Нова Балканска Војна?

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Ama? :)

Plus, Picasso ti go utepal bratucedot, pa da ti e on direktno kriv? :)

Не му го утепал, ама и ти и Picasso и сите вие едногласно ќе станете во одбрана на човекот кој треба да одговара за тоа. Со тоа самите се поистоветувате со криминалците (само затоа што се Албанци) од кои сега се оградувате.

Инаку, ми е гајле ако ме викате Каур.*
А не гледам причина зошто некој би ве нарекувал Албанци, доколку тоа ве навредува. Да не ќе има ќар од тоа?
Како сакате, така ќе ве викам. Не треба да правиме проблеми таму каде што ги нема.

*да не дојде до недоразбирање - ме боли кур дали ме викате така

Ama? :)

Plus, Picasso ti go utepal bratucedot, pa da ti e on direktno kriv? :)

Се додека не ми кажеш, извини, прости ми, за се што зло направивме на Македонија, извини за злосторствата, извини за загинатите Македонци, горди синови на Македонија, да кажеш дека никогаш нешто слично нема да се повтори. Тогаш ќе те сметам за човек.

Мислим дека војна нема да има. Има обаче голема опасност Македонија да б'де разделена. Западна М акедонија (Струга, Тетово, Гостивар Деб'р) да стане нешто като Косово.:raz:

Неможе да стане како косово зашто косово беше посебна единица во рамките на србија. А Македонија е од унитарен карактер. Што треба, општина по општина. Тоа и беше грешката на србија, она сама си постави интерни граници.

Мислим дека војна нема да има. Има обаче голема опасност Македонија да б'де разделена. Западна М акедонија (Струга, Тетово, Гостивар Деб'р) да стане нешто като Косово.:raz:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Albanians_in_macedonia2002_03.png

Kaj ti e Zajaz , Kicevo , Saraj , Kumanovo , Aracinovo, Studenicani, Jabolcista, Dolneni, Zitosa, Debreshta, Buzalkova, pola Skopje , Suto Orizari :)
Nema da ima podelba, albancite samo treba da gi dobijat pravata, pa potoa so vreme ke postaneme etnicka zaednica koja ke bide na 40% , odnosno ednakvo so makedoncite.

Се додека не ми кажеш, извини, прости ми, за се што зло направивме на Македонија, извини за злосторствата, извини за загинатите Македонци, горди синови на Македонија, да кажеш дека никогаш нешто слично нема да се повтори. Тогаш ќе те сметам за човек.

Nikogash, na nikogo nema da kazam izvini, za neshto shto nekoj drug go napravil.

Nikogash, nema da se izvinam, za toa shto makedonskata vlada, dozvoli da si prodade integritet i suverenitet, i se dogovori so odredeni lugje za destabilizacija na prostorov.

Nikogash nema da se izvinam, za izginati, makedonci, ili albanci, koi shto sami si izlegle na front. Front veshtachki kreiran, od samite tie grupacii.

Kje ti kazam izvini, koga ti istoto kje go sfatish, i kje mi kazhesh izvini za tvoite navredi, kon mene licno, samo poradi toa shto sum albanec.

Isto ko jas da ti pcujam se zhivo i divo TEBE, koga nekoj drug mi ubil nekogo blizok, ama aj, kje sfatish. Togash, mozhebi...kje ti kazam izvini.

Do togash....kje vidime.

A sega, vreme e za busavata azbuka....t.e za vrakanje so kulturen recnik i jazik na temata, bez kavgi i pcuenja, bez karanici i diskusii koj kogo ebel, a koj kogo ubil ili ne ubil.

Sudbinata na ovie prostori e
dogovorena vo nekoi krugovi
samo neznam uste kolku zrtvi
presmetale deka treba da se
dadat za da go reliziraat scenarioto.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0b/Albanians_in_macedonia2002_03.png

Kaj ti e Zajaz , Kicevo , Saraj , Kumanovo , Aracinovo, Studenicani, Jabolcista, Dolneni, Zitosa, Debreshta, Buzalkova, pola Skopje , Suto Orizari :)
Nema da ima podelba, albancite samo treba da gi dobijat pravata, pa potoa so vreme ke postaneme etnicka zaednica koja ke bide na 40% , odnosno ednakvo so makedoncite.

А бе и вие не се котите како зајаци ко порано затоа малку поумерено со оптимизмот :nenene:

Абе луѓе колку животи имаме па да ги трошиме на глупости. Осеќам дека кај сите страни замешани на овие простори постои некоја проевропска струја на која не и е до војни туку до поубав живот, да ги потиснеме радикалните струи. Имаме закони дај да ги ускладиме разликите и да ги бркаме европските норми што поскоро влеземе во унијата поскоро доаѓаме до решение на сите проблеми, а кога ќе бидеме во унијата и кога ќе почнеме да се осеќаме како луѓе, без граници и економијата ни биде единствена преокупација тогаш ќе бидеме колку што сакаме големи (голема Албанија, Македонија велика Србија итн...)

