Новинарски лаги - наши вистини

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.610
Поени од реакции
15.429
Локација
Skopje
Сведоци сме многупати на брзи,непотполни,невистинити вести на сите медиуми.
Последно: Горат најмалку четири стана во Чаир........................ЛАГА
самиот командир на пожарна кажува дека се заватени само помошните скали.
Од истото: Четири деца од кој две во критична состојба се на клиника....................ЛАГА
( ништо не им е - малку дим „македонски“ вдишиле и се пуштени )
----------------
Од лице место сведители, наши членови нека известуваат во оваа тема за сите ЛАГИ,
кој ни ги пласираат електронските и пишаните медиуми и нека ја кажат правата вистина.

Пишуваат лаги да привлечат внимание,некогаш пишуваат лаги за да ни ги перат мозоците,да не обрнуваме внимание на некои работи,затоа се медиумите.

Еднаш седев пред факултет го чекав колегата да одиме на испит. Чекајќи го, дојдоа новинари од МРТ и почнаа нешто шуш-муш да си дрдорат пред мене, нешто се договараа. Мене ме видоа дека сум лице во лице со нив, на безобразен начин мипријдоа и ми рекоа: Дечко ќе може да те снимаме, ќе го завртиш грбот, ќе ја замаглиме сликата, ќе ти го измениме гласот и ти да кажеш дека си препишувал со бубици. Јас им реков дека немам никогаш препишувано со бубици, но тие на тоа одговорија ,,ако, ние ќе ти го прикриеме идентитетот''... :confused: Пази еј, колку се гнаси... Ако палам нешто во оваа држава, новинарите се први на список... Гниди едни, продадени.[DOUBLEPOST=1416666615][/DOUBLEPOST]И само темава да оди во ЧДА и ќе ве паљим и вие!

А зар само новинарите се продадени? Такви се скоро сите во државава, мора да гледаат за иднината своја и на своето семејство.
Видовме што им се случи на новинарите на Велија. Како најпознати новинари, имаа потешкотии и да најдат работа, а и сигурно сеуште имаат.

Сител* се врвот на идиотштината во Македонското новинарство.
Овие за да привлечат внимание ќе стават наслов: Дете прегазено на пешачки. Отвараш текстот и мислиш тоа некаде у државава се случило, а тоа да е вест од Белград, Софија, Задар, Загреб или не знам каде по комшииве.
30-ет годишен човек силувал малолетно дете. Мислиш е тука, тие пак ставиле не знам каде.

Што се лаже, се лаже, ама вакви bait click вести да ставаат е врвот на непрофесионализам, глупост, идиотштина и не знам уште како да ги наречам.

*Морав да ги спомнам. „Ривалите“ им од 5-ка, не се до волку, ама и они си имаат некои маани, ама прво споменатите се врвот како што е веќе споменато.

Луѓето секогаш повеќе ги интересирало шокантна, скандалозна, морничава вест, одколку нешто добро, па затоа и мора веста да ја најават како шокантна, скандалозна, морничава вест за да може да го привлечат вниманието на луѓето:)

Абе ни тие не се криви, народот сам си е крив со нивните познати изреки: Не можам да живеам без вести/не бидува без нив... Гледам дома секој ден купуваат ,, ,,Слободен'' печат'' клечам на шољата, случајно погледнувам накај него, читам само една реченица на насловната и си мислам ,,Тие 10 денари можат на многу по паметен начин да се искористат, а уште попаметно ќе биде ако не се искористат. Не ми е за тие ебан* пари што скоро и да немаат вредност, за глупавоста ми е. Како бе тоа да имаат мерак сами да го даваат својот мозок на перење? Мене тоа не ми е јасно. Јас на пр. да имам секој ден по 10д. за давање, би ги давал за палома, искрено, барем помалку ќе ми го размачкува газо* од весникот... Е добро, пак, послаба е за палење на оган...

kako se drugo ,taka i ovaa sostojba so novinarite e izvrtena od realnosta ....zborot VESTI znaci nekoj novinar treba da mi kaze deka gori stan ,no ne da mi kazuva na pamet ...potocno treba samo da mi ja prenese vesta ,a nashive shto pravat davaat svoe viduvanje(odnosno davaat viduvanje na toj za kogo rabotat )

Кој ви е крив што се замарате со било кој медиум, дали е телевизија, или весник, веб портал или било што од наше или балканско потекло?

Бар улиците да знаат точно да ги погодат: Или повредениве со телото зафаќале дел од двете улици....
или Сител ни кажува дека е во сокакот Бато, а Кајгана додава дека бил учесник на заседанието на АСНОМ
се очекува ТВ 5 да додаде дека бил на чело на колоната која неуспешно го нападна Кичево пред 70 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom