Divider
Seraphim
Гарфилд, може и проработила совеста.
Сега тебе што те боли, Мирка или можните причини за атентат ?
Ne veruvam deka i prorabotila svesta, ova e naracan tekst koj docni celi dvanaeset godini. Ne velam deka ne mi se dopagja tekstot, no velam deka ne mi se doapgjaat tipusi kako Mirka, davajgazovski vrtikapi. Utre, drugiden vaka ke lae i protiv Gvujo, ako se smenat rabotite.
Stom ti ja kudis mora da ja pofalam. Bravo za tekstot.Како може на човек безмозок да му проработи свеста?
Кои бедни обиди за дефокузација од суштината на темава...
Прво да се потсетиме дека Мирка се оддели од Б.Ц пред повеќе години, односно остана доследна на својот оправдан анимозитет кон него.
Понатаму, како некој што беше исклучително близок со Бранко, знае и многу од неговите прљави игри, па итекако е соодветна да ги анализира и презентира.
Трето, таа е едно од најдобрите Македонски новинарски пера, а во последниов период и докажа дека е вистинска Македонка.
Така да, освен да се плука од сељачки побуди, навистина нема место сега да и се замери.
И конечно, ајде најдете едно нешто во нејзината анализа кое не е на место, односно фокусирајте се на текстот, без пропратни малициозни и оговарачки моменти.
SEga i bednik i seljo me naece, a jas nitu ja defokusiram temata nitu imam takva namera, tuku samo napomenuvam deka tekstov e povtorno naracan, a napisan od platenik od kalibarot na Gero i kompanija. Setiki sea e vo polza na vlasta pa zaboravame deka e isto lajno so gomnata.
Eдинствена замерка на нејзината анализа е таа што анализата е правена за цели 12 години пред денес,што практично станува маргинално,и тоа што во контекст на својата анализа можеби намерно го заборава “Долнодупенецот“ Д-р Владо Поповски (за кого некој или сам тој викаат дека е “Слоештанец“).А можела барем да го спомне во свите анализи оти другите се ситни “рипчиња“ во споредба со неговиот политички “беграунд“.Само и Мирка е “вртигаз“ па не е толку експлицитна како што изгледа ако ја читаме или слушаме.![]()
Vlado Popovski koj bese obavestaec, vrtikapa najgolema??
Sega e asli VMRO-vec, najgolem na sFet.
Mirka, da se navratam na nea, sedese vo devedesetite so B.C. na viski i kokaince, zaedno se smeeja na "prostiot" narod koj slepo veruvase v sekoja serbirana laga od vlasta.
Deka ja odjeba i ne ja postavi za ambasador, prestana da ja plaka, da ja hrani, pa mu se zavrte i nemu.
Ubavo vika Prilepcanecot, davajgaz e MIrka.
pRASAJte se od kade informaciive, ako ne bila koga se ova se slucuvalo, prisutna i ucesnik.