Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
Нова Македонија..
А ние што сме?
Нови македонци, тоест, тие ќе инсистираат на нов збор, новомакедонци...
Треба да се види кои се консеквенциите на новото име..
Ако народот остане Македонски а не новомакедоннски, тоа е поинаку..
Сепак, демократска Реп.Македонија е подобро..
Оти не можат грците да кажат дека од сега сме демократски македонци.
А за новомакедонци можат/..

Некои велат Демократска Реп. Македонија..а некои
Нова Реп. Македонија..
Кој е всушност предлогот?

greecemapzp4.png
greece-map.png

од директен извор од Виножито :
Ние немаме проблем со вистинските Грци , тие не признаваат . Ние имаме проблем со однародените Македонци кои цврсто стојат против Македонија . Грците мора да не признаат како посебна етничка структура , тие мора да ја признаат наша Македонија .
Македонија мора да го издржи притисокот , сме издржале и многу полошо .
Македонија е во моето срце и душа , разбираш . Јас сум Коле , јас сум Македонец .

проблем со однародените македонци а не со грците ??? за да се издржи притисокот и да се признаат македонците како посебен етникум потребно е малку повеке од празни договори и муабети... навистина, кога навистина македонците се чувствуваат како македонци во државава во пиринска и егејска македонија што не се спротивставуваат на асимилацијата ... да се побунат и да се организираат во востание во сите делови на македонија од вардар ( мое мислење,од велес) до егејско море па да се прогласи слободна зона секое парче македонска земја па да се прогласи независност ако треба и референдум за изјаснубање на националноста да се направи... зарем на научивте ама баш ништо од албанците низ веков што помина ?... вака , со овој став(ови) сте,не сте македонци, имаме/немаме проблем со другите,имаме проблем со нас самите ( однародени македонци ) и нашата свест само се доведувате самите себеси и другите во заблуда... албанец си е албанец, во албанија,косово,македонија,јужна србија,црна гора, во западните земји па и во вселената леташе еден астронаут албански-американец ... Македонија, постоела и ке постои како географски поим тоа никој не може да го измени колку и да сака само дали граѓаните на Македонија се грци,бугари,срби,власи или посебен македонски етникум тоа треба да го докажете и цврсто да го браните и навистина и јас мислам дека не ви се криви грците, во грција никој не може да натера албанец да се откаже од неговота етничка припадност, имало убиства,прогонувања, тортури по затвори, но ден денес грците не можат да ги натераат албанците да се однародат и да се откажат од нивното етничко потекло,јазик и култура... затоа памет в глава и како прво морате да решите со самите себе кои сте и што сте,кое е вашето потекло а потоа цврсто да го браните вашето достоинство па макар и да умре секој кој е роден македонец и има македоско потекло,ма неееее нема сите да загинат нели ???...

Повеќе би рекол од претставата „Секој на свој начин си го протолкува проблемот кој го има Грција со нас“ Пошто не е вутраџија момаков, мастикаџија ќе да е :)

Nova Republika Makedonija e edno ....Republika Nova Makedonija e sosema drugo........no nema veza...koga toa amerikanskiot Hermes doaga vo Skopje ????? so predlogot koj ne moze da se odbie...od sto e dobar :)

хмм... видеово ја отсликува големата борба на македонците за заштита на македонскиот национален идентитет, многу искрено и фер без цензура ,секоја чест...

Kako za dobro utro ke vi kazam samo deka strasno mnogu mi smeta sto ne edna...
nego tri temi ste otvorile za moznata promena na ustavnoto ime na R.Makedonija, t.e nasata drzava.

Nekoi prasanja...prosto treba da ne postojat,da ne se postavuvaat voopsto.
Ne razbiram,kakva e taa hipokrizija na duhot,malodusnost...ne veruvanje vo sebe si i podcenuvanje na sopstvenite vozmoznosti i kvaliteti???

Politicarite se najlosiot vid na kurvi vo sekoja edna drzava.Taka i vo Makedonija...:toe:...od onie na koi sto em ke im platis,em pak nema da zavrsat `kvalitetno` rabota kako sto trebalo i za sto ustvari bile plateni.Oni...ne me interesiraat,nemam verba vo niv,nemam trunka ljubov kon niv.Najlos vid na bagra,scum.

Toa sto me plasi e sto narodot...ne reagira kako sto treba i so svojot indiferenten odnos vekje samite si go `prekrstivme`,dadovme naseto ime.
E toa e strasno i nedozvolivo.

`Silni` `nevladini` organizacii i raznorazni `pocituvani zdruzenija` ima vo ovaa Makedonija.Kade se site tie sega?Kade ste,kaj otidovte?Zbor nejke da obeli eden od niv...site kjutat ko mufljuzi.

Kade e `svetecot` sto ke organizira miting,spontano sobiranje na lugje na miren protest na plostad?
Vo znak na podrshka na edinstvenoto ime koe sto gi spojuva,povrzuva site lugje sto ziveat vo R.Makedonija?
Eden protest na 500.000 spontano sobrani lugje,protest za MAKEDONIJA.

Ili mozebi...ili mozebi vekje se predadovte,se pomirivte vo dlabinite na vasite dushi deka ste obicni mrshi,skupina na luzeri?
STAND UP, FIGHT!:vozbud:

Neznam dali probelmot e do mene ama ja stvarno nemozam da ja napraam razlikata megu republika nova makedonija i nova republika makedonija! dvete se sranje, samo poradi faktot deka makedonija kako makedonija e prastara! za drugo da ne praime uopshte muabet znachi!

Вака сега една работа..Спомна некој дека имаме проблем со однародените македонци (Караманлис е еден од нив).Стопроценти точна информација..Од Меџитлија си идев автостоп, се качив со ЧИСТОКРВНИ ГРЦИ!Луѓето знаеа да зборуваат македонски, многу закон беа искрено, но ме зачуди кога ги прашав зошто дошле во Македонија (чисто од култура), мажот ми одговори „Па во Македонија дојдовме да отидиме до Прилеп, на кафе,да прошетаме по МАРКОВИТЕ КУЛИ!„ ете ви жив пример..Ги прашав искрено, Вас не ви смета името Македонија? Ми рече кратко “Името Македонија му смета на однародените МАКЕДОНЦИ ВО ГРЦИЈА,кој се доста богати и влијателни..Никој чистокрвен грк нема проблем со Македонија, и сето тоа е медиумски напумпано“ТОА МИ ГО ОДГОВОРИ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК! И на крајот му заблагодарив и цел живот ќе го паметам тоа човече!

и јас мислам дека не ви се криви грците, во грција никој не може да натера албанец да се откаже од неговота етничка припадност, имало убиства,прогонувања, тортури по затвори, но ден денес грците не можат да ги натераат албанците да се однародат и да се откажат од нивното етничко потекло,јазик и култура...

Јанлаш. Еве ти еден познат грчки националист, инаку роден Албанец:
pangalos.jpg

Теодор Пангалос

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom