НСДП - пишман партија на криминалци и комуњари за една употреба!

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Гласачите нема да му заборават на сељаков Тито дека создава криза во овие тешки месеци за МК.Ќе му се одрази тоа на предвремените избори.Така и му треба.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]РЕМИЕРОТ ЈА ИСПРАЌА НСДП ОД ВЛАСТА[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Љубчо место Тито во Владата[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]НСДП на Тито Петковски в петок најверојатно ќе ја објави одлуката за напуштање на владината коалицијата, бидејќи премиерот Никола Груевски нема да му предложи на Собранието Предраг Трпевски да биде нов министер за економија, дознаваме од партиски извори. Во НСДП завчера се заканија дека ќе ја напуштат владината коалиција ако премиерот Груевски им го земе ресорот економија. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Ако до петок премиерот не се изјасни по нашето барање Предраг Трпевски да седне не испразнетата фотелја во Министерството за економија, тогаш се е е во игра и се е можно", тврди висок партиски функционер на НСДП. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]По ваквите закани од НСДП, ни премиерот Никола Груевски не седи со скрстени раце. Интензивно бара замена за НСДП во Владата и ново рекомпонирање на неговиот кабинет. Од сегашните ресори на новите социјалдемократи еден, најверојатно, ќе добие ДПА, според сите анализи ресорот економија. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Извори од помалите парламентарни партии велат дека Груевски во новото парламентарно мнозиство ќе ги покани ВМРО-НП, пратениците од помалите етнички заедници, двајца Турци и по еден пратеник Бошњак и Србин. Владата на Груевски веќе ја има поддршката од двете независни пратенички Весна Јаневска и Валентина Божиновска. Со тоа премиерот се обидува да ја компензира изгубената поддршка за Владата од петте пратеници на НСДП, кои в петок може да заминат во опозиција.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]За поддршка на Владата, ВМРО-НП, која контролира тројца пратеници, за возврат може да добие едно министерско место во Владата, се спомнува ресорот култура. Еден помал ресор можат да земат и помалите етнички заедници, кои сега контролираат 4 пратеници[/FONT]

ДА ДА доаѓа Љубче Георгиев Бугаров изгледа повторно на власт, сичко ќе направи за Македонија, или можеби е само шпекулација, но во сите весници пишува

Bugarot Ljubcho so bugarski minister za nadvoresni raboti Antonijo Miloshov vo vlada kontrolirana od Bugarska UDBA i Dosta.

Bugarot Ljubcho so bugarski minister za nadvoresni raboti Antonijo Miloshov vo vlada kontrolirana od Bugarska UDBA i Dosta.
Кој да дојде на власт бе Гаро,кој да го ставиме,кој е тој што ќе чини....:toe:

незнам кој али овие тројца нечинат, не ради дали умеат или не, дека се татарчиња затоа ги нејќам

Тито пак е пишман

Петковски не си заминува од Владата
374F0EE7837CAB4E8C274B95565A95E7.jpg

Мнозинството ќе се зацврстува со ВМРО-НП, независните пратеници и со помалите етнички заедници
Светлана Унковска

Лидерот на НСДП, Тито Петковски, ги отфрла информациите во јавноста дека денеска партијата требало да донесе одлука за напуштање на власта. Вториот човек на партијата, пратеникот Иван Анастасовски, кој потврди дека таква одлука не постои, пред неколку дена самиот ја најави можноста да излезат од власта доколку Груевски им го одзеде министерското место во економијата.

„Станува збор само за шпекулации. Партиското раководство не донело никаква одлука за напуштање на владината коалиција ниту, пак, имало такво размислување во партиските редови“, вели Петковски. Овој став го потврди и вториот човек на партијата, Иван Анастасовски, иако неделава токму тој изјави дека доколку им биде одземено Министерството за економија, тогаш следното што ќе го направат е да излезат од Владата.

„И натаму стојам на тоа што го реков дека не гледам зошто и натаму би останале во власта ако не биде реализирано нашето барање да ни ги остават сите места што ги добивме со влегување во коалицијата, а доколку ни го земат ресорот економија, останувањето во Владата ќе биде беспредметно“, рече Анастасовски.

НСДП веќе одамна чека премиерот Груевски да го предложи нивниот кандидат Предраг Трпевски да биде назначен за нов министер за економија на местото на Вера Рафајловска. Но, Груевски, кој се' уште нема донесено одлука кога ќе ги пополни испразнетите места, веќе е под притисок на коалициониот партнер Мендух Тачи, кој фрлил око на првата фотелја во економијата. По постојаните закани и контрирања на НСДП и условувања и притисоци на ДПА, се лиферуваат информации дека пред владиното рекомпонирање, во коалицијата ќе бидат поканети и ВМРО-НП, независните пратеници и помалите етнички заедници. Со тоа Груевски, наводно, ќе си обезбеди посилно парламентарно мнозинство, кое нема да зависи од постојаните несогласувања со партнерите во власта.

Петковски не смета дека на Груевски му е потребно вакво засилување, бидејќи со заминувањето на пратеничката Мирјана Секуловска, а претходно и на Јагнула Куновска во владејачката ВМРО-ДПМНЕ, не е направена штета на парламентарното мнозинство, затоа што тие ќе продолжат да ја поддржуваат коалицијата на власт во носењето одлуки во Собранието. Тој не сака да верува во ваквите комбинаторики, затоа што, според него, ВМРО-Народна нема кадри. Тој очекува Груевски да ги прекине шпекулациите со тоа што ќе закаже седница на која ќе бидат именувани министрите и заменик-министрите за кои веќе се предложени имиња.

„ВМРО-НП остана само со тројца пратеници и не мислам дека Груевски ќе сака да формира ново парламентарно мнозинство со нив“, сигурен е Петковски.

Игор Џамбазов би го предложил такви како него ни требаат:smir:

mnogu e jasno deka nsdp ke zavrsi isto kako i da na tupurkovski partii sobrani za da se priklucat na vlasta ivo obata slucaja na dpmne.i vidi cudo sekogas koga takvi partii se so dpmne vednas se rasturaat kako kula od karti.na cile mu ostana samo esma neznam koja ke mu ostane na tito .a da se vrati vo sdsm tesko zasto nikoj poveke ne go saka zasto i onaka e ispukana puska.i na krajot cao tito

Tito psihmanadzija. Posle kogo be ke laze deka foteljata ne mu e pobitna od se!!! I so takvi li se gradi drzava?

Hehe rekov ja deka i ovoj pat ke bide PISHMAN rabotava.... ahh taja slatka fotelja... vllaaassttt ligushi edni!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom