Абе се убаво кажа точно е дека ние велосипедистите го загрозуваме сообраќајот не викам не. Ама што правиме што вие со автомобилите се паркирате на тротоарите и пешачките патеки па нит има пешаците каде да се движат нит па ние велосипедистите каде да возиме, извини ама кога ќе научиш зашто служи велосипедска патека и ќе ми ја ослободиш да можам јас да се движам со мојот превоз по неа тогаш и јас ќе се тргнам од твојата патека. Друго дали си видел како изгледаат велосипедските патеки во државава? Еве ќе ти доловам, козјите патеки на планиниве кој се едвај проодни за пешаци а не за велосипед личат на автопат споредено со пешачка патека во главниот град. Да не зборам дека тоа што си влегол во автомобил и го управуваш истиот те става на исто рамниште на Бог а може и малку повеќе од него па на во близина на пешачки не да застанете да поминат пешаците и велосипедистите вие убрзувате и дури и свирите доколку пешак/велосипедист ви помине на пешачки зашто нели ние треба вас да ве пропуштиме а не вие нас. Исто каде ви е културата да внимавате кога врне, наместо тоа вие имате натпревар кој ќе испрска повеќе пешаци. Пред да почнеш да напаѓаш одредена категорија која учествува во сообраќајот биди сигурен дека твојата категорија не прави ниеден прекршок, а не како во случајов баш твојата да е причина за другите да прават прекршоци.
На пешачки увек пропуштам,а има и такви дебили не викам не,но тоа е друга работа.Ако има кола на тротоар,спушти се-помини ја-качи се на тротоар,зошто да возиш по улица и да пречиш сообраќај ? за тој што кажа демек високи биле,па ти точак возиш не возиш тротинет,ако си толку несмасен да го качиш што си земал да возиш точак не ми е јасно ? и не сфаќам,ако нема линија за точаци тоа ви дава за право да не возите на тротоар И ТОГАШ КОГА ВИ Е СЛОБОДЕН ? 100 пати имам видено како километар му е слободен пешачкиот,он мангуп вози по улица.
А нај,најлоши се старцине на точак кои што се нишаат кога дува ветар и кога не дува,и не знаеш што да правиш,дали да се тргаш од него или да пазиш да не те здрви некој нафуран момак од позади додека ти го избегнуваш пианиот старец,или оние куртони што возат еден до друг точак и немаат уопште гајле.