nVIDIA vs ATI

• Креатор на темата Креатор на темата AleXBOss
  • Време на започнување Време на започнување
AleXBOss напиша:
Сите три картици сум ги имал и сум ги тестирал, разлика нема! GeForce4 MX440 128MB, AGPx8 има предности ради меморијата за текстури и незначителна предност ради магистралата. Според тестовите од линкот излегува дека е за нијанса(10%) подобра од Ati Radeon 7500.

На кого да се смееме AlexBoss?:lud:

ТАКА Е

ТАКА Е GeForce 440 mx SRANE ALI za ATI 7500 nema so da se zbori СПЕЈС ШАТЛ:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

AleXBOss напиша:
Kazete Kakva Graficka ja koristite i dali ste zadovolni od istata
POZDRAV
-------------------------------------------------
DJ AleX is the best fuck all the rest RECE AleX i ODLETAAA!!!!

Од насловот заклучив дека овде се води војна помеѓу ати и џифорс, ама гледам дека во твоето мислење ги прашуваш луѓето кој каква картица користи :)

nvidia се наклонети кон гејмингот, radeon кон професионалната работа(дизајн, програмирање...)

Значи секој за своите потреби и според големината на чергичето :)

SvabaGeneral напиша:
ТАКА Е GeForce 440 mx SRANE ALI za ATI 7500 nema so da se zbori СПЕЈС ШАТЛ:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
________________________________________________________--
Eve ti bre brate dokaz ebatem so sakas poke sakas use da naogjam....ajt:kafe::kez::kez::kez::kez::kez::kez:

humanoid напиша:
Од насловот заклучив дека овде се води војна помеѓу ати и џифорс, ама гледам дека во твоето мислење ги прашуваш луѓето кој каква картица користи :)

nvidia се наклонети кон гејмингот, radeon кон професионалната работа(дизајн, програмирање...)

Значи секој за своите потреби и според големината на чергичето :)

AleXBOss напиша:

Не знам, подучи ме малку другар :icon_lol:

Јас стандард си користам ATI..... сум пробал nVIDIA но за моите потреби многу подобра се покажа АТИ......т.е. за графички дизајн.... и не ја менувам фирмата за ништо.... досега сум презадоволен со Radeon 9800-цата (пред тоа со 9600-ката).... па веќе си нарачав Pro верзијата со 256МБ...:pehar:

Eko1 напиша:
Јас стандард си користам ATI..... сум пробал nVIDIA но за моите потреби многу подобра се покажа АТИ......т.е. за графички дизајн.... и не ја менувам фирмата за ништо.... досега сум презадоволен со Radeon 9800-цата (пред тоа со 9600-ката).... па веќе си нарачав Pro верзијата со 256МБ...:pehar:
_________________________________________________________-
Akolku ke ja platis ako ne e tajna.......cisto informativno pravsam......ajt:kafe:

AleXBOss напиша:
_________________________________________________________-
Akolku ke ja platis ako ne e tajna.......cisto informativno pravsam......ajt:kafe:

Испаѓа некаде околу 170 евра мислам..... точната сума не ја знам пошто ја давам мојата со 128МБ и плус ми рекоа дека ке треба да доплатам уште околу 45 евра.

Ако си заинтересиран да купуваш па сакаш да знаеш точна цена тогаш да прашам колку испаѓа чиста цена за таа картица..... или можеби сакаш и ти да трампаш?

Eko1 напиша:
Точно, ATI Radeon има далеку пооштар приказ на слика, дали станува збор за дигитален или аналоген излез односно ТВ аут!

И да не ја менуваш. Нема да најдеш ништо подобро!

moTaro напиша:
Точно, ATI Radeon има далеку пооштар приказ на слика, дали станува збор за дигитален или аналоген излез односно ТВ аут!

И да не ја менуваш. Нема да најдеш ништо подобро!

AleXBoss Prestani so toa ajt zashto ne si tolku pameten pa da se pravish deka si. Izostavi go toa ajt na kraj i ke te pochituvaat poveketo na ovoj forum ne se pravi deka najveke znaesh od site i deka si najdobar pa aj sega bidete taka i ni kazuvash na sekoe ajt(ova e moj prijatelski sovet a ti ako sakash da se konfrontirash poveli no ne ti preporachuvam zashto nema da dobiesh respons od mene so nikakov post.)

POZDRAV

Police напиша:
AleXBoss Prestani so toa ajt zashto ne si tolku pameten pa da se pravish deka si. Izostavi go toa ajt na kraj i ke te pochituvaat poveketo na ovoj forum ne se pravi deka najveke znaesh od site i deka si najdobar pa aj sega bidete taka i ni kazuvash na sekoe ajt(ova e moj prijatelski sovet a ti ako sakash da se konfrontirash poveli no ne ti preporachuvam zashto nema da dobiesh respons od mene so nikakov post.)

POZDRAV
-------------------------------------------------------------------
Epa vaka aj neka kazi na toj so mu naprajv loso ili so mu zgresiv....neka kazi koj e i odma e mu se izvinam....e taka:kafe::kafe::kafe:

Ne si zgreshil

Види не ти кажав дека си згрешил. Него тоа ајт што го ставаш на крај според мене е многу глупо и во одредена смисла е навредувачки кон другите. ме разбираш, да речеме да го употребиш неколку пати тоа "ајт"
ќе биде ОК али секој пост да ти биде на крај со ајт шо фајде.

Ако сакаш стави си во потпис да ти стои АЈТ па барем да не мора да се мачиш, а и ќе има друг контекст тоа АЈТ во потписот ако ти стои таму наместо на крај на секој одговор. какако .......ајт:pehar:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom