nVIDIA vs ATI

• Креатор на темата Креатор на темата AleXBOss
  • Време на започнување Време на започнување
Пред фебруари нема тероија да излезе GT100
WTF????
Ја колку што знам nVidia треба да ја пушти во продажба GTX300 серијата... Ти да не си утнал нешто?

Не утнал, далеку се nvidia, со новите картички...

Иначе што е со двете Nvidia vs ATI теми, дај во една да се препукаваме бар :)

GT100??? Што сеа, у рикверц тргнаа со имињава...... Дрва бре, ако не се освестат, АМД ке им го земе цел пазар.
Имињата не се битни, немаат улога во продажбата или слично и не значат ништо, ама баш ништо..

Битни се имињата, бидејки прават конфузија кај обичниот купувач.
како на пример g92, има вкупно милион картички со овој чип, 8800/9800/9800gtx/9800gtx+/250gts и тако даље....

Битни се имињата, бидејки прават конфузија кај обичниот купувач.
како на пример g92, има вкупно милион картички со овој чип, 8800/9800/9800gtx/9800gtx+/250gts и тако даље....

Exactly.

Иначе еве за тие што викаа дека различните верзии нa DX не прават разлика у поглед на графика услучајов DX11, поздрав од Ати/Амд.

http://developer.amd.com/samples/demos/pages/ATIRadeonHD5800SeriesRealTimeDemos.aspx

Теселација,полу транспарантни објекти, нов начин на рендерирање, длабочина на објекти,делба на меморија и лаички кажано опција за зумирање без губење на квалитет на слика. Нешто што ќе биде број еден у иднина во филмската индустрија мада мислам дека Direct X compute e убедливо најјакиот дел од DX11 базираниот хардвер.

Од поглед на гејмер, теселација и суперсемплинг анти алајзинг ! симнете и погледнети ги демоата/видеата у најмала рака импресивно!!!

Иначе еве ги и кај нас

http://revolution.com.mk/info.php?productID=2602

Уште еден доказ за "малите" разлики :helou:

Ау, почнуваме нешто као со буцкање а?

Те молам професоре, која игра, ама која игра е во најава дека ќе ги поддржува овие ефекти?
Или ако купам сега некоја игра, можам да ги пуштам?

Плиз кажи ми, бидејќи гејмер значи човек кој игра игри, а Dx11 ќе остане на tech демоа само, што и сам знаеш.
Исти курац со Dx10, досега има 6 игри кои го искористиле. И уште 6 кај кои се пушта како опција.

Ама плиииз, кажи ми една игра со таа теселација :)))

И следен пат бар не се прави џек со изјави од типот "ок, не зборам веќе на таа тема", кога знаеш и сам дека ќе продолжиш и продолжуваш. Знам дека така испаѓаш возрасен, демек не тупиш до крај, али после многу е смешно кога пак и пак постираш, мислам нема резон.

Сите DX11. Играта што ја гледаш е со теселација и сите игри о директ икс 11 се со теслеација. Нема да остане само на демоа зашто Виндоус 7 не е фајл како Виста него веќе е наголемо прифатен од страна на гејмери и корпорации толку.

Не ми беше намера да провоцирам само ти кажувам дека има разлика на високи резолуции и заради фјучрс, ова не е истата тема мислам мада да малце претерав,али од друга страна ни ти неси цвеќе за мирисање :) Btw возрасен сум доволно не морам да глумам, поздрав.

Претеруваме и двајцата де. Тоа е зашто веруваме во тоа што го збориме, па има реална дискусија, што е добро.

Али кои ти се тие Dx11 игри?

Еве наброј ми ги.
Бидејќи исто и Dx10 имаше предности, али освен Crysis и Stalker, другите игри беа млака вода.
Е сега, јас имам Dx10 графичка, а реално играв само една игра со Dx10 - Crysis. Ако го сметаме продолжението, тоа се две.
Stalker не ја играв, бидејќи не ми е по вкус, а не планирам да играм нешто само заради графиката.

Сите добри игри, како Prince of Persia, Assassins Creed, Batman AA, Modern Warfare, Need for Speed Shift, Pro Evolution Soccer и слични, немаат ни D од десетката.

И би ти советувал да играш малце Wii, да сфатиш дека гејмингот не е секад (пробај никад) AA и AF ефекти, мазни текстури и теселација (пробувам да бидам модерен:)).
Поентата ми е, ќе купиш таква графичка и ќе мора да играш игри само зашто имале Dx11 (ако воопшто некоја има), а не зашто се добри или тебе ти се по вкус.

Aliens versus Predator
BattleForge
BioShock 2
Crysis 2
Dirt 2
Dragon's Century:
F1 2010
Half-Life 2 Part III
FrostBite Engine 2
Mass Effect 2
Race Driver Grid 2
S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat
StarCraft 2: Wings of Freedom
Two Worlds 2

Потврдени игри за 2009 и 2/3 за 2010.

Едит: Асасинс Крид ја има и во DX10 и во DX10.1

Еве уште една игра се работи за играта од демото за теселација

http://www.quicksavepc.com/gallery/unigine-heaven-dx11-benchmark/ :vozbud:

Psyside напиша:
Aliens versus Predator
BattleForge
BioShock 2
Crysis 2
Dirt 2
Dragon's Century:
F1 2010
Half-Life 2 Part III
FrostBite Engine 2
Mass Effect 2
Race Driver Grid 2
S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat
StarCraft 2: Wings of Freedom
Two Worlds 2

Потврдени игри за 2009 и 2/3 за 2010.

Едит: Асасинс Крид ја има и во DX10 и во DX10.1

Еве уште една игра се работи за играта од демото за теселација

http://www.quicksavepc.com/gallery/unigine-heaven-dx11-benchmark/ :vozbud:

Еве и од Сталкер новата DX11 вс DX10.

http://www.pcgameshardware.com/aid,...197518&article_id=695861&page=1&show=original

http://www.pcgameshardware.com/aid,...tX-11-screenshots-Update-More-DX11-pics/News/

енвидиа е појака, посебно новата верзија која вреди над 10 илјадарки.АТИ Радеон ја имам испробено и не ми се свиѓа.!

енвидиа е појака, посебно новата верзија која вреди над 10 илјадарки.АТИ Радеон ја имам испробено и не ми се свиѓа.!

Која нова верзија? На што? На која картичка? И појака е од што? Од која картичка?

Моментално ATI 5870 е најјаката графичка картица (за домашна употреба) во светот.

Абе какви ати и нивида, клајте си интел чипче и бркајте работа. хмм, или поарно не...:baeh: Уште малку оф топик, интел ќе прават процесори кои ќе имаат двојна функција, то ест ќе ги бркале и GPU работите, :vozbud: е ај и то да го видиме...
Тогаш ќе ја прекрстите темава во ATI/Nvidia vs Intel...

Иначе он-топик јас најмногу си ги почитувам ultra верзиите на nvidia како на пример 8800GTX ultra И 9800GTX ultra.

Абе какви ати и нивида, клајте си интел чипче и бркајте работа. хмм, или поарно не...:baeh: Уште малку оф топик, интел ќе прават процесори кои ќе имаат двојна функција, то ест ќе ги бркале и GPU работите, :vozbud: е ај и то да го видиме...
Тогаш ќе ја прекрстите темава во ATI/Nvidia vs Intel...

Иначе он-топик јас најмногу си ги почитувам ultra верзиите на nvidia како на пример 8800GTX ultra И 9800GTX ultra.

ОФ ОФ :pos2: Интел??? кажи ми една интел графичка? ако мислиш за лараби, тогаш си се заебал. Пеформансите на лараби нема да бидат добри за игри туку за други математички пресметки Cuda и слично.

Интел прави добри процесори Ати и Нвидиа прават добри графички
Чипот што го спрема Интел наречен лараби ќе биде фејл за игри а ќе биде одичен за други работи ме мрзи сега да ти обајснувам нема да ме сватиш,така да за Интел да ги стигне Ати и Нвидиа во поглед на графичкитреба да поминат најмалце 2/3 години презенатацијата на лараби и неговите графички способности беше далеку од импресивна.

:tapp: добар пост!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom