Новите предлози на Нимиц за името на Република Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

Кој предлог на Нимиц (од прифатливите) би го прифатиле?

• Демократска Република Македонија

Гласови: 113 29,0%
  • Независна Република Македонија

Гласови: 173 44,5%
  • Ниту еден (образложете зошто)

Гласови: 103 26,5%

• Вкупно гласачи
    389
Предлогов за името не е најсјаен ама тој е каков е. Се сложувам со некои кои напишаа дека се е до Хелено-грчките панариотичишта (педерчишта-фашосадомазохисти), и не мислам дека ќе прават голем проблем пошто нашиот нов господар Америка на која и го дадовме газот под закуп, ќе ги спречи во сите намери. Башка им дадовме супер локација на Кале да го изградат најсофистицираниот шпиунски центар на балканот а можеби и во Европа. Можда претерувам ама толкави тврдини и копаша и кранови за една амбасада - богами не ми се верува дека се потребни.

Се плашам од "мудроста" на нашите политичари.Времето во кое живееме е премногу турбулентно и секој непромислен и избрзан чекор може да биде фатален за Македонија.Јас мислам дека Македонија треба да ги напушти преговорите со Грција и тоа така да Грција биде испровоцирана да стави вето за прием на Македонија во НАТО.На тој начин Грција ќе биде таа која генерира нестабилност на Балканот ,а ние со подршка од земјите кои не признаа под уставното име ќе побараме прием во ООН со нашето уставно име.Можеби формално нема да бидеме членка на НАТО меѓутоа сигурен сум заради поширокиот интерес на ЕУ и НАТО ќе ја имаме сигурноста на нашите граници.На тој начин ќе го зачуваме и идентитетот и државата и кичмата.Во спротивно мислам дека најголеми шанси имаме да го изгубиме името , да ги влошиме односите со Србите ,а на Албанците како и обично се им е малку па ќе бидат и тие незадоволни.Што се однесува до предлогот на Нимиц се сомневам дека ќе биде со додавка за политичкото уредување на Македонија, повеќе би рекол дека ќе е некоја придавка.Како и да е претпоставувам дека Грција ќе го отфрли , а тоа е токму тоа што ќе ни овозможи да ги напуштиме преговорите без да дигаме галама.

2 000 000 грци протестираа против независна МК во 1992 г.Колку Македонци ќе протестират против менување на уставното име????

Еве јас уште сега кажвам дека идам минимум со уште двајца другари на протест во Скопје.
Ќе се собериме барем 100 000?????

Ако не имаме храброст односно доблест да се здружиме за ваква работа, не знам дали тогаш и воопшто заслужуваме да се викаме македонци, зошто секогаш сме биле издржливи и во многу потешки ситуации..Името наше заслужува односно тоа е најмалку што можеме да го направиме, а не да шириме муабети дека нема да има народ да излезат на мирни протест!Ако вистина не се соберат луѓе во доволен број тогаш мислам дека смена на името е најмалку лошо што може да ни се случи..поздрав

Ajde vo ponedelnik na plostad :vozbud:
AJDE!
Nema nazad,nema drugo vreme,ne postojat protesti koi sto vrakjaat donesena i izvrsena,sprovedena odluka.Momentot e sega,posle e apsolutno dzabe.
I ke im bide eden sovrsen back na nasive politicari.
Ne veruvam deka i na niv ne im teknuva deka ke si gi zacvrstat poziciite pred samata odluka po ovoj nacin...(posto ke moze da kazat-cekaj malku Hose-so takvo i takvo resenie koe sto treba da go potpisam treba da mi dades i azil na mene posto ako se vratam doma ke me obesat)....samo sto oni se shupci koi sto koga ke gi isplasis deka ke ja izgubat megjunarodnata podrshka smesta ne bi da prezemat nikakvi chekori,duri i bi da mu zabranat na partiskoto telo da ne iskaca na protesti.

БРАТ! Абе ти стварно мислиш дека ќе се собере народ за ваква работа? Мислам, се надевам дека се зафркаваш.
Нема везе туку муабетот ми беше што толку работи ни се накрцани во глава, проблеми од типот егзистенција, Косово, што да и правиме на владава која за к.. не ја бива и ред други репресалии и реперкусии кои ни се наметнаа на плеките, така што народов е отрнат и едноставно нема што да прави отколку млитаво да чека што му спремил газдата за јадење и да го изедеме она што господата и госпоѓите од “еденските“ градини ни го спремиле.
А Zevsus па што се фура за тој светец што треба да го крене народот на револт и мировен протест? Ајде да го видиме него да го направи тоа? Не, земал да не критикува сите. Мајката. Многу мудро од него.

:tapp:
A be momak...procitaj gi prethodnite recenici...
Its now or never...:toe:...nema pak.
Jas da gi dignam?
Cela Makedonija?
Ne mozam,ne e deka nejkam.
Eve ve `digam` vas na forum.
Na kloci ako treba ke gi doteram uste 25-30 dushi sto mi se prvi drugari i poznanici.Cela familija.Do dedo mi i baba mi ima da `chuchat` tamu.
Kulturno ke pisam cirkularen mail i ke gi zamolam da dojdat site sto gi znam i na eden ili drug nacin sum gi zadolzil ili mi veruvaat.
Se sto mi e u imenik na telefon isto ke dobie pokana,molba.
AJDE!
Ako site se pozanimavame po volku nie sme stignale do 500.000 za edna nedela od sega.

2 000 000 грци протестираа против независна МК во 1992 г.Колку Македонци ќе протестират против менување на уставното име????

Еве јас уште сега кажвам дека идам минимум со уште двајца другари на протест во Скопје.
Ќе се собериме барем 100 000?????
SIGURNO!
Jas ne poznavam covek sto nema da dojde po ovakov povod.

AJDE!

Kulturno ke pisam cirkularen mail i ke gi zamolam da dojdat site sto gi znam i na eden ili drug nacin sum gi zadolzil ili mi veruvaat.
Se sto mi e u imenik na telefon isto ke dobie pokana,molba.
AJDE!
Ako site se pozanimavame po volku nie sme stignale do 500.000 za edna nedela od sega.

SIGURNO!
Jas ne poznavam covek sto nema da dojde po ovakov povod.

Jas poznavam barem "statisticki" 25% :) + BEBINJA I NEJAC ne veruvam deka ke bidat poveke od 10.000 sto bi bilo cudo nevideno.... :) ne se zaebavam .....nema ZELEN SMESKO ....

Jas poznavam barem "statisticki" 25% :) + BEBINJA I NEJAC ne veruvam deka ke bidat poveke od 10.000 sto bi bilo cudo nevideno.... :) ne se zaebavam .....nema ZELEN SMESKO ....
Абе кој ги ебе нив, 1% да дојдат ќе им бидам благодарен. Дај да се организираме некако за на плоштад да се собере народ. А за бебињата ќе бидат главен адут, со плачење да прават бука, ама некако од чумава што владее ни фалат :pos2:

Гледам процентов ЗА расте. Значи разумот и чувството за рационалност е тука.

Политиката е долгорочен процес, кој познава две алатки, правда и сила. Сакале нејќеле, понекогаш некои прашања мораме политички да ги решаваме. Неможеме борбата за името да ја сведеме на емоции, мора разумот да се користи и чекор по чекор. Факт е дека неможеме спорот да го решиме преку ноќ, но ДРМ е само еден голем чекор кон заштита на уставното име.

Јас мислам секој во својот град од форумов да се организираат мирни протести за зачувување на името..И во цела Македонија да има, не само во Скопје..

Види кико, се слагам со тебе потпотно дека треба да има протести. Меѓутоа вака сакам попросто да го објаснам тоа што го кажав пред малце. Еве у вторник да прифатиме ДРМ што е многу подобро од ПЈРМ. Можеби понатаму ке бидеме приморани друго име да прифатиме. Целата таа секвенца има еден крај а тоа РМ. Значи како и да е ние се движиме кон РМ, меќутоа секој обид да се рипне скалило нас Грција не тера назад. Сакале нејќеле така е. Како во милионер. ДРМ е прагот 125.000, до милионот има уште 4-5 години, ама не смееме да се одкажеме. Пола пола со грците веќе 1993 се заебавме. Пријатели немаме да повикаме, а светската публика ООН на прашањето за милион ќе ни даде точен одговор.

Гарантирам дека и да биде прифатено ДРМ од наша страна, Грците ќе го одбијат.
Воопшто не им иде во прилог.
Како и да е ќе видиме во вторник.

Некако ме плаши целата работа. Ве читам и се чудам како да одбираме од двете помалото зло. Ова предлогов ми личи на тројански коњ. Се повеќе се плашам. Зашто? Затоа што предлогов изгледа како да треба да го подели народов во неговото мислење, еве и на форумов сме поделени. П токму тоа сакаат да постигнат да не поделат и така поделен еден народ е најслаб. Не ми е јасно како наеднаш некој предлог ви изгледа добар, па нели сите бевме за задржување на уставното име што е сега оваа поделеност. Не смееме да попуштиме не смееме да прифатиме друг предлог освен нашето уставно загарантирано име, без разлика какви демократски додавки да ни стават. Ако не поделат сега во мислењата тогаш отиде државата утре ќе добиваме постојано некои слични предлози кои ќе го поделат мислењето кај народот и ќе го направат ранлив. НЕ смеете да се откажете од името ако сакате да опстоите понатака

јас гласав уште кога ја направивме анкетава против...точно дека нема некоја голема разлика во рм и дрм...плус демократска и не е неккоја лоша претставка ама зошто некој да не условува...не нимиц не дора бакојани кој сака нека е...
убаво рече претседателот на србија...доколку земјите членки на еу го признаат косово тогаш не ни треба еу...

зошто и ние не излеземе со таков став за името???

а ова за протестиве дајте да се организираме овде на форумов за термин и се останато и да пратиме дописи до миа макфакс нетпресс а1 сител канал 5 телма и др медиуми па да биде како што треба...да се соберат доволно луѓе...
АЈДЕ...ШТО ВИКАТЕ?

A zosto toa bi bil posleden predlog na Nimic da ne planira covekot da umira?.Abe ajde pa zatoa se vikaat i pregovori za da pregovarame se dodeka ne se dogovorime,pa ako treba ke pregovarame i sto godini samo da ne dojde do vojna mislam deka nesto vakvo slicno imase izjaveno nekoj poznat,ali ne e bitno.A procedurata za NATO i EU mislam deka i ponatamu ke tece barem za NATO bidejki ucestvuvame vo operaciite kade sto ciganive od jugot ne im stiska da odat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom