темава.Приличен број од овие комуњари се останати на денешната економско-политичка сцена или во најмала рака нивните деца.

Добра анализа на Мирка! Многу убаво сиже направила на работите кои и по 12 години се многу релевантни, колку и да ни послужат за потсетување зошто сме во ситуацијава во која што сме.

Само едно ми пречи, премногу значење му дава на на Киро Глигоров, и тоа на слепо, а тој тоа не заслужува, впрочем во истата банда беше само што ете испаднал “вишок’’ од ред внатремафијашки причини. Неточна е констатацијата во делот каде се сумирани настаните по години дека слоганот на Киро бил “Името останува’’.

Се на се - одличен текст.

Mirka "zaborava" do go spomene FAKTOT deka veke vo oktomvri 95 vojnata e pred kraj -mafijata saka da go prodolzi shvercot na cigari od koj dotogash se finansirashe voskata na Srbite. Idealistite- onie koi uchestvuvaa vo shvercot ne zaradi lichna korist tuku za opstanok na Jugoslavija sakaa da prekine shvercot-tuka spadja Gligorov.
Makedonija e centar na shvercot na cigari-kako so sopstveno proizvodstvo taka i kako tranzit.
Sluchuvanjata so shvercot-ludje koi go vodea (VMRO-vci vodea DRZAVEN SHVERC VO VREME NA APSOLUTNA VLAST NA SDSM96-98) i upotreba na parite po atentatot pa do krajot na mandatot na Ljubchovata vlada dava mnogu jasna slika za motivite.
Rekov, Shuturko i se e kazano.
Tutunskiot tajkun. Evropski oligarh. More globalen.

Мирка е само еден исплашен човек кој што никогаш нема да си дозволи да преземе одговорност и таква која што секогаш и во секоја прилика ќе бара можност да се скрие во сенката на некој што ќе победи или ќе наебе.
:)
Со тоа што улогите на тие што победуваат и наебуваат се менливи и минливи, :) а таа секогаш гледа да биде дел од...
`добитната комбинација`.

Јас прашувам:
Добитна...
АМА ЗА КОГО ? !!!

Гарфилд, може и проработила совеста.
Жими такво што и проработела свеста. Лута му е на „синчето“(како што го нарекуваше БЦ порано), и удира на негова смета, но сепак до одредени граници...

Ако го анализирате подобро текстов, тука повеќе удира по сите околни.

Rekov, Shuturko i se e kazano.
Tutunskiot tajkun. Evropski oligarh. More globalen.

Shuturko vo sluchuvanjata beshe samo "kapetan prve klase"- igrata ja vodea GENERALI.
Otkako Marko stana "nachalnik na Generalshtabot" Shuturko dobi nov prtetpostaven.....bil desatar ama go unapredija preku nokj vo General zadolzen za "juzna pruga".

Sloboden prevod:

"При атентат на бившиот македонски Претседател Киро Глигоров, кој беше во октомври 1995 година тешко повреден, наводно и Мирјана Маркович играла пресудна улога. Глигоров сакаше да се бори против транзитот на дрога и цигари низ Македонија, во кој Марко Милошевич имаше клучна улога."

http://wissen.spiegel.de/wissen/doku...50&top=SPIEGEL

Свеста ќе и проработи кога во анализите ќе ги вклучи денешните актуелни политичари на власт,кој се многу побитни од оние што се во опозиција,кога секој паметен знае дека ги има,и верува на Мирка која прави анализи како да ги нема.Заборавила “случајно“ и на Васил Топурковски,кому сите оние гореспоменати можат само “вода да му носат“ барем кога се говори во контекст на темава,кој се личностите што одиграа важна улога за да се офајдат “офајдените“.:toe:

Абе ваква или онаква Мирка, тука имаме солидна содржина на текст.
Одлична анализа и аналогија на настаните.(макар и непотполна)

И сосема коректен став по однос на прашањата со резолуцијата, грчкиот интерес и сл.

Она како особа, мање битно у случајов.

Потсетување на улогата на Црвенковски, Фрчковски, Грција и атентатот(макар и делумна)...итекако битна ствар.

Se si mislam deka edinstven covek sto moze da go spasi posraniot sdsm e ovoj nasiov samoubiec, se nesto jade govna i kaj sto ima mesto za jadeneje a i koga e dovolno jaden, samo se cudam od kade tolku apetit, sigurno prvo jade pa posle povraka i opet.

Ако Мирка е пери-носи, ќе и се случи истото и во иднина, ќе ја искористат колку им е потребна и ќе ја шутнат во некој ќош. Доколку независно и совесно си ја работи својата работа, без разлика кого е на власт и кого ќе ошите со својата анализа, тогаш можебе и би заслужила некоја попволна позиција во самото општество. Инаку ми се допаѓа секое едно разоткривање на криминалци, грчки љубовници односно ебачици од Македонија и било каква поврзаност со некои од „ценетите“ соседи. Се надевам конечно ќе се обелоденат бар атентатите на двајца од нашите тројца претседатели , ако можам да набројам тројца ???:vozbud:

(Трајковски, лесна земја и слава ти Македонецу). :se_ molam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom