Ново: Citroen DS

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Mene mi se svigja onoj ponoviot 72-73 so zakosenite farovi a ne onoj so okruglite.Bas bi sakal da si kupam eden i da go sredam do maksimum.
Samo tatko mi mi kazuvase na vremeto koga iskocile imalo nekolku po makedonija ama imale problem so hidraulikata pa gi snemalo potoa da se vozat.
ds21_pallas_decapotable.jpg

Точно е тоа дека имале проблем со хидраулика која била доста агресивна течност и ги напаѓала гумичките во системот. Јбг инжинерски грешки се случуваат сепак за среќа кај поновите е исправена

Eh..edna Spanska firma sobirase pretplati pred nekoi 15-20 god. za da proizvede pomala serija na DS21, ama neznam kako zavrsi..stom gi nema ...neuspesno :)
Francuzive nema sto da mu se mislat,

Citroen_DS_21_Pallas_10817_20071017_l.JPG

treba samo toa ostrite ivici od kanalite za voda da gi sm'knat i imaat avtomobil kako vcera da e konstruiran...normalno ovde onde olesnuvanje i zajaknuvanje na karoserijata i verojatno pokvalitetno napraveni toa hidropneumatskite "bombi", nekoi novovremenski detali i vozdusni pernici i voila.......sigurno ke go prodadat vo pogolema kolicina od toa nikakvata nivna 5-ka... :).ako vo meguvreme ne ja doteraa...

И ID19 и DS21 (Deese-Божица :))се автомобили далеку пред своето време, а она што го вели конкрит е сосема точно...
Тоа е автомобил кој ако некаде во `55 година бил покриен со цирада и заборавен во некој амбар, и деновиве случајно откриен, ќе изгледа сосема свежо...вонвременски...како и неколку други модели од различни производители.

А колку кошта еден ваков денес?
И уште поважно...дали се наоѓа?

А колку кошта еден ваков денес?
И уште поважно...дали се наоѓа?
За наоѓање...ги има, не се и толку ретки...ама средувањето кошта!
Посебно хидрауликата...

За наоѓање...ги има, не се и толку ретки...ама средувањето кошта!
Посебно хидрауликата...

Значи прилично неисплатливо, освен ако не си фанатик за вакви работи и ако имаш вишок пари?:toe:

Значи прилично неисплатливо, освен ако не си фанатик за вакви работи и ако имаш вишок пари?:toe:
Зависи што подразбираш под исплатливо.
Ако ти е да го средиш како што треба и продадеш...не е...
Ако ти е за мерак...ич нема да му ја мислиш...
Да средуваш олдтајмер е по дефиниција неисплатлива работа.
Меракот е најголемата сатисфакција.

Мислам дека и од Ксантија хидрауликата пасува на ваквото чудо... Но претежно не паѓаат на пумпата, туку гумичките од амортизерите, серво управувачот и кочниците од ненаквасеност со хидрол и временски влијанија попуштаат па се доаѓа до истекување на маслото... тоа оправување кошта.

Мислам дека и од Ксантија хидрауликата пасува на ваквото чудо... Но претежно не паѓаат на пумпата, туку гумичките од амортизерите, серво управувачот и кочниците од ненаквасеност со хидрол и временски влијанија попуштаат па се доаѓа до истекување на маслото... тоа оправување кошта.

Е на тоа мислев кога реков дека течноста е агресивна кон гумичките на системот

Не е течноста агресивна... ако е агресивна ке држат 3 дена и ајт нови. Немало да опстојат по 20 години без проблем.

Гумичките скпуваат со тек на време од атмосферското влијание. А како џек-пот е невозење на возилото подолго време и сушење на гумичките.

f_dssportparfm_4567d3c.jpg

е ваква една да ја имаш... :)
Ете ја имаш... посекако е Фотошоп.

Тргнувајки од бандажите (цитроеновите се со 3 дупки, клештите се на полуосовини!), па и нагрдувањето со кратење на задната врата и модификација на кровот.

Некако е многу високо и тумпуресто со овие бандажи :nenene:

Епа јас сум фанатик само уште вишок пари ми требат.

f_dssportparfm_4567d3c.jpg

е ваква една да ја имаш... :)
Не е можно со овие со овие амортизери да ја возиш на прва дупка гумата ке закачи у каросеријата.

Епа јас сум фанатик само уште вишок пари ми требат.

Не е можно со овие со овие амортизери да ја возиш на прва дупка гумата ке закачи у каросеријата.

Без амортизери као картинг :) :) :)
Се шалам мора помал бандаж или да се сече каросеријата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom