Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
13.000 евра, 2008 година
2009_bmw_3_facelift.jpg

13.000 евра, 2013 година
2013-opel-corsa-ecoflex-1.jpg

Се е кажано нели?

Па не баш. Не спинувај. Ова корса е 8990, а за 13 000 имаш сосем солидно опремена астра.
Во секој случај за бимерот очекувај скапо одржување. Она скапо скапо.
Него, ти би купил вакво БМВ за да после 5 години го продадеш неизвозено? И не ја фурај сеа приказната дека тој шо го купил, го купил ради кеиф и му поминал кеифот. Да е така, нема да ти го шитне тебе или мене за 13 000 евра. Ќе го даде на некој близок. Абе мора да сфатите дека никој во денешно време не е будала за своите пари. Јас стварно барав таков човек по огласиве. Да купил кола, ја провозел 5000 или 10 000 км и ја шитка 40% поевтина. Нема такви. Мит е тоа.

На изглед да, но во реалност и не баш така. Тоа горното најверојатно ке му требаат 4 нови RFT гуми, ако е дизел со околу 150 000км можеби и DPF и еден солиден сервис.
А на тоа долното ќе си бираш патосници и мирисливи елки.

И што и фали на таа Корсата од втората слика особено ако не ти треба големо возило кое ќе троши повеќе, ќе биде поскапо за одржување и нема да биде ново и најбитно, дали стварно ќе го најдеш за 13.000 евра од 2008 година?

И да, како што кажа Кларк Кент, Корста не е 13.000 евра, за 10, 10 ипол се наоѓа сосем солидно опремена нова Корса.

Па не баш. Не спинувај. Ова корса е 8990, а за 13 000 имаш сосем солидно опремена астра.
Во секој случај за бимерот очекувај скапо одржување.
Него, ти би купил вакво БМВ за да после 5 години го продадеш неизвозено? И не ја фурај сеа приказната дека тој шо го купил, го купил ради кеиф и му поминал кеифот. Да е така, нема да ти го шитне тебе или мене за 13 000 евра. Ќе го даде на некој близок.
Како што гледаш Корсата е со фул опрема, магленгки, алуминумски бандажи итн.
Новата астра почетна цена има 12.490, гола. Постариот модел може да го купиш поопремен.

Opel-Astra-(19)_th3.jpg

Овој, пак со BMW-то нема шанса

Ќе го даде за 13 000 евра само и само после 200 000 минимум поминати. И нема еден човек на планетава шо ќе ме убеди дека 200 000 не се ништо.

Си бил у салон на Опел? Опел у случајов пошо ти го спомна. Си купил нова кола и знаеш дека за 13 000 ќе земеш кола со сите нишани. И не оваа астра што ја стави. Оваа е 9990 со 1.6 мотор и со многу опрема. Темпомат, клима, ербегови итн.

Ќе го даде за 13 000 евра само и само после 200 000 минимум поминати. И нема еден човек на планетава шо ќе ме убеди дека 200 000 не се ништо.

Си бил у салон на Опел? Опел у случајов пошо ти го спомна. Си купил нова кола и знаеш дека за 13 000 ќе земеш кола со сите нишани. И не оваа астра што ја стави. Оваа е 9990 со 1.6 мотор и со многу опрема. Темпомат, клима, ербегови итн.
Ај посликовито да ти објаснам
BMW
models-adrianalima%20%2854%29.jpg

Опел и остала багра
l.jpg

:pos:

Зошто купи нова кола? Форд Фиеста чинам? Зошто не купи БМВ?

Аналогијава со жениве ти е бајаги тиња. Али коа веќе сменивме формат, ја би крцкалче.

Зошто купи нова кола? Форд Фиеста чинам? Зошто не купи БМВ?
Пошто тогаш не се исплатеше старо, увозот беше со еден куп давачки. Пошо сум купил ново, знам што добив, бред тоа имав Рено 19, на старо купено од МК, искрено иако беше реното од 1992, 10 пати подобро вожња има од фиестата. Тоа си го прави разликата во класа, јбг

И сега не се исплати на старо. ;) А ако си разочаран од фордот, тоа може да биде од најразлични причини. Сите сме различни у прохтевите.

Во време кога немаат многу продажба, треба да се спомене дека салоните даваат и попусти од 1000 до 2000 евра на дадената цена од каталогот, особено ако се плати поглемо учество или пак ако се плати 100% во готово.

Сепак цените сеуште според мене се малце напумпани, компаниите кои продаваат автомобили мора озбилно да размислат да ги намалат основните цени на возилата за 1000 до 2000 евра, сепак имаме иста цена на нови возила како многу побогати земји од нас.

Брат ми фукна 16.000 евра за Сеат леон 1.9 тди во 2011. Сега му иди да си апни од газот , не дека е лош сеатот туку поради фрлените пари...

Хахахах имам едно интересно искуство со спаркот, лани зимо од што се мали педалите сакав кумплунг да стиснам и нагазив и кочницата со кумплугот и застанав на сред булевар :) Инаку сум голем а и носев големи чизми ко на сликата исти.
http://www.google.com/imgres?q=adid...0&ndsp=47&ved=1t:429,r:0,s:0,i:81&tx=77&ty=51

[quote="Litajko, post: 5626006, member: 15303"]Брат ми фукна 16.000 евра за Сеат леон 1.9 тди во 2011. Сега му иди да си апни од газот , не дека е лош сеатот туку поради фрлените пари...

Хахахах имам едно интересно искуство со спаркот, лани зимо од што се мали педалите сакав кумплунг да стиснам и нагазив и кочницата со кумплугот и застанав на сред булевар :) Инаку сум голем а и носев големи чизми ко на сликата исти.
http://www.google.com/imgres?q=adidas winter boots&um=1&hl=en&tbo=d&biw=1600&bih=799&tbm=isch&tbnid=pApLuiO6SeyE5M:&imgrefurl=http://www.sportsexperts.ca/en/footwear/men/winter-boots/adidas-winter-hiker-18016&docid=Vheo_Rx7AFrjyM&imgurl=http://www.sportsexperts.ca/catalog/products/zm/51420se100440-zm.jpg&w=1400&h=1600&ei=KnMAUZfUGsjJswaWn4DoBQ&zoom=1&iact=rc&dur=224&sig=104028557247506382295&page=1&tbnh=143&tbnw=141&start=0&ndsp=47&ved=1t:429,r:0,s:0,i:81&tx=77&ty=51[/quote]

Не знам зошто мислиш така. За тие пари земал супер возило за кое не би требало да има никаков проблем во наредните 7-10 години.

Повели резултати од Спарк на еуронкап. Ако, купи си мерцедес. Само едно нешо да ве прашам, дали мислите дека ние шо купуваме нови коли од салон сме будали? Неинформирани? Зашо побогу мислите дека сте сезнајковци, а никогаш не сте седнале во нова кола?

Фамилијарно имаме купено 3 нови коли. Во 2003 Астра , во 2010 линеа , во 2011 Сеат Леон. Е сега кога дојде ред јас сам да си купам кола ќе направам правилен избор и ќе си земам половен стар 4-5 год.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 00:43 ---
[quote="Litajko, post: 5626006, member: 15303"]

Не знам зошто мислиш така. За тие пари земал супер возило за кое не би требало да има никаков проблем во наредните 7-10 години.

Не велам дека е лош Сеатот , напротив супер е колата ама криво му е што фукна 960.000 за ако му дојде нож на шија треба да го даде за 500.000 дали и толку ќе му земе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom