Новогодишни честитки

Апсолутно. Макар што кога драга личност ќе честита, секогаш ми е драго, без разлика кој начин таа личност ќе го одбере за да ми честита.

Ама сепак... честитките секогаш даваат некоја топлина, мене барем ми создаваат спокој и насмевка на лицето.

Самиот чин на давање на честитката (лично) или криењето во ранец (пази да не те види) беа интересно и возбудливо искуство кое не го заборавам.

Најинтересни ми беа тие што ги цртавме на ликовно, не купечки, интересно беше да се види каков труд и емоции ќе вложи авторот :)

Фала богу што сум осетил такви моменти, сега на децата и ставија дома интернет и нема да знаат за тавки моменти... за жалење се...

Мојата омилена честитка
18654_1199447549472_1327020773_30600335_1422854_n.jpg

Ах тие добри спомени:pipi:

Сега секој Нова Година честита преку Интернет илии преку телефон. Ретко кој праќа честитки. :toe: Јас праќам( не јас, домашните) :)) само на роднини некои од подалеку. :smir:

какви честитки бе сите се на фејсбук мсн шо ти ја знам сега и стари луге праат фејсбук

Odsekogas gi obozavav cestitkite, sakam da gi prakam i da mi prakaat, so Internetov denes tie ne se tolku zastapeni. Megjuota zadovolstvoto da dobies obicna cestitka i elektronska ne e isto. Seuste prakam cestitki ali samo na mnogu pomladite rodnini, so postarite strogo elektronski cestitki razmenuvame.

Сеуште ги користам. Годинава пак ке праќам класични честитки. Едноставно се најубав начин на некој да му честиташ нешто. Чувството е потопло кога ке добиеш честитка во материјална форма отколку мејл или виртуелна честитка на Фејсбук.

Не праќам честитки од 4 одделение. Кога ќе добијам ми значи 1 000 000 000 000 000 пути више него ли некоја си виртуелна честитка пратена по мејл.

Новогодишна честитка по пошта немам испратено од 6то-7мо одделение :kesa:Обично празници честитам преку смс или пак преку интернет.Ама денес ќе се поправам, ќе испратам неколку честитки преку пошта, а и сакам да ми заѕвони поштар (по можност два пати) и да ми врачи новогодишна честитка.:ДМ:
Инаку дома ми се наоѓаат неколку честитки од детството и ми будат убави спомени :девојка:
Најдов една убава честитка :je:
santa+claus+rally.jpg

Обожавам значи новогодишни честитки:).Обожавам да ги праќам но уште помило ми е кога ги добивам:).Порано многу повеќе честитки праќав, но и ден денес се уште праќам на поблиските и на оние со кои не сум се видела одамна..:).Едно од малите нешта кои ме прават весела се токму честитките кога ќе ги видам во сандаче:pipi:

Се е интересно што е поврзано со новогодишната честитка. Одбирањето честитки за драгите луѓе, па кој текст да го напишеш, па да не те видат кога ги оставаш под врата (зашто најчесто јас ги носев, а не ги праќав по пошта), па радоста кога мене ќе ми прати некој честитка, па каква и е дали е музичка, па исчекување да ти прати некој, па редење на истите покрај елкатата...
Денес од ова ништо нема. Прво ги нема тезгите на плоштадот за да се купат честитки, порано имаше 50 такви тезги, денес не видов ниедна со честитки! Лани барав да купиме со сестра ми и морав до пазар да одам да купам. Ете лани се сетивме ги израдувавме неколкуте мали дечиња во маало, им треба таа радост.
Ај утре ако најдам ќе купам неколку честитки :)
Aма повторно ќе ги пратам на мали дечиња, на останатите стандардно по смс и ФБ.
Еве актуелно е праќање апликации како честитка на ФБ, ужасно глупи се :)

На моја адреса стигаат само честитки за децата. Ако се музички се знае, батериите одма у ѓубре.
На познаници и пријатели се јавувам да честитам или пишувам смс, електронски честитки ми се празни, без душа, што би се рекло. И ептен ме нервира кога ќе добијам онакви смотани меил гритинг кардс.

На моја адреса стигаат само честитки за децата. Ако се музички се знае, батериите одма у ѓубре.
На познаници и пријатели се јавувам да честитам или пишувам смс, електронски честитки ми се празни, без душа, што би се рекло. И ептен ме нервира кога ќе добијам онакви смотани меил гритинг кардс.

Лоша мама :icon_lol:

Инаку којзнае колку години им немам пратено на баба ми и дедо ми честитка, пред 2 минути ја напишав и утре ќе одам сабајле да се видам со нив па скришно ќе им ја остаам. :)

Кога бев пред некое време во Скопје ме застана една девојка од која за 100ден. зедов честитка, каде парите ќе бидат наменети за поддршка и развојни програми за децата без родители и без родителска грижа, сместени во згрижувачки семејства на Општина Крушево, така да таа честитка ја искористив.

2 добри работи. Gotta love it. :)

Минато се веќе честитките, за жал.

" На сите што нема да ми ја честитат Новата Година и Божиќ им посакувам да им изгоре елката, Дедо Мраз да им се посере во оџакота,неговите ирваси да го силуваат вашето милениче.Исто така ги известувам саканите пријатели кои ми пратија честитка за 2009 год. дека желбите не ми се остварија и ги молам истите честитки за 2010 год. место честитка да ми ги уплатат на жиро сметка за која ќе бидат благовремено известени. Среќни празници. "

11855_1304616296655_1267929866_904207_5056895_n.jpg
АААААААААААААААА СЕ ПРЕСМЕАВ!!!!! хахахахаххаха зеленко имаш од мене за постов!!!!!!!!!

Минато се веќе честитките, за жал.

Не би рекла.. т.е. За кого како..:smir:

Обожавам честитки.. Ама само во материјална форма.. не преку меил или фејсбук..:jaj:
Друго е чувството кога ќе примиш новогодишна честитка во сандаче или скришно оставена..
Баш тоа ја прави Новата година поубава..
На тој начин се дава до знаење дека некој мисли на тебе и ти го посакува тоа..

Back
На врв Bottom