R
Rigel Kent
Гостин
А ако трансферот не е директно преку онлајн кладилница туку преку e-money/e-wallet ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А ако трансферот не е директно преку онлајн кладилница туку преку e-money/e-wallet ?
За тие трансфери наводно ќе барале принт скринови од каде доаѓаат и каде одат парите.
Крваво ќе биде сето ова.
Немаат право на тоа , ама само нека се осмелат да го направат тоа .
Зошто мислиш дека немаат право?
Затоа што си има процедура во тоа , не може тукутака да побараат принт скринови . E-wallet не се користи само за префрлање на пари кон кладилница , туку и за друго . Тоа приватно и може само со судски налог да добијат увид во тоа и за тоа треба да се обратат до соодветниот сервис . Со други зборови не може да издадат општоважечки налог за увид во сите сметки тукутака.
Добро - а да ми каже некој - зашто јас би одговарал во таква ситуација кога банката СВЕСНО ми дозволува да се кладам ?
Еве, јас на пример не знам дека е недозволено да се клади човек на Интернет ....а и зашто би било ? Да им давам пари на Апекс и Сенатор тука ? Или на Спортлајф и Копачка ?
Правно, незнаењето не те ослободува од кривично или прекршочно гонење.
А дали банката ќе одговара било како ? и зашто не ?
Абе може да ја затегнат работата, ама туку така да делат казни, не верувам. Од кај да знае Јанко Јанковски кој слушнал за интернет кладење и напраил депозит преку банка која му го дозволила тоа дека е забрането? Треба секое физичко лице да чита службен весник секој ден? Нон сенс. Инаку на другар кој се кладеше на интернет и играше покер, чии депозити одеа преку НЛБ директно без е-валети, сеа му е блокирана картицата. Односно не сеа, од пред неколку месеци.
дечки,
негде по закониве читав дека казната за физичко лице кое учествува во онлајн кладење на сајтови вон МК изнесува 1.000 еур? Има некој правник кој може да ни ја потврди или демантира оваа работа? Што ако некој го фатат дека се кладел онлајн? Што казна може да окрка? Според ова на форумов што го гледам, пола МК се клади на интернет....а уште колку има што не се членови тука? Сериозна бројка...која уште повеке ке се зголеми со новиот закон за данок за добивки од обложување...
Ставро, ти како по упатен во оваа проблематика, имаш некое инфо? Батали ги овие што ти солат памет, јас 2-3 страни прочитав и видов дека си светлосни години пред нив со знаење и информации...можеш предавања да им држиш ( али обавезно да им наплатиш)
поздрав