Гарда за рекламирање

Ивана КОСТОВСКА

Гардата на Цар Лазар е несериозна и виртуелна формација, која се рекламира дека има штабови за да биде противтежа на терористичката организација АНА, тврди пратеникот од косовскиот парламент Оливер Ивановиќ. Тој смета дека се несериозни тврдењата на водачот на Цар Лазар, Хаџи Андреј Милиќ, кој во емисијата „Во центар“ рече дека во Охрид постои штаб на нивната формација.
- Гардата се рекламира на снимки со нови униформи и оружје, сакајќи да се претстават како еднаква сила со АНА - вели Ивановиќ.
Според него доколку навистина располагаат со такво опасно оружје, досега сигурно некој ќе ги сфатеше сериозно. Ивановиќ смета дека оваа формација дејствува во мали групи и функционира повеќе виртуелно отколку во стварноста.
Лидерот на Гардата на Цар Лазар, Милиќ, тврди дека неговата организација мобилизира српски и црногорски доброволци во Охрид, кои ќе им се придружат во остварување на заканите при евентуалното прогласување независност на Косово. Градоначалникот на Охрид, Александар Петревски, вели дека во градот се појавиле графити поврзани со Србија и со Косово, но претпоставува дека биле напишани од српски туристи. И претседателот на Демократската партија на Србите во Македонија, Иван Стоиљковиќ, и Здружението на Србите во Битола ги демантираат информациите дека Гардата на Цар Лазар има штаб во Охрид.
Албанските герилци пред неколку месеци тврдеа дека членовите на Гардата обучуваат и припадници на македонската служба за безбедност, а Милиќ во интервју за албански неделник се закани со војна во Македонија. Гардата се закани дека ако Косово прогласи независност, ќе ги нападне мисиите на ОН и на НАТО и косовските институции. Водачот Милиќ се фали дека организацијата има најмалку по 5.000 припадници во секоја општина на Србија и располага со оружје со кое може да се ракетира Приштина од оддалеченост од 80 километри.

Izvor: "Spic"

Hahahahahahah

Izvini? Za?
Shto jas licno sum ti napravil tebe? Kako jas sum go zagrozil tvojot licen integritet vo opshtestvoto, opshtestvenite odnosi... So shto jas sum pridonel za tvoja licna ekonomska, opshtestvena i profesionalna kompromitiranost...
Vo makedonija, procesot na perenje mozga ili na engleski kazano Brain-Washing silno beshe zastapen so posilna brzina duri i od taa na svetlinata, i navistina toj proces pridonese za bidimenzionalno determiniranje i pragmatski efektivno.

1. Tie Makedonski sinovi, kjerki, borci kolku shto jas znam, bea predadeni od drugi Makedonski "sinovi", kako shto bea predadeni lavovi kako Goce Delcev, Hristo Uzunov itn...

Za ova jas kako eden gragjanin od nekoja si zapustena nacionalna pripadnost, ne custvuvam odgovornost, pa i ne bi ti se izvinil, ni tebe, ni na drzavata, ni na semejstvata na zaginatite, so niv bi mozel samo da socustvuvam, imashe Bitolcani, mi beshe krivo, shteta shto smrtta na tie bezbednosni pripadnici beshe uvertira za neshto ushte podramaticno vo gradot kade shto ziveam. Nema da dolzam, nema da izigravam analiticar na necii akcii, zoshto nekoj palel kuki vo bitola i bil tolku frustriran, a ne zel pushka da odi da ja brani sopstvenata zemja, nego sakam da kazam deka tebe, na tvojata nacija i na mnogu drugi kvazi-patrioti treba da im se izvinat gragjani, edinki, intelektualci i togashni "braniteli"... Braniteli pripadnici na tvojot etnikum, pripadnici na taa nacionalna pripadnost na koja shto i ti pripagjash. Taa rodila mnogu heroi, no isto taka mnogu poveke predavnici.

Ima edna kniga, od eden general(sega veke pocinat) mi se cini se vikashe Pande... Tamu ima lucidna demistifikacija na mnogu ubistva, ubistva na braniteli za koi shto mnoshtvoto gragjani sega ima mnenie deka odgovorni se samo Ona, Ana i Jana... Knigata e zabraneta za prodavanje, pecatenje, nema nov tiraz a onoj prviot e ukinat... Se prashuvam zoshto.
Vistinata boli li?

Iskreno, da ne procitav ovoj tvoj post, hm... ke mi beshe teshko i losho navistina zoshto nekoj so tolkav intelektualen kapacitet, imeno moite kriteriumi za avtoritet samo tamu naogjaat osnova. No ne mi krivo shto ne ispolnuvam kriteriumi i normi za covecnost. Si imal cudni eticko-aksioloshki sistemi i teorii, za toa kako treba eden covek da izgleda.

уште ли ќе барате права бе малку ли е ова што го добивте

Back
На врв Bottom