Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па... нека ги наплаќа приватен извршител, уште потрагично ќе беше, од финансиска гледна точка.Смешен ке беше пасусов , да не е трагичен . Абе македонче !
Муабетов е :
- Абе казните во сообраќајот ги покачиле за 100% и вовеле едно чудо нови казни !
- Да , ама добро што УЈП ке ги наплаќа , можеше да биде и полошо !
Радослав! Кој се сеќава на цртаниов знае !
Незнам ни јас, од овие информации можам само да ти потврдам дека жими таквово е толкава нето платата у Македонија. Може у администрација е 340 евра месечно.
Пријател , ја сфатив поентата на твојот пост , не навивам јас за казните да ги наплаќа извршител . Само мака ми е , што од пусто немање муда , како народ спаднавме на изборот меѓу змијата и магарето , дури и да си викаме фала богу што не е ...... .Па... нека ги наплаќа приватен извршител, уште потрагично ќе беше, од финансиска гледна точка.
Тоа е реалноста.
Незнам ни јас, од овие информации можам само да ти потврдам дека жими таквово е толкава нето платата у Македонија. Може у администрација е 340 евра месечно.
ОК, можеби и јас малку неспретно сум формулирал мислењето за кое сега развиваме дискусија, но, настрана тоа, да се обидеме да ја издигнеме дискусијата на филозофско ниво.Пријател , ја сфатив поентата на твојот пост , не навивам јас за казните да ги наплаќа извршител . Само мака ми е , што од пусто немање муда , како народ спаднавме на изборот меѓу змијата и магарето , дури и да си викаме фала богу што не е ...... .
А што го знаеш може и вистина е дека секој народ има таква власт каква заслужува .
Сега кога ќе ги стават и платите од инвеститорите во пресметка мх мх македонче има пари да налупа за три следни генерации.[DOUBLEPOST=1412969553][/DOUBLEPOST]За да има просек од 20 и кусур иладарки , треба најмалце 500.000 народ да зимат по 40+ , па дури и тогаш е знак прашалник дали ќе извадиш. А 500 илади со 40+ плата е смешно да се спомне , камоли да се зема во предвид.
Грујо и компанијата не ги сметаат во просекот изгледа тие што црнчат за по 8-9 и 12 илјади. Кој ги ебе.
но, настрана тоа, да се обидеме да ја издигнеме дискусијата на филозофско ниво.
Тато може надвор да возам со точакот ?
-Може, ама ако те сопре полиција кажи дека си дете без родители...
Знаеш каков е слоганот? „Од некаде мора да се почне“Сензационално неповторливо единствено у оваа шугава земја се најавува казна за одење по. улица.Дека нели тротоарите се слободни и ние за инат не идеме по нив,али можда треба по колите да скокам.Е ајде нека ми стегнат казна за ова срање,значи сериозно нема сила што ќе ме натера ова да го платим,по цена и у затвор да одам,гомнари едни.
Така е. Во Македонија казните* не постојат, како во нормалните држави, за да корегираат, за да нема неправилности. Не.многу е лошо што казниве би требало да ги заштитат учесници у сообракај и пешаците а истите тие се користени како механизам за полнење буџет...како и све друго испревртено у фиктивново државиче.