Обложување на нет

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
А ако трансферот не е директно преку онлајн кладилница туку преку e-money/e-wallet ?

1. Прво отворeте акаунт во минимум 2 кладилници - мој предлог
[url=http://www.bet365.com/home/?affiliate=365_017603]BET365[/URL]
WilliamHill
Овие две мора да ги имате
2.Втора работа - тешко дека ке можете директно да подигнете пари на онлине кладилница од картица. Затоа можете да отворите e-wallet каде што парите од картица е ги префрлите на e-wallet а после од таму во онлине кладилница. Исто така после парите можете да ги повлечете од кладилница на e-wallet па после од е-wallet на сметка во банка. Oва ви е добро за да не се зезате да објаснувае зошто сте префрлале пари од картица на онлине кладилница
Два предлози за е-wallet
Neteller

Entropay

3.Оние корисници што се на blizoo и имаат проблем да отворат BET365 кладилницата прво треба да го инсталираат овој софтвер со што ке сменат IP адреса и ке одберат друга држава и без проблем ке се конектираат на [url=http://www.bet365.com/home/?affiliate=365_017603]BET365[/URL]
Еве линк од софтверот
http://cyberghostvpn.com/en/product/download.html?piwik_campaign=Download&piwik_kwd=Homepage

Можете дополнително да ја посетите страната http://www.oblozuvanje.com за дополнителни информации околу онлине кладењето имаат корисничка подршка и да проверите типови за кладење.

А ако трансферот не е директно преку онлајн кладилница туку преку e-money/e-wallet ?

За тие трансфери наводно ќе барале принт скринови од каде доаѓаат и каде одат парите.

Крваво ќе биде сето ова.

Зошто мислиш дека немаат право?

Затоа што си има процедура во тоа , не може тукутака да побараат принт скринови . E-wallet не се користи само за префрлање на пари кон кладилница , туку и за друго . Тоа приватно и може само со судски налог да добијат увид во тоа и за тоа треба да се обратат до соодветниот сервис . Со други зборови не може да издадат општоважечки налог за увид во сите сметки тукутака.

Затоа што си има процедура во тоа , не може тукутака да побараат принт скринови . E-wallet не се користи само за префрлање на пари кон кладилница , туку и за друго . Тоа приватно и може само со судски налог да добијат увид во тоа и за тоа треба да се обратат до соодветниот сервис . Со други зборови не може да издадат општоважечки налог за увид во сите сметки тукутака.

Искрено, не сум правник, и не знам како сето тоа би одело. Но факт е дека до сега се што посакаа направија. Јас не би ризикувал.

Посебно не со директни депозити од картичка на онлајн кладилница.

Добро - а да ми каже некој - зашто јас би одговарал во таква ситуација кога банката СВЕСНО ми дозволува да се кладам ?

Еве, јас на пример не знам дека е недозволено да се клади човек на Интернет ....а и зашто би било ? Да им давам пари на Апекс и Сенатор тука ? Или на Спортлајф и Копачка ?

Добро - а да ми каже некој - зашто јас би одговарал во таква ситуација кога банката СВЕСНО ми дозволува да се кладам ?

Еве, јас на пример не знам дека е недозволено да се клади човек на Интернет ....а и зашто би било ? Да им давам пари на Апекс и Сенатор тука ? Или на Спортлајф и Копачка ?

Правно, незнаењето не те ослободува од кривично или прекршочно гонење.

Абе може да ја затегнат работата, ама туку така да делат казни, не верувам. Од кај да знае Јанко Јанковски кој слушнал за интернет кладење и напраил депозит преку банка која му го дозволила тоа дека е забрането? Треба секое физичко лице да чита службен весник секој ден? Нон сенс. Инаку на другар кој се кладеше на интернет и играше покер, чии депозити одеа преку НЛБ директно без е-валети, сеа му е блокирана картицата. Односно не сеа, од пред неколку месеци.

Абе може да ја затегнат работата, ама туку така да делат казни, не верувам. Од кај да знае Јанко Јанковски кој слушнал за интернет кладење и напраил депозит преку банка која му го дозволила тоа дека е забрането? Треба секое физичко лице да чита службен весник секој ден? Нон сенс. Инаку на другар кој се кладеше на интернет и играше покер, чии депозити одеа преку НЛБ директно без е-валети, сеа му е блокирана картицата. Односно не сеа, од пред неколку месеци.

Законот е јасен за ова, незнаењето не ослободува од кривица. Ти можеш да влезеш во банка со пиштол, и потоа да се правдаш дека не знаеше дека тоа е забрането. За ова џабе ќе дискутираме, се имам консултирано со адвокат.

дечки,

негде по закониве читав дека казната за физичко лице кое учествува во онлајн кладење на сајтови вон МК изнесува 1.000 еур? Има некој правник кој може да ни ја потврди или демантира оваа работа? Што ако некој го фатат дека се кладел онлајн? Што казна може да окрка? Според ова на форумов што го гледам, пола МК се клади на интернет....а уште колку има што не се членови тука? Сериозна бројка...која уште повеке ке се зголеми со новиот закон за данок за добивки од обложување...
Ставро, ти како по упатен во оваа проблематика, имаш некое инфо? Батали ги овие што ти солат памет, јас 2-3 страни прочитав и видов дека си светлосни години пред нив со знаење и информации...можеш предавања да им држиш ( али обавезно да им наплатиш :) )

поздрав

дечки,

негде по закониве читав дека казната за физичко лице кое учествува во онлајн кладење на сајтови вон МК изнесува 1.000 еур? Има некој правник кој може да ни ја потврди или демантира оваа работа? Што ако некој го фатат дека се кладел онлајн? Што казна може да окрка? Според ова на форумов што го гледам, пола МК се клади на интернет....а уште колку има што не се членови тука? Сериозна бројка...која уште повеке ке се зголеми со новиот закон за данок за добивки од обложување...
Ставро, ти како по упатен во оваа проблематика, имаш некое инфо? Батали ги овие што ти солат памет, јас 2-3 страни прочитав и видов дека си светлосни години пред нив со знаење и информации...можеш предавања да им држиш ( али обавезно да им наплатиш :) )

поздрав

Работата е многу комплицирана. Прво она што го знаеме со сигурност, тоа е дека онлајн обложувањето за граѓаните на Македонија е ЗАБРАНЕТО. И јас знам за таа сума како глоба од 1000 евра, но денес пријателов со кој разговарав рече дека би можело да има законски измени и кај висината на глобата.

Сега, бројот на луѓе кои се кладат онлајн од Македонија не е толку голем. Најголем број од нив се зачлениле од љубопитност и кога виделе дека нема игри 2-2 ‘ 3+ бргу се откажале. Генерално, во Македонија има многу малку луѓе кои математички го разбираат кладењето, и кои ја сфаќаат поентата да се кладиш секогаш на највисокиот можен коефициент.

И не верувам дека бројот многу ќе се зголеми, на Балканот кладилницата е повеќе ритуал, со кафе и друштво, отколку сериозна работа.

Парадоксално е тоа што државата не може да те даночи на добивки од кладење на онлајн кладилница. Ти со кладењето, по сегашната регулатива, правиш криминал, и не можеш да бидеш оданочен за тоа. Исто како што не можеш да бидеш оданочен на пари заработени од трговија со дрога. Можеш кривично или прекршочно да одговараш, но не можат да те оданочат, затоа што нема правна основа за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom