Ново: Citroen DS

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Како дел од обележувањето на 90-годишнината, Citroen ги најави плановите за воскреснување на проектот на новиот DS. Французите веќе овие денови попрецизно планираат на јавноста да и објават некои детали за новиот автомобил, но премиерата на концептот, кој ќе се нарекува DS3 ќе биде најавена на женевскиот салон на автомобили.
Овој автомобил во сериско издание на европскиот пазар би требало да се појави веќе следната година. Ќе го следи модел од ниската средна класа DS4 кој ќе се појави 2011 година, а истата година во салоните ќе може да се види и лимузината од висока средна класа DS5. Новата серија на DS возила ќе биде позиционирана над сестринските модели С3, С4 и С5 и ќе бидат многу поатрактивно и побогато дизајнирани
Citroen_DS.jpg
стариот ds- жаба

Се извинувам, но главните во Цитроен мислеле на ДиЕс фамата не на ДиЕс колата...

ВИДИ

car_photo_301215_25.jpg

car_photo_301214_25.jpg

car_photo_301213_25.jpg

car_photo_301212_25.jpg

car_photo_301211_25.jpg

Тоа за духот на ДиЕс се гледа на последнава слика каде што јасно пишува "DS Inside". Тоа навестува нешто слично како Интеловото "Intel Inside" т.е. демек суштината или двигателната сила му е легитимитетот на фамозниот ДиЕс. Нешто како ривитализација на фабриката, да се врати на старите добри времиња + да заштеди некој денар поради сегашните финансиски околности.

Според странава прикажаниот модел е надоградба на новиот С3 и поради тоа се вика ДеЕс3. Тоа ти доаѓа како поскапа варијанта на С3 за да може поефикасно да го долови духот на ДиЕс-от од минатиот век. Исто ќе се случи и со С4 чиј ДиЕс модел ќе ја носи бројката 4, па ДиЕс5 и ДиЕс6 (што со малку надеж ќе биде реинкарнација на стариот ДиЕс). Што значи веќе наместо најлуксузното ниво на еден модел на цитроен да биде... ЕсЕкс, Ехекутив итн... едноставно сега ќе се нуди видно поразличен модел означен со „ДиЕс“ кој ќе биде еден вид ФулФул Опрема. :D

Се надевам дека во иднина ќе извадат "DS Outside as well"

Добар маркетинг трик што може малку негативно да се одрази. Сепак со среќа нека им е трансформацијата за 90ти роденден.

Откако Citroen го најави создавањето на новата линија возила под името DS за Different Spirit, престижното жири составено од 20-те светски најпознати дизајнери на автомобили, интервјуирано од британскиот магазин Classic & Sports Car го одбра DS за најубав автомобил на сите времиња.

Почнувајќи од Џорџето Џуџаро, дизајнерот на Маserati Bora, Volkswagen Golf и Lotus Esprit, се до Иан Калум, актуелниот директор за дизајн во Jaguar, секој член на жирито гласаше за своите омилени три модели.
Повеќе до 50 автомобили добија барем еден глас: Aston Martin DB9, Ferrari Dino, Jaguar E-type, Lamborghini Countach, Audi A6, Lotus Elite, Triumph, со тоа што единствено Ferrari доби глас од секој член на жирито, но гласовите беа распределени меѓу 9 различни модели!

На крај, Citroen DS го превзеде водството пред Jaguar XK 120 и Ferrari 275 GTB, и ја однесе престижната награда за најубаво дизајниран автомобил на сите времиња.

И да го редизајнираат, очекувајте нешто од типот на ц5 помешано со ДС-от. Искрено, скептичен сум многу во однос на ова прашање. Французите сакаат да се вратат на пазарот преку старата слава, но тоа е опасен камен кој многу лесно може да им се одбие од глава.

уште едно признание за легендата на Цитроен,прогласен за најубав дизајниран автомобил на сите времиња од дизајнери кои дизајнирале некои од најпознатите модели од минатото и сегашноста

Ова само со две врати ќе го има или? Пошто некако по дизајн само за две врати изгледа дека е.

...Уште еден фантастичен Citroen автомобил...Сите им се едноставно прекрасни, така да, ни за овој немам никаква замерка...Барем на изглед...:smir:

Poprvo ke si vozam stariot DS otolku noviot bidejki stariot e LEGENDA.Mnogu mi se svigja.

Ima li nekoj vo makedonija Citroen DS?

Де бре... Да прашаш дали има некој Порше, за Цитроен ДС.

Имаше многу низ Битола, еден по еден сите завршија на отпад. Моментално нема ни еден во возна состојба, по гаражите сигурно има едно 20-30 солидни модели.

Poprvo ke si vozam stariot DS otolku noviot bidejki stariot e LEGENDA.Mnogu mi se svigja.

Ima li nekoj vo makedonija Citroen DS?

Де бре... Да прашаш дали има некој Порше, за Цитроен ДС.

Имаше многу низ Битола, еден по еден сите завршија на отпад. Моментално нема ни еден во возна состојба, по гаражите сигурно има едно 20-30 солидни модели.

Вчера бев во Скопје, видов еден кај гејска амбасада... Криво ми е не го сликав :uvo: Инаку ми изгледаше дека бил среден пред некоја година, значи не беше лош... Ако некој од Скопје минува оттаму нека направи фотка, зелен беше ДС-от...

Mene mi se svigja onoj ponoviot 72-73 so zakosenite farovi a ne onoj so okruglite.Bas bi sakal da si kupam eden i da go sredam do maksimum.
Samo tatko mi mi kazuvase na vremeto koga iskocile imalo nekolku po makedonija ama imale problem so hidraulikata pa gi snemalo potoa da se vozat.
ds21_pallas_decapotable.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom