Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај може пак ќе ви се исплати чекањето. Али сепак повеќ од месец дена, многу е чекање.
Ај чим ставите одма кажувајте и слики од тестови за брзина ставајте.
Да знеме дали кај сите ќе биде толку брзо или само кај некои среќници.

Да епа другар сам си кажа не го задржале бројот, телеком прави проблеми за корисници кој го задржуваат бројот.

Да те поправам брат он пишал дека го задржале бројот од Телеком а не дека го смениле со број од Он Нет.Сакам некој да ми го објасни тоа ако иде автоматизирано секое барање за разврзување како некој барања се побрзи за некој корисници а некој чекаат повеќе?

noob ок е тоа што го викаш но малце смешно ипак е, што има тоа врска дали си го задржам бројот или не, види јас како физичко лице доаѓам кај тебе у компанија ти ми викаш дечко ќе почекаш 30 работни дена така, мене ич не ми е гаље што вие како компанија ќе правите за тие 30 работни дена, можно е се да средите за 5 дена но сепак доколку сте кажале 30 дена, 30 треба да бидат ни 25 ни 35. Значи негде грешите, со договорите, не е више оноа кумунистичкото време со "Дечко ќе почекаш ти, сите чекаат", тоа се смешни одговори, доколку сте сериозна компанија како што гледам треба да се придржувате на точките од договорот. Доколку т-хоме ве зафркава тоа е ваш проблем не мој, договорот што го склучуваме е помеѓу мене како корисник и вие како компанија, јас не склучувам договор ниту со т-хоме ниту со никој друг. Како што кажаа другите форумџии, ако т-хоме ве зафркаваат има бачко суд, опнете им една тужба па да се чешаат, или пак има уште нешто што го правите со нив па не се кажува во јавност. Смешно но точно, многу ќе се согласат со мене.

Да де да во право си.Ова е нерешена мистерија за Он Нет.Да одиш да ги прашаш како може овакви работи да се случуваат ке ти речат не е до нас господине до Телеком е.Значи на Телеком им текнало да го разврзаат другар ти пред тебе и тој супер ке си користи дуо по дома а ти иако две недели си направил договор пред него ке си чекаш и ке се нервираш.Јас да сум како тебе да ми се случи другар после мене да направил договор со другарот и со договорот фино лепо во салон и договорот во глава на тие таму али од друга страна тие лепотиците :) во салон воопшто не се криви.Јас сум песимист за наскоро решавање на работите бидејќи секоја недела викаат дечко гарант до петок ке ти се јавиме па никаде ги нема па ништо чудно и оваа недела што доаѓа да не се јават.

Еј не почињај за тие ,глупо ми е да се расправам со ниф коа научиле два збора и нон-стоп тоа ти верглаат.

И кој беше некој од тука у оннет шо работи ме мрзи да се враќам да видам кој е ,нека ми каже како е ЛЕГАЛНО да има приоритетна листа за нешто за кое сите плаќаат исто.

Ова може не е америка ама и тука има закони и ова ти е чист пример на дискриминација.

Еј не почињај за тие ,глупо ми е да се расправам со ниф коа научиле два збора и нон-стоп тоа ти верглаат.

И кој беше некој од тука у оннет шо работи ме мрзи да се враќам да видам кој е ,нека ми каже како е ЛЕГАЛНО да има приоритетна листа за нешто за кое сите плаќаат исто.

Ова може не е америка ама и тука има закони и ова ти е чист пример на дискриминација.

Кој закони бе друже никој овде никого не ферма.Законите се само за на хартија ништо повеќе.Иначе и тие 30 работни дена се многу кој ти ги налага Он Нет со оглед како гласи законот

Промена на оператор

Корисниците на фиксни и мобилни телефонски броеви може да посакаат да го сменат постојниот оператор и да преминат на друг. За таа цел, потребно е да направат неколку чекори:
Одете на било кој шалтер или продажно место кај операторот чии услуги сакате да ги користите.
Побарајте „Барање за склучување на претплатнички договор со пренесување на број“
Приложете доказ дека сте ги подмириле сите обврски кон стариот (оној што го напуштате) оператор кои произлегуваат од договорот што го имате склучено со него (Обврските можат да бидат финансиски, но и од било кој друг вид).
Пополнете го Барањето и запознајте се со сите услови пред да го потпишете.
Новиот оператор е должен да Ве извести за прифаќање или одбивање на вашето барање во рок не подолг од 6 работни дена од денот кога сте аплицирале.
Доколку вашето Барање е одбиено, имате право повторно да го поднесете Барањето откако ќе се отстранат причините за одбивањето.
Во случај Барањето да биде прифатено, корисникот склучува нов претплатнички договор со новиот оператор. Во рок од вкупно 8 работни дена (еден работен ден Операторот за да ја извести АЕК и 7 работни дена за пренесување на бројот) од склучување на договорот, претплатничкиот телефонски број треба да му биде пренесен на корисникот кај новиот оператор.

Извор:Агенција за Електронски комуникации

Овде убаво пишува дека во рок не подолг од 15 работни дена треба сите процедури да се завршени законски а ние чекаме со месеци али Македонија не би била Македонија ако кај нас се иде мазно и совршено.Така да закони кај нас друже не барај.

Значи лажат ??

Ако не е до телеком тогаш до ниф е.

Значи лажат ??

Ако не е до телеком тогаш до ниф е.

А бе друже овде не се знае кој јаде кој пие.Кој и да е крив ние го јадеме на крај обичните корисници.Си имаат рокови они си ги кршат како сакаат.Како што разбрав многу тужби се пратени од Он Нет кон Телеком во врска со ова што премногу се чека да те префрлат на друг оператор али како што гледам ич ама ич не ги боли на Телеком за тоа.Едно е јасно.Ке си чекаме ако не сакаме да ги раскинеме договорите.Друго чаре нема.Само барам некој од вработените во Он Нет да ми одговори како е можно на другар да го викнат да си земе модем уште од понеделникот значи он е веќе разврзан а кај мене процедурата е во тек а на исти ден сме ги правеле договорите и двајцата си ги задржаваме броевите?

И ти си у право ја не потпишувам договор со телеком со оннет потпишувам они таму нека се тужат шо сакаат нека праат.

А ти имаш уште многу за чекање ,треба прво да те стаат на приоритетна листа ко мене :pipi:.

n00b da e za toa latest firmware za dsl-360t podrzuva adsl2+

"
- New GUI design
- ADSL2/2+ support
"

jas dosega za Duo Extreme cekam 9 rabotni dena.
mi ostanuvaat uste 21:uvo: od maksimalni 30

Кој закони бе друже никој овде никого не ферма.Законите се само за на хартија ништо повеќе.Иначе и тие 30 работни дена се многу кој ти ги налага Он Нет со оглед како гласи законот

Промена на оператор

Корисниците на фиксни и мобилни телефонски броеви може да посакаат да го сменат постојниот оператор и да преминат на друг. За таа цел, потребно е да направат неколку чекори:
Одете на било кој шалтер или продажно место кај операторот чии услуги сакате да ги користите.
Побарајте „Барање за склучување на претплатнички договор со пренесување на број“
Приложете доказ дека сте ги подмириле сите обврски кон стариот (оној што го напуштате) оператор кои произлегуваат од договорот што го имате склучено со него (Обврските можат да бидат финансиски, но и од било кој друг вид).
Пополнете го Барањето и запознајте се со сите услови пред да го потпишете.
Новиот оператор е должен да Ве извести за прифаќање или одбивање на вашето барање во рок не подолг од 6 работни дена од денот кога сте аплицирале.
Доколку вашето Барање е одбиено, имате право повторно да го поднесете Барањето откако ќе се отстранат причините за одбивањето.
Во случај Барањето да биде прифатено, корисникот склучува нов претплатнички договор со новиот оператор. Во рок од вкупно 8 работни дена (еден работен ден Операторот за да ја извести АЕК и 7 работни дена за пренесување на бројот) од склучување на договорот, претплатничкиот телефонски број треба да му биде пренесен на корисникот кај новиот оператор.

Извор:Агенција за Електронски комуникации

Овде убаво пишува дека во рок не подолг од 15 работни дена треба сите процедури да се завршени законски а ние чекаме со месеци али Македонија не би била Македонија ако кај нас се иде мазно и совршено.Така да закони кај нас друже не барај.

Проблемот е што иако телеком прави сопки он нет не реагира. Неможе он нет да тужи ама може да поднесе преставка до Агенција за заштита на конкуретност и Агенција за Електронски комуникации ама судејќи по независноста на двете тела тенка работа.... Едноставно нели Манијакот (Љубчо) ни го учука така добро да до 2017 година телеком согласно со договорот кој го потпиша со државава може да прави што сака. Тоа ти е ......

Луѓе дајте бе ставајте слики од брзините нели затоа нема потреба од лечење да видиме што резултати вади тоа гомно од пакет.:ija::ija::ija:

ајде да не испадне бугарски воз целава фрка.

Луѓе дајте бе ставајте слики од брзините нели затоа нема потреба од лечење да видиме што резултати вади тоа гомно од пакет.:ija::ija::ija:

ајде да не испадне бугарски воз целава фрка.

Од што да вадиме брзини бе друже кога само n00b од форум за сега има дуо екстрим.Ние јадните или уште чекаме да ни се јават или и тие што земале модем сеуште не им пуштиле линија.

Од што да вадиме брзини бе друже кога само n00b од форум за сега има дуо екстрим.Ние јадните или уште чекаме да ни се јават или и тие што земале модем сеуште не им пуштиле линија.
Мислам дека уште двајца имаа од форумов, некаде наназад по странициве има некои постови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom