G
Goldie
Гостин
Ма да им ебам матер на УЈП, од толку криминал во државава они се фатиле за петмина што ваделе една плата со давање на совети за обложување.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ми имаат затворено акаунтНа сите им стигна ваква порака. Аман, каде гледаш затворање на акаунтот? Плус, бет365 никогаш не затвара акаунти, само ги лимитира.
150.000 EUR podeleno na 4 godini podeleno na 5 dusi podeleno na 12 meseci....625 EUR mesecno....
znaci nesto poveke od edna ipol prosecna mesecna plata.
Parite sigurno gi trosele vo MK, znaci platile DDV na proivodite.....pak ostanale parite vo MK, a pisuva deka imalo i uplati od stranstvo....sto e devizen priliv od stranstvo, mnogu biten za MK opsto.
E да де, ја будала сум што на крај на година плаќам 10% данок, така? Иако парите ми се од работа остварена надвор од Македонија, ми зимаат пари затоа што е персонален доход. Исто и кај нив.
Мене ми имаат затворено акаунт![]()
E да де, ја будала сум што на крај на година плаќам 10% данок, така? Иако парите ми се од работа остварена надвор од Македонија, ми зимаат пари затоа што е персонален доход. Исто и кај нив.
Парите што ги добивам преку Upwork, не ги пријавувам, зашто не може да се пратат, се вадат преку припејд картичка врзана за виртуелна сметка.
Парите што ги добивам од Google, мора да ги пријавам, затоа што чековите се уновчуваат у банка, со што автоматски има paper trail.
Како пријавуваш приход од гугл кога немаш никаков договор за работа? Мислам дека имаше некаква обврска да прикажеш извор на приход.
Персонален данок на доход. Ти легнуваат пари на сметка од остварена дејност. Еден вид на хонорарец те рачунаат.
Баш ке видам со сметководителот тачно да ми каже.
Парите што ги добивам преку Upwork, не ги пријавувам, зашто не може да се пратат, се вадат преку припејд картичка врзана за виртуелна сметка.
Парите што ги добивам од Google, мора да ги пријавам, затоа што чековите се уновчуваат у банка, со што автоматски има paper trail.
сметководителот??? Сметководител на физичко лице, ова првпат слушам![]()
И јас мислам дека мора да имаш некаков документ - договор за работа, хонорар и слично за да пријавиш...[DOUBLEPOST=1451687747][/DOUBLEPOST]
Skrill / Netteler сметка / картичка? Ги вадиш парите на банкомат во наши банки?
Аман побогу, моите си имаат фирма, имаме куќен пријател, сметководител, консултации... Ретко на наши банкомати, обично во Србија...