nVIDIA vs ATI

• Креатор на темата Креатор на темата AleXBOss
  • Време на започнување Време на започнување
Дали ги има на лагер : незнам :)
Кај нас : Во Македонија :)

Ок јас мислев да не си дилер или да не работиш во некоја фирма,јас знам исто така за тие цени али уште ги нема на лагер.

ABE MI VELAT LAPTOP DA SI ZEMAM POUBO BILO DEKA PRENOSEN A ZA TO I MENE MI E POUBO DEKA KE SO KE MI TEKNIT MOZAM DA SUM SO LAPTOPOV,SO KONFIGURACIJA IMAT VO MK ZA 30 ILJADI I DALI KE IMAT DRUGOVO LETO NEKOJ ZA TIE PARI SO KE MOZAT GTA IV DA JA PRIMAAT? FALA ODNAPRED

ABE MI VELAT LAPTOP DA SI ZEMAM POUBO BILO DEKA PRENOSEN A ZA TO I MENE MI E POUBO DEKA KE SO KE MI TEKNIT MOZAM DA SUM SO LAPTOPOV,SO KONFIGURACIJA IMAT VO MK ZA 30 ILJADI I DALI KE IMAT DRUGOVO LETO NEKOJ ZA TIE PARI SO KE MOZAT GTA IV DA JA PRIMAAT? FALA ODNAPRED

GO CAPS хахаха :pos2:

Абе ти ОЗБИЛНО си на информатика???

Како може да поставиш вакво прашање.... а треба информатичар да си... и маааалку логика да имаш.

Како може да поставиш вакво прашање.... а треба информатичар да си... и маааалку логика да имаш.

Тој е на информатика затоа што е недоволно информиран.:vozbud:

НЕ СЕ РАЗБИРАМ МН ВО ЛАПТОПИ ЗАТОА ПРАШАВ,ЗНАМ ДЕКА ПОУБО Е PC ДА ИМАМ АМА МЕРКАМ МИ Е ДА ИМАМ ЛАПТОП:D.

НЕ СЕ РАЗБИРАМ МН ВО ЛАПТОПИ ЗАТОА ПРАШАВ,ЗНАМ ДЕКА ПОУБО Е PC ДА ИМАМ АМА МЕРКАМ МИ Е ДА ИМАМ ЛАПТОП:D.

Или ти е мерак да имаш лап-топ, или ти е мерак да играш GTA IV.

Меракот за лап-топ брзо проаѓа откога ќе го купиш, како со нов мобилен. Да не збориме што ќе бидеш ограничен со некој 15/17 инчен екран, што за денешни стандарди е малку.
А за 30.000 ќе склопиш "добар накај одличен" PC.

За 500е ќе земиш салам ПЦ или просечен лаптоп. Само купи си тастатура без Капс лок.

За 500е ќе земиш салам ПЦ или просечен лаптоп. Само купи си тастатура без Капс лок.

Или па нека земе некоја без Enter копчето, поевтини се. (:pos:)

Зашто баш без CAPS LOCK??? Што смета толку?
Има тастатури на кои се исклучува CAPS LOCK или па се менува со CTRL, SHIFT.....

Или па нека земе некоја без Enter копчето, поевтини се. (:pos:)

Зашто баш без CAPS LOCK??? Што смета толку?
Има тастатури на кои се исклучува CAPS LOCK или па се менува со CTRL, SHIFT.....

Има и некои НЕИНФОРМИРАНИ, па јбг тоа е.
И ја имав Лаптоп, па коа земав ПЦ јбг, ми ску*че Лаптопот.

Малце е ова ОФФ али простете.

.... колку за info во anhoch ми кажаа дека после 15-ти очекуваат нова пратка т.е. ќе имаат на лагер saphire 5870-ка, за цена не кажа.

Повелете:

Како што беше и најавено, претходната недела ATi ги претстави новите графички картички Radeon 5870 i 5850 кои се првите во светот со поддршка за DirectX 11, а Saphire веќе објави свои верзии. Ова се првите две верзии од новата серија 58x0 која ќе биде надополнета и со други модели.

Новата серија на графички картички 58x0, претставува моментално најјака и најбрза понуда а воедно и единствена со поддршка за DirectX 11 кој доаѓа со новиот оперативен систем, Windows 7. Појаката картичка 5870 има 1600 стрим процесори со моќ од 2,72 терафлопси и работен такт од 850 MHz за графичкиот процесор, и 4,8 GHz за меморијата (GDDR5). Нешто послабиот модел пак 5850, има 1440 стрим процесори со 2,09 терафлопси моќ, и фреквенции од 725 MHz за процесорот и 4 GHz за меморијата. Двата основни модели доаѓаат со по 1 GB GDDR5 меморија.

Освен DirectX 11, оваа серија на графички картички се со поддршка за Shader Model 5.0, OpenCL 1.0, OpenGL 3.2, ATi Stream, UVD 2, CrossFireX и можност за приказ на сликата на три или шест монитори со новата технологија на ATi - EyeFinity.

Сега следниот потег е на nVidia која е во незавидна позиција, со тоа што ова претставуваат моментално најјаките но и многу поволни графички картички. Одличен потег на ATi.

Извор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom