Новото Косово ќе биде во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Ма какви титули ?... Јас немам ниедна... иако и да имав, за вас светски научници се ирелевантни а камоли на албански научник да му верувате...

Инаку од сите форумџии не се најде сеуште еден да постира на подфорум историја барем еден единствен антички словенски текст... иако некои имаа желба ама сеуште се работи на случајот... се бараат антички словенски записи во Македонија...
Не врти , пиши конкретно тоа што те прашав , човекот не е ни македонец ни албанец , него е словенец .

Ма какви титули ?... Јас немам ниедна... иако и да имав, за вас светски научници се ирелевантни а камоли на албански научник да му верувате...

Инаку од сите форумџии не се најде сеуште еден да постира на подфорум историја барем еден единствен антички словенски текст... иако некои имаа желба ама сеуште се работи на случајот... се бараат антички словенски записи во Македонија...

Aman be zlaten na Makedoncite ne im treba da dokazhuvaat toa shto e dokazhano so vekovi nanazad...

Не врти , пиши конкретно тоа што те прашав , човекот не е ни македонец ни албанец , него е словенец .

Словенецот не го гледав... по твое што кажа дека истражувал човекот еве ќе ти верувам... ама колку таа негова теорија е светски признаена ?... Што немало словенска миграција ? Според сите светски научници миграција имало... Повеќе на историја подфорум може да дискутираме...

Aman be zlaten na Makedoncite ne im treba da dokazhuvaat toa shto e dokazhano so vekovi nanazad... toa tebe i na slichni ko tebe vi e potrebno da se educirate malku... no kolku i da se e*ucirate sekogash ke si ostanete toa shto ste.....Albanci...i vashite al...nauchnici vi stvaraat crni dupki vo mozokot!!!

Извини, ова Албанци да не го кажуваш како навреда ?... Јас сум горд што сум Шќиптар кое не можеш правилно да го изговориш и напишеш...Добро, ајде, не сакаш да напишеш правилно... мислиш така ме навредуваш...

Aman be zlaten na Makedoncite ne im treba da dokazhuvaat toa shto e dokazhano so vekovi nanazad...

Aman be zlaten na Makedoncite ne im treba da dokazhuvaat toa shto e dokazhano so vekovi nanazad... (модерирано од Мистичен)

i ne me moderirajte.. veke e napraveno copypaste :) ligushi edni :)

i ne me moderirajte.. veke e napraveno copypaste :) ligushi edni :)
Модерирањето би требало да го сфатиш како прва опомена пред примена на дисциплински мерки. Понатаму следуваат поефикасните алатки. На нареден кикс ќе бидеш баниран/а од темава, доколку сеуште ти се киксира ќе бидеш и од форумов.

Модерирањето би требало да го сфатиш како прва опомена пред примена на дисциплински мерки. Понатаму следуваат поефикасните алатки. На нареден кикс ќе бидеш баниран/а од темава, доколку сеуште ти се киксира ќе бидеш и од форумов.

Напишано од PIRRO
Инаку верувам имаш здрави бубрези, добро се продаваат, 2 за 1000еур...

Aman be zlaten na Makedoncite ne im treba da dokazhuvaat toa shto e dokazhano so vekovi nanazad... toa tebe i na slichni ko tebe vi e potrebno da se educirate malku... no kolku i da se e*ucirate sekogash ke si ostanete toa shto ste.....Albanci...i vashite al...nauchnici vi stvaraat crni dupki vo mozokot!!!

Mistik....Ako zakana za vadenje i prodavanje bubrezi od makedonci e ponenavredlivo za tebe od zborot Albanec koj go upotrebuva celiot narod sekoj den , STAVAJ GO BANOT....ustvari ke ti go skratam zadovolstvoto.... si odam sam!!!! :nenene:

Се потрудив да го пронајдам тоа што го посочи и не успеав. Доколку прочиташ навредлив пост кој ги крши правилата на форумот имаш опција да го пријавиш кај администраторите, имај во предвид дека не се скенери туку луѓе волонтери и дека не можат во никој случај да прочитаат илјадници постови дневно.

Доневидување.

Словенецот не го гледав... по твое што кажа дека истражувал човекот еве ќе ти верувам... ама колку таа негова теорија е светски признаена ?... Што немало словенска миграција ? Според сите светски научници миграција имало... Повеќе на историја подфорум може да дискутираме...

Извини, ова Албанци да не го кажуваш како навреда ?... Јас сум горд што сум Шќиптар кое не можеш правилно да го изговориш и напишеш...Добро, ајде, не сакаш да напишеш правилно... мислиш така ме навредуваш...

Nemalo slovenska migracija?! :tapp: Ovoa recenica e najgolemiot gaf sto go kazale SLLOVENSKITE naucnici, makar i da bilo niz vekovi....Ova ti e isto kako da kazez deka ROMITE se starosedilci vo Makedonija, pa i vo drugi drzavi.

Mislam deka ova prasanje ima mnogu ednostaven odgovor, celiot svet znae, SLOVENITE DOJDOA VO OVIE PROSTORI.

A sto e najgolemata fora na slovenskive istoricari:

Sloveni su ILIRI......

Ako slovenite se iliri, nie sme dojdeni od ATLANTIDA....

Sega ke me prasate za fakti. Pa vi gi postiravme porano, i sto e najvazno tie se napisani od stranski istoricari i lingvisti, a ne kako slovenite, koi sami si ja pisuvaat i kako im se saka taka protolkuvaat.

