Новите казни кои ги подготвува МВР ќе ги наплаќа Управата за јавни приходи

• Креатор на темата Креатор на темата maxer
  • Време на започнување Време на започнување
Пред да ја треснат главата од ѕид со новиве казни,прво треба да го преиспитаат техничката испраавност на увезеното ѓубре такозвано автомобили од еу.

Исто така треба да се преиспита на кого и како се делат возачки.

За да може постаро возило да помине се пишуваше помладо а за поново возило да плати помали давачки се пишуваше постаро а дополнително да се намалат давачките се пишуваше дека нема дополнителна опрема а уствари и од пиле млеко има.

Има еден куп недоследности и неправилности не ми текнува а и ме мрзи да пишувам

Мојатаа чудна земја Македонија

Се согласувам со Законот, но не се согласувам со тие идиоти што добиват казна па истата казна ке ја скине со некој познат идот у МВР.

Казна не се кине,тоа беше пракса пред 10 години,сега се е електронски,ако се внесе во компјутер едино од горе во МВР можат да ја делитнат.
И да ја скине пред тебе,ако ги пратил податоците до централа,пак си наебал.

Некои од казните се буквално смешни и патетични. Ги тераат децата да учат англиски од 6 години, оксфорди кемџриџи прогарами пичке материне, а е можат точак да возат до 10 години, па уште и 250 евра казна за тоа, да ви ебам племе, а од друга страна дава полагање за кола со 16, логика нула. Ова за појасиве исто е претеризам, го направија појасот како главен проблем у сообраќајот а НЕ Е.

Но ги подржувам покачувањето на казните за брзо возење и за алкохол, и уште поголеми би ги направил, сите знаеме дека 98% од сообраќајките се случуваат заради брзо возење или возење во алкохолисана состојба.

Според новиот закон кој е содржан на 166 страни се предвидува од 2017 да биде променет и изгледот на возачките дозволи, а ќе следуваат соодветни казни и за автошколите кои нема да работат според пропишаните правила. Казни од 45 до 50 евра се предвидени за возачите кои зборуваат на мобилен телефон и оние кои не носат безбедносен појас. Доколку сопственикот на возилото има кал на гумите ќе треба да плати 100 евра, исто така предвидени се казни за: родителот чие дете под десет години вози велосипед кој треба да плати 250 евра, исто така треба да се платат 250 евра за не превезување на повредено лице, 30 евра за возење ролерки на коловоз, 35 евра превезување животни без заштитини кутии. Највисока казна е онаа за надминување на дозволената брзина, односно оние кои брзо возат ќе добијат казни до 500 евра.
Oдиме по ред :D
1.За појас незнам ни јас зошто има казни. На мој ризик си возам без појас и то е то. Ако не се грижам јас за мојот живот, нема потреба некојси џандар да се грижи. За зборање на телефон во ред е казната АМА баш вчера видов полициска службеничка (една од најклетите во Битола ) возеше без појас и збораше на мобилен. Неа кој ќе ја казни ? Или закон е, па му се можи.
2. Со овај закон за калта на гумите мене една утакмица на Пелистер значи ќе ме кошта 100 евра. Или пак јас сум крив шо околу стадион се е ископано и освен кал нема ништо друго ? И да ја искористам приликата, САКАМЕ СТАДИОН ВО БИТОЛА ;) .
3. Со казната за точаците ќе ги напрат малите деца да му се лутат на мајка му и татко му оти не му купват точак.
4. Шта речи...
5. Ај во Битола нека дојди грујо и нека вози ролери на посебна патека за ролери, да го видам.
6. Ова за животните држи вода.
7. Колку и да ја зголемат казната, тој шо вози брзо пак ќе вози.
8. Време е да ја напуштиме државата.

П.С. Сите пари од казните, и вие како и ФФМ, во Зегин да ги потрошите. Позз.

3. Со казната за точаците ќе ги напрат малите деца да му се лутат на мајка му и татко му оти не му купват точак.
.
Не тоа, него ќе има јадење ќутек:
- Пак си возел по улица точак! ( родител се казнува 250 евра ако неговото дете е фатено при возење велосипед по сообраќајница)
или
- Пак ли си го зимал точакот од Перо?!
- Па само едно кругче бе тато...
(250 за родител чие (-10) дете вози велосипед)

Последно уредено:
Oдиме по ред :D
1.За појас незнам ни јас зошто има казни. На мој ризик си возам без појас и то е то. Ако не се грижам јас за мојот живот, нема потреба некојси џандар да се грижи. За зборање на телефон во ред е казната АМА баш вчера видов полициска службеничка (една од најклетите во Битола ) возеше без појас и збораше на мобилен. Неа кој ќе ја казни ? Или закон е, па му се можи.
2. Со овај закон за калта на гумите мене една утакмица на Пелистер значи ќе ме кошта 100 евра. Или пак јас сум крив шо околу стадион се е ископано и освен кал нема ништо друго ? И да ја искористам приликата, САКАМЕ СТАДИОН ВО БИТОЛА ;) .
4. Шта речи...
5. Ај во Битола нека дојди грујо и нека вози ролери на посебна патека за ролери, да го видам.
6. Ова за животните држи вода.
7. Колку и да ја зголемат казната, тој шо вози брзо пак ќе вози.
8. Време е да ја напуштиме државата.

П.С. Сите пари од казните, и вие како и ФФМ, во Зегин да ги потрошите. Позз.
Под број 8 ти е најјако (y)

Срамота е ова значи, СРАМОТА!!! Какви побитни проблеми не се решени во државава, до калта на гумите дојде и до единствената нормална играчка на детството, точакот :facepalm: Ние се занимаваме со земјоделство, летно време претежно тутун. Од асфалтот до викендицата/нивата ни е 800 метри. Јас ли сум крив што нема асфалт?! Ај не за мене, на тој пат има 5,......... ПОВТОРУВАМ 5 ФАРМИ СО КРАВИ кои секојдневно работат, произведуваат млеко, значи на некој начин придонесуваат за државата. Среќа што минатата зима беше сува инаку тој пат во зима е благо речено катастрофа, џип да имаш одвај се оди а камоли со кола или камионот што го собира млекото :facepalm:
30 души собравме потписи и му појдовме на градоначалникот да бараме барем расчистување, отворање канали за водата и тампонирање со чакал, пази НЕ АСФАЛТ! Тоа е скапоцена материја за нашево поднебје, каков асфалт какви бакрачи и ни вика...нема доволно средства, а и не е предвидено таму во тој дел на градот да се прави пат или друга форма на инфраструктура :tapp: И сега откако по тие 800 метра кал, што несомнено ќе го има есенва и зимава...горе на асфалтот ќе ме чека полиција (а баш тука има едно местенце кај шо дремат одвреме навреме и ме имаат запрено досега 2-3 пати) да ми наплати ебени 100 евра! :facepalm::facepalm::facepalm:

Ах Господе како не даде еден земјотрес да ја уништи оваа држава да не биде ништо веќе од неа, да се вратиме по планините да живееме пошто за нас нема изгледа цивилизирано, нормално општество.

Не се фативте за калта на гумите туку за задолжителното носење појас, една од малкуте работи која е добра во законов :facepalm:

Најдобра казна е оваа за брзо возење. А да, не 500 евра туку 1000 евра треба да се направи.

Најдобра казна е оваа за брзо возење. А да, не 500 евра туку 1000 евра треба да се направи.
И 3000 да се направи, џабе е кога за некого важи, а за некого - не, кога некаде важи, а некаде - не.

Не се фативте за калта на гумите туку за задолжителното носење појас, една од малкуте работи која е добра во законов :facepalm:
Друже, кажа дечкото погоре, имало случки кога по сообраќајна несреќа се закочува појасот, и ако ти го спасил животот, може и да ти го одземе. Плус има еден куп клаустрофобични што се препотуваат кога ќе се врзат. Ако јас сум решила да ризикувам, тоа не знам зашто треба да го тагира и Петко и Станко. На крајот од краиштата, новиве автомобили титкаат иритабилно на одреден временски период ако не се ставени појасите напред така да ако страдаш од мигрена и висок притисок ќе го ставиш појасот. Па и да се треснам во некого не гледам како ќе му наштетам. Знам дека некој сега ќе направи аналогија со кацига на мотор ама ич не е исто, моторот нема воздушни перничиња.

Во нормална држава, за возење во пијана состојба, брзо возење и тркање по улици треба да има и дури и преполагање за кола. Ама кај нас кај што има селективно казнување (пример, што сакате повеќе кога лицето осудено на затворска казна А. З. слободно си ја напушта државава) неповолни услови на улиците и полуобучени возачи без никаква етика, тури му пепел....

Нема да коментирам казни, туку друго нешто:
Напишале, не напишале како што треба...
УЈП и досега ги наплаќаше казните и од МВР, и од судски пресуди и од други органи на државата, т.е. сите пари кои преку извршување треба да завршат во државната каса.
Разликата е сега што ги претвараат казните веднаш во мандатни, значи нема прекршочна постапка, туку директно се извршува.
Сега се минува преку прекршочна комисија, или суд, зависи од прекршокот.
Во иднина, казната е веднаш утврдена, и ако не се плати во определен рок, веднаш оди на извршување преку УЈП.

Што се не изменија и истрепевме, па уште ова.................... ништо не е ова за нас:)

А колку пари ќе ми платат на мене ако Циганине ми ја бришат шофершајвната без мое барање............... сепак и тоа е дел од регулирање на сообраќајот............:)

Мора да се напуни буџетот, не крадат:facepalm: Уште што не се ќе измислат. Некој ден ќе измислат и жив чоек надвор да не излези, да не диши од толку до толку саат. :facepalm: че се загади ваздухо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom