old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
WTF????Пред фебруари нема тероија да излезе GT100
Ја колку што знам nVidia треба да ја пушти во продажба GTX300 серијата... Ти да не си утнал нешто?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
WTF????Пред фебруари нема тероија да излезе GT100
Пред фебруари нема тероија да излезе GT100
Имињата не се битни, немаат улога во продажбата или слично и не значат ништо, ама баш ништо..GT100??? Што сеа, у рикверц тргнаа со имињава...... Дрва бре, ако не се освестат, АМД ке им го земе цел пазар.
Битни се имињата, бидејки прават конфузија кај обичниот купувач.
како на пример g92, има вкупно милион картички со овој чип, 8800/9800/9800gtx/9800gtx+/250gts и тако даље....
Psyside напиша:Aliens versus Predator
BattleForge
BioShock 2
Crysis 2
Dirt 2
Dragon's Century:
F1 2010
Half-Life 2 Part III
FrostBite Engine 2
Mass Effect 2
Race Driver Grid 2
S.T.A.L.K.E.R: Call of Pripyat
StarCraft 2: Wings of Freedom
Two Worlds 2
Потврдени игри за 2009 и 2/3 за 2010.
Едит: Асасинс Крид ја има и во DX10 и во DX10.1
Еве уште една игра се работи за играта од демото за теселација
http://www.quicksavepc.com/gallery/unigine-heaven-dx11-benchmark/![]()
енвидиа е појака, посебно новата верзија која вреди над 10 илјадарки.АТИ Радеон ја имам испробено и не ми се свиѓа.!
Абе какви ати и нивида, клајте си интел чипче и бркајте работа. хмм, или поарно не...:baeh: Уште малку оф топик, интел ќе прават процесори кои ќе имаат двојна функција, то ест ќе ги бркале и GPU работите,е ај и то да го видиме...
Тогаш ќе ја прекрстите темава во ATI/Nvidia vs Intel...
Иначе он-топик јас најмногу си ги почитувам ultra верзиите на nvidia како на пример 8800GTX ultra И 9800GTX ultra.
енвидиа е појака, посебно новата верзија која вреди над 10 илјадарки.АТИ Радеон ја имам испробено и не ми се свиѓа.!