Новогодишни честитки

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.625
Поени од реакции
9.159
Порано беше доста актуелно да се испраќаат по пошта честитки за нова година.За жал во денешно време новогодишни честитки добиваме виртуелно, преку интернет.Дали некој од Вас сеуште има навика да испраќа новогодишни честитки? Имате ли дома некоја новогодишна честитка како спомен од детството? Кога последен пат сте добиле новогодишна честитка?
6.jpg

Santa-Claus-Christmas-card.jpg

santa-cards.jpg

Праќам редовно зошто убавината на честитките е кога ќе ја допреш и прочиташ, а не само да ја гледаш на монитор. Не праќам писма преку пошта одамна ама секоја година праќам честитки.

Не добивам толку често ко што праќам, но сепак се наоѓаат низ дома. Последната ја добив пред 3 дена, а единствената што ја чувам и тоа сосема случајно е од една стара комшивка што сега не ми значи ништо освен дека е честитка од пред 20 години.

Ко бев помал од 1-4 одд па и 5 си пракавме на одмор за да не не види и право во ташна !

А сега само на брачедите во Скопје им пракам на овие во Радовиш не затоа што секој ден се гледаме ! :) :toe:

пред три години добив честитка баш на таков школски начин од колешка на факултет ме изненади кога ја видомв меѓу книгите... :pipi: ете така некои колешки новогодишните честитки ми ги врачуваа на таков начин додека бев на факултет од тогаш по виртуелен пат ги добивам.

инаку чесититке која и да ја добијам сите ми се убави секоја година има навистина добар избор.

ова е нешто што ми се свиѓа и нешто слично на овие сум добивала:
angel22.jpg

9-creative-christmas-cards.jpg

christmas-card.jpg

christmas-cards.jpg

" На сите што нема да ми ја честитат Новата Година и Божиќ им посакувам да им изгоре елката, Дедо Мраз да им се посере во оџакота,неговите ирваси да го силуваат вашето милениче.Исто така ги известувам саканите пријатели кои ми пратија честитка за 2009 год. дека желбите не ми се остварија и ги молам истите честитки за 2010 год. место честитка да ми ги уплатат на жиро сметка за која ќе бидат благовремено известени. Среќни празници. "

11855_1304616296655_1267929866_904207_5056895_n.jpg

Па си праќавме како деца, сега по СМС или ќе се чуеме и то, финито!

Се сеќавам (мнооогу одамна) во градинка правевме и си праќавме честитки и едно девојче (на кое многу и сум се допаѓал) ми направи така girly честитка и ми ја даде. Ја зимам јас со мака, и читам одпозади моето име грешка спелувано и тоа В-то наопачки... ја сокршив од ќотек...

Лани ни стигнаа 2 честитки само, оваа година не очекувам ни толку. Сега или лично си честитаме, или преку мобилен, интернет. Порано праќав, сега не.

Охоооо од кога бевме мали, со брат ми имаме цели огромни тетраткишта исполепени внатре со сите добиени честитки до сега. Кој знае каде се сега.
Сега, единствено на моите шо им праќаме јас и брат ми и на баба ми и дедо ми.
Ми фали тоа да си го отворам сандачето и внатре да има честитка:(

Ах колку ми е криво што се губи овој начин на праќање картички, лично јас не сум добила 6 години минимум... ми недостигаат тие времиња.:nesum:

Ах колку ми е криво што се губи овој начин на праќање картички, лично јас не сум добила 6 години минимум... ми недостигаат тие времиња.:nesum:

Абе остај, па се натпреварувавме кој ќе добие повеќе и дали ќе е од симпатијата :)

П.С. мака ми е што и ја скршив кичмата на онаа што ми го спелуваше името грешка ама јбг, кога се во прашање честитки се замарам и со ситници.

Абе остај, па се натпреварувавме кој ќе добие повеќе и дали ќе е од симпатијата :)

П.С. мака ми е што и ја скршив кичмата на онаа што ми го спелуваше името грешка ама јбг, кога се во прашање честитки се замарам и со ситници.

Да, да, па оставање под клупа честитки... ах... тоа времиња беа...

Јас никогаш не добив од симпатијата... :( :icon_lol:

Јас никогаш не добив од симпатијата... :( :icon_lol:

И јас не добив! Маме и нејзина комунистичка!!!

Тие честитки одсекогаш ми се биле подраги и поискрени за разлика од сегашниве : ќе ми се јави на телефон камен пијан и ајде среќна нова година... не се дери бе да ти е**м мамето, нели гледаш дека зборувам на телефон... ало... среќна нова 2910 овај де 2010...

И јас не добив! Маме и нејзина комунистичка!!!

Тие честитки одсекогаш ми се биле подраги и поискрени за разлика од сегашниве : ќе ми се јави на телефон камен пијан и ајде среќна нова година... не се дери бе да ти е**м мамето, нели гледаш дека зборувам на телефон... ало... среќна нова 2910 овај де 2010...

Апсолутно. Макар што кога драга личност ќе честита, секогаш ми е драго, без разлика кој начин таа личност ќе го одбере за да ми честита.

Ама сепак... честитките секогаш даваат некоја топлина, мене барем ми создаваат спокој и насмевка на лицето.

Ејј, со муабетов ме потсетивте у забавиште кога бев период нова година, и ја пола саат пред сите дојдов за да има стаам на столчињата честитки. :icon_lol:

Back
На врв Bottom