Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolku pari e da polagas vozacki ispit?
Едно прашање, ја немам сменето старата не биометриска дозвола ..... Дали ќе треба да плаќам некоја казна или слично.... Инаку регулар ми траеше до јуни 2015
Каква е сега ситуацијава и правилава за полагање Ц од сите различно слушам,ме интересира за Ц категорија,имам 5 и нешто години Б категорија
што се е потребно за Ц категорија?
Каде можам да ги најдам тестовите?
Колку чини полагањето и се останато?
Мора ли да се иде повторно на прва помош и лекарско -.-' има ли некаде плати земи?
итд..
Јас полагам и се обучавам за Ц категорија..Треба лекарско уверение прво,тоа кошта околу 2200 денара,часови за обука,јас платив 17.000 денара,пријавата е 5800 денара,и 1000 денара плаќаш на денот на полагањето за користење на камионот..
Тестовите се на mvr.gov.mk testovi.
Чекај,чекај.... пред околу 3-4 ми одговорија од Неуромедика за лекарско чини 1450денари,(зашто 2200 и дали во таа цена е и прва помош?)
Часови за обука не ми се потребни дали може да се избегнат? или ради реда да се отиде на полигон и низ град 1час?
А тие 5800 денари се за тестовите,полигонот и градска?
И што е форава сега 1000 денари на денот на полагање....без врска брат...
Бтв..се слушнав со еден инструктор ми рече се на се 450евра лекарско,прва помош,часови,бла бла бла и полагање..... па гледам има ли некоја подобра варијанта ако некој знае нека пише![]()
Мене толку ми земаа,лекарското за Б и Ц категорија не е исто јас мислам..За Ц категорија е поскапо..Прва помош за Ц категорија не постои,тоа е само за Б категорија..Часови за обука е само еден или два часа по 30-40 минути,али таму си одиш чисто ради тебе..Во тие 5800 е комплетната пријава,тестови,полигон и градска..А тие 1000денара ги даваш на денот на полагање,од 15 до 45 минути трае полагањето,и да несакаш,ќе направиш некоја грешка,али и да не направиш,намерно ќе те пикнат во некое сокаче и ќе те поебат.