Do vcera mi kazuvavte kako dosle slovenite vo ovie prostori i prisvojuvaat vasa kultura, jazik i sve. A sega mi kazuvate deka tie bile iliri, i deka Stefan Dusan bil kral na ILIRSKITE pleminja, kaj koi na prvo mesto bila MAKEDONIJA.

Ovie fakti, koi me "fasciniraa" gi kaza nasiot prijatel BITUSHANEC.

Mislam deka napravivte popara so tie vasi fakti so koi ednas ke se prezantirate kako anticki makedonci, pa posle kako sloveni, pa posle kako iliri i sto znam drugo...

Новото Косово ќе биде во Грција
Веќе неколку години Албанија врши притисок врз Грција не само за правата на албанците таму, туку и за прашањето на надлежност на Чемерија (дел од Епир).Проблемот е со далечна историја.
Лидерите на албанското национално движење Абдул Фрашери и Мехмет Али Вриони уште во 1879 год. во Рим, Париз, Лондон, Берлин, Виена и Константинопол поднеле декларација, во која они бараат припојување кон Албанија, не само на северо-западниот Епир туку на целиот. Покрај тоа во документот се тврдело дека : «Албанскиот народ е многу постар од грчкиот народ; во дамнина Епир бил составен дел на Албанија и никогаш грците не владееле со тоj реон». Сто години покасно, во 1982 год. МНР на Албанија исто напомнал за «исконскиот албански регион во северо-западна Грција»
Во Јануари 2008 год.на телеканалот «Евроњуз» се реемитувала програмата во Грција и Албанија за положбата на албанците во грчкиот Епир.Албанската телевизија нагласува за обесправените албанци таму и барала меѓународно вмешување во таа ситуација.
Бројноста на албанците таму надминува 70%. Грците се плашат од експанзија на македонските албанци во Епир.
Некои грчки политичари сметаат дека со самото тоа што Грција не ја признава независноста на Косово може да допринесе за засилување на албанската анти-грчка политика.
Од опасноста на албанска експанзија во грчкиот Епир неодамна предупредил хиерархот на Еладската Црква – митрополит Дринуполски, Погониански и Коницски Андреј (Требелас). Митрополитот повикал да се обрати внимание на тој факт, што на прославата во Приштина CNN покажало големо црвено пано, на кое бил напишан таков лозунг: «Без Косово и Чамерија нема Албанија!» Како контрамерки грчкиот хиерарх повикал да се започне кампањапротив дискриминацијата на грците во Албанскиот (Северен) Епир. «Дајте и ние да побараме за Северен Епир тоа, што албанците побараа за Косово и добија, – автономија за Северен Епир. Веќе дојде време да превземеме енергични дејства за да го спасиме Епир и ”». Ако тоа се случи , тогаш нас не чекаат ужаси», – рекол митрополитот.
Затоа Атина веднаш апелираше во ЕУ и НАТО за положбата на грчкото население во Албанија .
He he he he ili :pos2: :pos2: :pos2: .
grcive se gnasi ama nekad vo svojata idiotstina znaat da bidat i prakticni.
Oni primer imaat edna edinstvena akcija so edno edinstveno ime "Metla" i taa akcija ja koristat sekogas koga im treba za da sredat nekoja sostojba.
So nivnata "Metla" metat samo edna rabota, nivnite severozapadni sosedi.
Milosevik so operacijata "Tepih" ja utna, ama na ovie im odi sosema dobro so "Metla"-ta, zatoa ne berete gajle New Kosova nema da go gledame barem ne vo grcija (iako site go poskauvame).

Ем си глуп и свесен за тоа, ем сакаш да испаднеш паметен и начитан...каде бе шпон...

Да имаше барем еден единствен доказ за таква преселба, досега ќе пафташе кај ќе стигнеш со нив...ама НЕМА...затоа...ќути и :pusk:

Ем си глуп и свесен за тоа, ем сакаш да испаднеш паметен и начитан...каде бе шпон...

Да имаше барем еден единствен доказ за таква преселба, досега ќе пафташе кај ќе стигнеш со нив...ама НЕМА...затоа...ќути и :pusk:

SRBOLJUB, pa gi ima bre glupco, zemi si kniga, istorija 6 odelenie, pa ke ti kaze od kaj se slovenite, pa i od kaj si ti....I toa se originalni makedonski avtori....

The Slavs emerged from obscurity when the westward movement of Germans in the 5th and 6th centuries AD (necessitated by the onslaught of people from Siberia and Eastern Europe: Huns, and later Avars and Bulgars) started the great migration of the Slavs, who settled the lands abandoned by Germanic tribes fleeing the Huns and their allies: westward into the country between the Oder and the Elbe-Saale line; southward into Bohemia, Moravia, much of present day Austria, the Pannonian plain and the Balkans; and northward along the upper Dnieper river. Prior to this, they were most likely part of the many multi-ethnic confederacies of Eurasia such as the Sarmatian, Hun and Gothic empires.

Mislam deka e dovolno, iako e od WIKIPEDIA

NAVISTINA NE MOZAM DA RAZBERAM KAKO STIGNAA ILIRITE DO RUSIJA, PA CAK DO KAMCATKA.....Nemoguce

Истите тие викаат дека ти си дошол од кавказ, а ти се срамиш од твоето Азербејџанско потекло... :( Зошто ве Шок...шо ти фали таму со твоите сонародници од Дагестан :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom