Обложување на нет

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
150.000 EUR podeleno na 4 godini podeleno na 5 dusi podeleno na 12 meseci....625 EUR mesecno....

znaci nesto poveke od edna ipol prosecna mesecna plata.

Parite sigurno gi trosele vo MK, znaci platile DDV na proivodite.....pak ostanale parite vo MK, a pisuva deka imalo i uplati od stranstvo....sto e devizen priliv od stranstvo, mnogu biten za MK opsto.

150.000 EUR podeleno na 4 godini podeleno na 5 dusi podeleno na 12 meseci....625 EUR mesecno....

znaci nesto poveke od edna ipol prosecna mesecna plata.

Parite sigurno gi trosele vo MK, znaci platile DDV na proivodite.....pak ostanale parite vo MK, a pisuva deka imalo i uplati od stranstvo....sto e devizen priliv od stranstvo, mnogu biten za MK opsto.

E да де, ја будала сум што на крај на година плаќам 10% данок, така? Иако парите ми се од работа остварена надвор од Македонија, ми зимаат пари затоа што е персонален доход. Исто и кај нив.

E да де, ја будала сум што на крај на година плаќам 10% данок, така? Иако парите ми се од работа остварена надвор од Македонија, ми зимаат пари затоа што е персонален доход. Исто и кај нив.

Па будала си искрено, кај во државава немаат обезбедено работа (огромна невработеност) па младиве мора да се снаоѓаат преку интернети и разноразни начини уште па да им плаќаат данок.

Мене ми имаат затворено акаунт :)

Со какво образложение? Јас имам еден куп лимитирани акаунти, ниту еден затворен.[DOUBLEPOST=1451671690][/DOUBLEPOST]

Каква работа? Зарем не можеш да најдеш начин парите да ни ги повлекуваш преку банка?

Последно уредено:
Парите што ги добивам преку Upwork, не ги пријавувам, зашто не може да се пратат, се вадат преку припејд картичка врзана за виртуелна сметка.
Парите што ги добивам од Google, мора да ги пријавам, затоа што чековите се уновчуваат у банка, со што автоматски има paper trail.

Парите што ги добивам преку Upwork, не ги пријавувам, зашто не може да се пратат, се вадат преку припејд картичка врзана за виртуелна сметка.
Парите што ги добивам од Google, мора да ги пријавам, затоа што чековите се уновчуваат у банка, со што автоматски има paper trail.

Како пријавуваш приход од гугл кога немаш никаков договор за работа? Мислам дека имаше некаква обврска да прикажеш извор на приход.

Како пријавуваш приход од гугл кога немаш никаков договор за работа? Мислам дека имаше некаква обврска да прикажеш извор на приход.

Персонален данок на доход. Ти легнуваат пари на сметка од остварена дејност. Еден вид на хонорарец те рачунаат.
Баш ке видам со сметководителот тачно да ми каже.

Персонален данок на доход. Ти легнуваат пари на сметка од остварена дејност. Еден вид на хонорарец те рачунаат.
Баш ке видам со сметководителот тачно да ми каже.

сметководителот??? Сметководител на физичко лице, ова првпат слушам :)

И јас мислам дека мора да имаш некаков документ - договор за работа, хонорар и слично за да пријавиш...[DOUBLEPOST=1451687747][/DOUBLEPOST]

Skrill / Netteler сметка / картичка? Ги вадиш парите на банкомат во наши банки?

сметководителот??? Сметководител на физичко лице, ова првпат слушам :)

И јас мислам дека мора да имаш некаков документ - договор за работа, хонорар и слично за да пријавиш...[DOUBLEPOST=1451687747][/DOUBLEPOST]

Skrill / Netteler сметка / картичка? Ги вадиш парите на банкомат во наши банки?

Аман побогу, моите си имаат фирма, имаме куќен пријател, сметководител, консултации... Ретко на наши банкомати, обично во Србија...

Аман побогу, моите си имаат фирма, имаме куќен пријател, сметководител, консултации... Ретко на наши банкомати, обично во Србија...

а што има врска ако се на банкомати во МК? Штом парите не ти поминуваат преку сметка...?

Трансакциски трошоци, курсна разлика и уште неколку причини...

Ако веќе одош до Србија, не можеш чековите таму да ги реализираш? Никогаш на сум работел со чекови од странски банки, така да не знам како точно функционира, но би требало да можеш во било која банка да ги реализираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom