Nudes (интимни фотографии / Јавна соба)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.307
Поени од реакции
84.450
Е сегс имам една дилема, чатот како чат е приватен, (ако не беше обелоденето на вести и не беа прикажани заматени слики никој немаше да знае дека постои таа група (btw кој кур кажаа на телевизија како се вика групата, ја рекламираа или?))
Дали законот го опфаќа овај дел?
Чат може да биде и измеѓу две лица и измеѓу седум илјади, тоа е приватно, затворена група, никаде јавно не се објавени, дали законот е јасен во тој дел?
Ја мислам дека приватен-неприватен нема врска коа станува за поседување и сообраќај на такви материјали со малолетни лица во нив.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе познавам такви што имаат толкави ќерки, и мака си немаат, на толкава возраст девојчиња задеваат.

Така да џабе алудираш на ум.
Има внуката другарка 17 год.....убаво девојче...седам јас со внуката во пицерија доаѓа девојчето и прави здраво онака во движење и ми ја задржува раката негде два пати повеќе отколку што треба.....автоматски ми поминува струја низ цело тело...пораката е разбрана. Осеќам како сум спремен да и рипнам моментално....ова се случува негде секунда после правење здраво....негде втората секунда ми оди убаво чувство за да негде третата секунда откако го процесуирав се тоа си се насмејав во себе убаво. :)
И тоа со дечко и дојде да биде најинтересно.
Што разбира тоа мочличе ќе го речам само заради годините, без навреда...........многу лесно е човек да ја помине бездната.....

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.457
Поени од реакции
18.456
Полицајци биле дел од групата :D

Истражувајќи го овој случај, редакцијата на „А1он“ дојде до запрепастувачки информации. Првично, стравотни се траумите што ги доживуваат девојките чии експлицитни фотографии сега се во рацете на над 7.000 лица. Второ, голем број членови во овие групи биле додавани од страна на припадници од МВР, што значи дека полициски припадници со месеци знаат и се дел од оваа појава, па оттаму е и сомнежот дали случајот воопшто може да добие разврска.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Колку треба да немаш ебено за да го сликаш и да го праќаш во пораки на секоја што имаш контакт од таа групата. :pos:

EPT1afzX0AAHWEt.jpeg

Овие ќе воспитуваат деца, а нив кој да ги воспитува?

EPT1a5eXUAEKlCm.jpeg
EPT1bQ1WAAEG5yd.jpeg

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Добро бе ова *ебе луд збуњеног! Како бе на вести слики од затворена група?
Тие наместо да помогнат, долеваат масло! За ова на запад и порталите и телевизиите би го окркале саглам!

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.457
Поени од реакции
18.456
@bijons сериозно мене ми велиш за правилна дискусија кога ти од прв пат цитирање директно ме инволвираш мене како личност и то шо јас можеби сум? :P Цитирај ме кога имаш шо да кажиш сем ова. На појасен начин, молам. :giggle: Јас сум целосно за дискусија, ама обострана.

@teneke викаш дека те интересира мое мислење. Мое мислење е на сегде каде што решавам да коментирам на форумов. Тоа ги вклучува сите досегашни мислења во темава. Од тука, можам да кажам дека сексуални фрустрации се сериозен проблем. Тоа можи да се види кај одредени, но не сите, промискуитетни личности, и кај оние кои би се нашле во групава за која коментираме.

Така да ти нарекувај ја како сакаш таа девојка, како што има промискуитетни девојки, има такви и мажи. Ама општествено е прифатено дека тие се „фраери“, а девојките „курви“ и то е причината зошто нема нахнадно да разглабувам во темата. И зато памтиш дека на една девојка ѝ се наредиле сите, ама сите шо влегле во исто место не ги споменуваш. Е тука лежи проблемот, не во то кој со кого секс има, и дали некој праѓа слики.
Значи одговори како Феминистка, а не како психолог. Ок твоја работа.

Во врска со малограѓанската категоризација 'курва', тоа е збор што најчесто го употреба жена за друга жена. Можевме денеска да го видиме тоа и во судница од страна на Катица Јанева. Мажите многу, многу помалце го употребуваат тој збор.

Еве на пример, девојка која сака да биде со главниот фраер, оди до таму што таа сама му праќа голи фотографии. И знаеш што? Фраеров не ги покажува на другар, туку на другарка. Таа после ги шири фотографиите и ја раскажуваа колкава 'курва' била оваа.

Така да општествено прифатената малограѓанска стигматизација 'курва' во најголем број на случаи се шири од вас жените.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Колку треба да немаш ебено за да го сликаш и да го праќаш во пораки на секоја што имаш контакт од таа групата. :pos:

Прегледај го приврзокот 230890

Овие ќе воспитуваат деца, а нив кој да ги воспитува?

Прегледај го приврзокот 230891
Прегледај го приврзокот 230893
Како бе не им е срам да пишуваат вакви гнасотии?
Јасно ми е одамна дека машките во повеќето случаи се сељачана, али и да го мислиш ова за девојките, како бе не те фаќа срам да те прочитаат што си пишал?
Мажи со деца и жени на профилни, ужас.

Нормално дека вината ќе се префрла кај девојките, баш затоа што и многу од женски пол ќе ги етикетираат побрзо и од мажите. Општо да се ценевме ко пол повеќе, подобро ќе ни беше.

Се сликале или не се сликале, не е противзаконско. Али затоа има закон за ширење слики на малолетни деца. Ако сте во мисла кој е крив, не мора вие да мислите, смислил некој побистар од вас.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
Со кој памет ќе делиш фотографии од девојки?
Да сум татко на некоја од тие, и да те дознаам жими господ ти викам, храна за шарпланинецот ќе бидеш.
Da si tatko na nekoja od tie treba da se frlish od krstot na Vodno nadole, poshto si podfrlil vo edna od najbitnite zadachi na eden tatko: pravilno izrasnuvanje i vospituvanje na sopstvenata kjerka

M

Macedon1um

Гостин
Уште појако е што откако МВР објави дека покренала истрага и имала броеви, Љупче Златев ака Лидер објавуваат дека веќе месец дена биле во групата демек истражувале. А уствари Љупче го има месец дена љуштено на малолетнички па ај сеа да не падне брука случајно демек истражувал човекот :pos:

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Фраеров не ги покажува на другар, туку на другарка. Таа после ги шири фотографиите и ја раскажуваа колкава 'курва' била оваа.
Безразлика на кој ќе покажи - тој сепак покажува некому и не задржува приватно тоа што му беше пуштено како такво. Тој е тој шо ја пушти сликата. Како ова не ти боди очи туку така го уфрли као демек другарката била лоша? Да. Кретен е за споделвање натамошно, ама како стигна таа слика која не беше наменета до неа? Преку другар на кој сликата беше пуштена во доверба.

И ете кажи ми ти, кој уствари ја извај сликата од приватното меурче во кое беше споделена? :)

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
939
received_2980991995252527.jpeg
Не сум член на групата, ова е од други.
И, иначе се работи за лажни SMS пораки кои некој ги праќал на други членови, као демек од МВР и ги бараат на распит.
20200128_004617.jpg
Овие што се останати ги боли таквото.
Ако у опште се договорат нашиве со Русите па дури тогаш да им ги дознаат броевите. Е тогаш ќе го јадат дебело.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.457
Поени од реакции
18.456
Безразлика на кој ќе покажи - тој сепак покажува некому и не задржува приватно тоа што му беше пуштено како такво. Тој е тој шо ја пушти сликата. Како ова не ти боди очи туку така го уфрли као демек другарката била лоша? Да. Кретен е за споделвање натамошно, ама како стигна таа слика која не беше наменета до неа? Преку другар на кој сликата беше пуштена во доверба.

И ете кажи ми ти, кој уствари ја извај сликата од приватното меурче во кое беше споделена? :)
Види овај не ни барал фотографии, на девојчево толку му сучело, па си рекло вака ќе го фатам.

Мислам до таму одат некој девојчиња што се трпат, дури и ќотек на јавно место, само за да бидат со одреден фраер. Дали е до премногу ниска самодоверба, дали до адреналин што ќе му удри ака љубов на прв поглед, ама се ќе сторат.

Kajgana Shop

На врв Bottom