- Член од
- 7 декември 2019
- Мислења
- 4.633
- Поени од реакции
- 8.205
Тука у ствари дотичната наместо анализа и свртување кон темата интернет општество и сите замки што следат од него, сака да го сведе муабетот во ме тоо шемата! Едноставно, машките се скотои и они се криви за сФе! Што има дотичната емче или било кој родител да разговара со своето дете, да го поучува, па на крај и да контролира што прави на нет! Едноставно девојчето ми го искористиле монструми, јас сум си ослободен(а) од одговорност....ова како децата мали дебатираш...а ти?... а ти?
сега зборуваме за психолошкиот момент на малолетници во средните училишта каде голема улога има токму психолозите кои работаат токму во тие училишта, ако знаеш да дебатираш ..ОК,
....за тие малолетни девојчиња и 30 годишни не би требало да гледаат, дали за тебе тие 30 годишни се средовековни чичковци? значи малолетно девојче од 13, години со 30 годишен маж? што со таа гранична разлика? за него е нормално ли да гледа тоа и „да го мава“?
... погрешен момент укажувате, главниот проблем е однесувањето на тие малолетни девојки кои доколку не би имале смартфон не би имале можност за таква активност, погрешна е можноста за таква апликација на смартфон, ако се забрани блокира апликацијата нема да има таква група.... тоа ми доаѓа како замунда филмови поставува, а крив е тој што симнува филмови, па и ќе одговара! зборуваме за главен проблем, главна причина...све друго е домино систем последица на главниот проблем, ама тој татко и мама дома не сакаат да се замарат со тие 13 годишни девојќиња ќе им го даде смартфонот во рака и мир во куќа ... а потрагично да и тие 3 годишни деца своја единствена играчка им е тој смартфон со тие апликации и игрици...дали знаат родителите дека такви аликации во 12/7 играње на тие деца доаѓа до други несакани психолошки растројства? .... широка тема!
Море уште каква е одговорноста на родителите, они дремат на ФБ, Форум или пред телевизор, гледајќи си на својот комодитет, па кога ќе види што се случило со детето, цацко и е крив!
Луѓе, јас за цигари со синот бој водев, пена фатив на устата додека не му всдив во глава дека е штетно и глупо!
Од друга страна, СЕКОЈ родител знае дека детето(машко, женско нема врска) на 12+ години кај е да е ќе влезе во пубертет. Па седни со него, напрај муабет, предочи му што и како го чека! Верувајте, може нема да ве послуша во прв момент ама при секоја трики ситуација, ќе го има на ум твоето советување!
Децата не се монструми, возрасните се глупи и неодговорни