Ново: Citroen DS

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Без амортизери као картинг :) :) :)
Се шалам мора помал бандаж или да се сече каросеријата
Ups moja greska sakav da pisam so ovie bandazi ama ipak ovaa photoshop DS kako da nema amortizeri moze so noze da kocis na dupka...hahahha

Нема шанса да е ваков со гаранција. Вакви евтини монтажи има од 1995...

Ваков ќе биде новиот DS6. Citroen Metropolis concept...

citro%C3%ABn_metropolis_concept.jpg

cutroen-metropolis-7eb2f.jpg

Mene mi se svigja onoj ponoviot 72-73 so zakosenite farovi a ne onoj so okruglite.Bas bi sakal da si kupam eden i da go sredam do maksimum.
Samo tatko mi mi kazuvase na vremeto koga iskocile imalo nekolku po makedonija ama imale problem so hidraulikata pa gi snemalo potoa da se vozat.
ds21_pallas_decapotable.jpg

Да, имаат проблем со хидрауликата зашто идиоти кај нас не знаат да ги возат и пазат. Ја ставаат хидрауликата во трет степен и така возат по патишта со нерамна подлога и нормално, мембраните на хидрауличните топки попуштаат. Вториот и третиот степен се исклучиво за минување преку нерамнини , симнување и качување на тротоар но само за кусо време, веднаш после тоа мора да се врати хидрауликата во прв степен зашто притисокот е над 50 бари и топките на подолг период не можат да издржат.
-Имав порано GS Pallas i CX 2400, истиот систем во подвозјето им е како и кај DS-ДеГолката, им ја знам точно болеста.

Да, имаат проблем со хидрауликата зашто идиоти кај нас не знаат да ги возат и пазат. Ја ставаат хидрауликата во трет степен и така возат по патишта со нерамна подлога и нормално, мембраните на хидрауличните топки попуштаат. Вториот и третиот степен се исклучиво за минување преку нерамнини , симнување и качување на тротоар но само за кусо време, веднаш после тоа мора да се врати хидрауликата во прв степен зашто притисокот е над 50 бари и топките на подолг период не можат да издржат.
-Имав порано GS Pallas i CX 2400, истиот систем во подвозјето им е како и кај DS-ДеГолката, им ја знам точно болеста.

Колку сакам да земам DS/CX 2400... ама проблемот што на старо деловите се изгор...на ново ...пепел! Не зборам само за хидраулика...

Колку сакам да земам DS/CX 2400... ама проблемот што на старо деловите се изгор...на ново ...пепел! Не зборам само за хидраулика...

CX се наоѓа, ги има на старо и не се прескапи, а во прилично добра кондиција може да се најдат. Моторите во нив се Renault кај бензинците и Peugeot кај верзијата 2500 diesel, така да околу машините не е некој проблем. Една хидраулична топка чини околу 100-120 евра а CX-от, BX-от, XM-от и Xantia-та ги имаат по 6! Некои ги репарираат со поленње со азот доколку им е здрава мембраната и сосема се ок така наполнети, држат прилично долго ако се наместени како што треба.
Проблем е кај GS-от кој има 4 цилиндричен воздушно ладен бокс-мотор и деловите за него се леле мале.

Се извинувам, но главните во Цитроен мислеле на ДиЕс фамата не на ДиЕс колата...

ВИДИ

car_photo_301215_25.jpg

car_photo_301214_25.jpg

car_photo_301213_25.jpg

car_photo_301212_25.jpg

car_photo_301211_25.jpg

Тоа за духот на ДиЕс се гледа на последнава слика каде што јасно пишува "DS Inside". Тоа навестува нешто слично како Интеловото "Intel Inside" т.е. демек суштината или двигателната сила му е легитимитетот на фамозниот ДиЕс. Нешто како ривитализација на фабриката, да се врати на старите добри времиња + да заштеди некој денар поради сегашните финансиски околности.

Според странава прикажаниот модел е надоградба на новиот С3 и поради тоа се вика ДеЕс3. Тоа ти доаѓа како поскапа варијанта на С3 за да може поефикасно да го долови духот на ДиЕс-от од минатиот век. Исто ќе се случи и со С4 чиј ДиЕс модел ќе ја носи бројката 4, па ДиЕс5 и ДиЕс6 (што со малку надеж ќе биде реинкарнација на стариот ДиЕс). Што значи веќе наместо најлуксузното ниво на еден модел на цитроен да биде... ЕсЕкс, Ехекутив итн... едноставно сега ќе се нуди видно поразличен модел означен со „ДиЕс“ кој ќе биде еден вид ФулФул Опрема. :D

Се надевам дека во иднина ќе извадат "DS Outside as well"

Добар маркетинг трик што може малку негативно да се одрази. Сепак со среќа нека им е трансформацијата за 90ти роденден.

Кај овој DS редизајн јас не гледам ништо оригинално и препознатливо за тој модел, освен кровот.
Еве нешто што по мене е поинтересно како концепт:

citroen.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom