Новогодишни и божиќни подароци

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Сите знаеме дека традиција на католиците е за време на божиќ да си подаруваат поклончиња, оставени под елката.

Дали вие подарувате за време на новогодишната вечер или пак за божиќните празници?
Што најчесто подарувате?
Кога подарувате за Нова Година или Божиќ?
На кои лица подарувате?
Или пак зашто не подарувате?
Може и да си кажете што сте подароци сте добиле годинава! Што сте подариле? Што би сакале да ви подарат? итн.

Знаеме сепак дека малите подароци за овие празници не исполнуваат и ни даваат насмевка повеќе! :trepka:

Подароците кај мене се за Нова Година и тоа за децата и внук ми. На маж ми му купувам нешто за роденден. Мајка ми користи поклон за Божиќ, оти е родена на 6ти Јан. Лично, не ми значат подароците многу, па не им ни посветувам многу внимание. Можам јас и сама да си се почастам нешто :pos:
Инаку овој пат подароците не ја дочекаа новата година :)))) Децата се испоотворија уште на 30, после се жалеа дека немаат подароци под елката. :pos:
А ќерка ми сакаше колкичка за бебе, господе боже едвај ја убедив бебето да биде кукла :pos:
Наравоучение: Никогаш не прашувај деца, што сакаат за Нова Година! :pos:

Не примам честитки или било какви поклони за Нова Година и Божик... кај мене поминува само поклон во плико...

Постарите секоја нова година ми даваат пари,а оваа година и дечко ми пријатно ме изненади со подарок :pipi: Ја не практикувам да купувам подароци на вакви денови,померак ми е во обичен ден да подарам нешто.

Како секоја така и оваа...подарив многу подароци а и добив.
Нешто што ми фали веќе со години е честитка пратена по пошта,ми праќаат по маил, по ммс но на никој по пошта да му текне.
Би се радувала многу:vozbud:посебно ако е од некоја многу драга особа.

Подарив подароци, подарив честитки.Ми подарија подарок, добив честитки:pipi:Абе најубаво:vozbud:
п.с.мама и тато ми купија пакетчееееееее!<3

Јас повеќе добивам подароци за Нова Година одколку за роденден :raz:

Годинава добив бајадери од тато (:cheeky2:), гоооооооолемо пакетче од мама и од сестра ми оригинал книга од омилениот писател Nicholas Spаrks - Dear John.

И јас купив за дома еден украс што всушност мене ми се свиѓаше па да си го имам дома :pipi:

Новогодишни поклони хмм.. па ќе подарам на фамилијата и на моите сакани личности, а очекувам и они да ми возвратат :pipi:

Мене ми стигна поклонот за оваа година и тапа ми е пошо сакав да е изненадување и да го најдам во нешто црвено со машна под елка и да беше вклучено чоколадо. Бичез.

Иначе пакетчето е задолжително, без оглед на тоа колку си ги начукав годините. Умрена сум за честитки, ама и тие се умрена работа, очигледно. А на брат ми му поклонувам обавезно, за големите нема. :pipi:

Најубавиот дел од годината.Многу подароцииии:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:Незнам што да им купам на најблиските ке размислам убаво ајт после 20ти ке гледам таму ама едвај чекам да дојде нова година заради тоа...А за мене сакам пакетчееееееееееееееее.Како мал им се радував многу а и уште ми нема поминато меракот.Големите чоколади ми беа најомилени,extra size тие и едвај чекав да видам да не има некоја нова форма на чоколатце што сум го немал видено до тогаш :pos2:.Чоколадните дедо мразовци ги обожавав.

Кога бев помала со брат ми собиравме еден куп новогодишни пакетчиња. Ммм... И мајка ми и татко ми ни купуваа подароци. :pipi: Последниве неколку години единствен подарок за Нова година добив минатата година и беше препрепрекрасен. :wub: Секој и еден направен детаљ, искрен од срце - вреди. Лично јас не сум материјалист, така да намерата е најважна. Честитка и букет цвеќиња е доволно (Ех сега ако веќе некој има толку голема желба може и нешто повеќе - чоколадо на пример... :icon_bigg :icon_razz)

сакам да подарувам сакам да ми подаруваат, а најмногу сакам кога ќе подарам подарок што знам дека на тој што му фо подарувам му е по ќејф и дека сум го погодила... сакам да подарувам за нова година, за божиќ, за понеделник, за петок ама само кога го имам вистинскиот подарок.. мразам кога треба да подарам нешто некому а немам идеја што... тогаш ми е крваво...:nerv:

инаку последниве две три години пекам и цмиздрам по пакетче под елка ( макар и со една мастика внатре) и по честитка што ќе ја донесе чичко поштар... ехх времиња беа порано со миљони честитки и пакетчиња :nesum:

И јас сакам пакетче. Не ми има и мене поминато меракот сеуште :) Освен чоколатцата и дедо мразовците, мнооогу ги сакав оние мастики во облик на топчиња, спакувани во долга лента и се крцкаа (како апчиња), а не дека имаа убав вкус (и тврди беа, како што се сеќавам) :icon_bigg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom