Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
pa kiko taka e I ke dojde tuka ke mi izigruva patriota pustil mustaki kako goce del4ev, go baknuva staroto makedonsko zname A Kazan4eto IZ BROKEN vika. Toa e so nasite braka vo Grcija samo sto tamu vesta4ki im e sozdadena klimata da ja podzaboravat Makedonija

Брат, нашите „браќа„ во Грција си го шитнаја газот..Искрено..Зошто турците 500години беа тука никој не го шитна?..А за странците (претежно) што се овие од Австралија е ист случајот со Казанчето:)Немаат што да работат и си гајат некој спомени и филмови дека ја сакаат државата (примерот што го напомена со мустаќите:)), а ако ја сакаа зошто заминуваа?И после следува нивниот ИСТ одговор..Ради егзистенција..На ова ќе ги прашам, КАКО ЕГЗИСТИРААТ 2.000.000Македонци во Македонија?Не им е лесно ама тука се..Нив полесно им е ..Државата ја сакаат со еден долар што ќе донираат годишно..

pa kiko taka e I ke dojde tuka ke mi izigruva patriota pustil mustaki kako goce del4ev, go baknuva staroto makedonsko zname A Kazan4eto IZ BROKEN vika. Toa e so nasite braka vo Grcija samo sto tamu vesta4ki im e sozdadena klimata da ja podzaboravat Makedonija

Па ќе им ги платиш "лапките" во Грчкиот дел на Македонска Преспа,ќе им дадеш убава пара за "гунчињата" од Костур,бенифиции до бесвест за "пататите" во Лерин и сите ќе пејат друга песна.

Зошто бе Кико да не биде ново?
Ти стари патики да не носиш?
Ново убаво, со мирис на напалм на сабајле.
Може да биде и Нива Македонија.
Кој сака не ора.

Или поле,односно бавча како што ја разбирал Гоце.:)

epa toa se raspravame be ABC 500 godini pod ropstvo bevme i na prsti se brojat tie so ja smenaja verata ili sto bea predavnici. I zatoa i ti kazuvam deka pod replesalii i zakani ja zaboravija Makedonija. TOA BESE KONSTATACIJA a ne da gi barame pri4inite za toa

Dokolku novoto ime ovozmozi podobar zivoten standard ,ekonomski rast i vlez vo Nato i EU togas novoto ime ne mi pretstavuva problem

Dokolku novoto ime ovozmozi podobar zivoten standard ,ekonomski rast i vlez vo Nato i EU togas novoto ime ne mi pretstavuva problem

Најпрвин влез во НАТО и ЕУ па потоа во интерес на добра соработка и меѓусоседска клима,преговори за име,презиме,или што и да било,кога ќе може да се седне на иста маса за преговори.Вака имаме позиција "зад врата" и само можеме да предпоставиме што преговараат други во наше име.

whatever znaes?? ne mi pre4i demokratska republika makedonija pa i taka sme demokrati i republikanci a sto imase i tekst vo vest "sakam da kazam...."
Ke im sme pomili i na amerikancite em DEMOKRATI em REpublikanci

Greskata e sto voopsto se pristapi na pregovori zatoa sto cim pregovaras veke si podgotven na nekoj kompromis.
Inaku koga veke pregovarame neznam zasto ne go iskoristime slucajot so Republika Irska koj e recisi identicen. Bidejki celiot ostrov e Irska drzavta e narecna Republika Irska za da se razlikuva od celiot ostrov koj e geografsko podracje. Znaci so samoto toa sto vo megunarodnite institucii bi bile sekogas pretsataveni sekogas so Republika Makedonija a ne samo so Makedonija otstapkata e napravena.
Znaci primerot so Irska e skoro identicen

NE ZABORAVAJTE:
1.Nemaat pravo da go osporuvaat naseto ime
2.Nemame pravo nitu nie da go menuvame(DRMadzii nizaedni)

Se zaletale kako deca isto bilo. E ama ne e. Ako bese isto nemase Grejcite da si molcat. Tie sto nemaat sili i trpenie-da oladat malku i da si gi zatvorat muckite. Nepravdata trae predolgo za da se pomirime so nea.
Aj pozdrav.

I koj si go prodal imeto za da vleze vo NATO ili EU. Jas neznam za takva drzava. Pa Bugarite podostoinstveno vlegoa od nas bre supaci.
A ako vie e seedno ojte si od MAKEDONIJA. Aj, prijaten pat.
I nemojte da prodavate nesto sto ne e vase. Ke ve vatat, ke ve zatvorat.

Jas mislam deka za dzabe se diga prasina oklu ovoj predlog bidejki toj predlog nema ni da bide staven na razgleduvanje a i Grcite sigurno ke go odbijat.
Najpemetno e da si sedime i kaj i da e cel svet ke ne priznae kako Makedonija .
Osven Grcija ama luge za 1000 godini Grcija ke ja nema. Globalno zatopluvanje jebiga:vozbud:

Kade e `svetecot` sto ke organizira miting,spontano sobiranje na lugje na miren protest na plostad?
Vo znak na podrshka na edinstvenoto ime koe sto gi spojuva,povrzuva site lugje sto ziveat vo R.Makedonija?
Eden protest na 500.000 spontano sobrani lugje,protest za MAKEDONIJA.

Ili mozebi...ili mozebi vekje se predadovte,se pomirivte vo dlabinite na vasite dushi deka ste obicni mrshi,skupina na luzeri?
STAND UP, FIGHT!:vozbud:

Ajde vo ponedelnik na plostad :vozbud:

http://youtube.com/watch?v=NHvWlMjk_gw

А бе треба некој да го дигне народот, а нашиве политичари немаат таква ораторска моќ да придонесат за спонтано излегување на мирни протести. Знаат само да си седат во фотељи и да се кријат како *ички под кошула. И ќе излезат на ТВ кога се е завршено и GET FUCK!

БРАТ! Абе ти стварно мислиш дека ќе се собере народ за ваква работа? Мислам, се надевам дека се зафркаваш.
Нема везе туку муабетот ми беше што толку работи ни се накрцани во глава, проблеми од типот егзистенција, Косово, што да и правиме на владава која за к.. не ја бива и ред други репресалии и реперкусии кои ни се наметнаа на плеките, така што народов е отрнат и едноставно нема што да прави отколку млитаво да чека што му спремил газдата за јадење и да го изедеме она што господата и госпоѓите од “еденските“ градини ни го спремиле.
А Zevsus па што се фура за тој светец што треба да го крене народот на револт и мировен протест? Ајде да го видиме него да го направи тоа? Не, земал да не критикува сите. Мајката. Многу мудро од него.

:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom