Нов компјутер. Но, од каде?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
А бе Анхоч, нема везе, гола вода.
ПиСи Ричардс, крај.

Audiofil напиша:
E vaka.Bidejki ima mnogu decista na forumov sto uste treba mleko da pijat,pojma nemaat od nisto i namesto da ucat od postari i poiskusni tie se pravat mnogu pametni i na kraj go izvlekuvaat podebeliot kraj.Kako rezultat na takvi koi sto se pravat mnogu pametni ke ziveat prevaranti kako NIKO,AMC,SET,RIVERSOFT i uste nekoi firmikoi sto rabotat na slicen nacin.Sto sakam da kazam?Ednas ve izlazaa i pak odite da kupuvate od takvi.Moj sovet e kvalitetot sekogas se plaka.Edinstvena firma na balkanot koja sto raboti po zapaden sistem e ANHOCH.Od koga postoi dosega nieden kupuvac ne se pozalil od tamu.Samite vraboteni odgovorno tvrdat deka onoj sto ednas kupil kompjuter od ANHOCH pri povtorno kupuvanje voopsto ne razmisluva od kade ke kupi.Eden podatok koj sto retko koj go znae od vas e deka gazdata e slovenec i se vika gospodin ANDREJA HOCEVAR.So ova se sum vi kazal.Poljubezni i pokulturni vraboteni nema da vidite vo niedna druga firma bidejki gazdata rigorozno gi bira lugeto koi sto gi vrabotuva.Covek so dva fakulteta nema sansi da e vraboti ako nema kultura na odnesuvanje,etika i moral pa makar bil i najdobar strucnjak.Uste eden podatok e toj deka iako se najskapi od site prodavaat najmalku po 20 kompjuteri dnevno.Kako e mozno?Mozno e bidejki na narodov od lopovi mu e preku glava.Koga ke dobijat i ostanatite firmi sertifikat deka delovite koi sto se vgradeni vnatre uspesno ke rabotat megusebe so windows od microsoft togas ke pravime drug muabet.A sega za sega ANHOCH ke ostane broj eden vo Makedonija.

Se soglasuvam za anhoch

Taka e Anhoch lider vo presonalnite kompjuteri ama mislam nevada ima najdobri lap top kompjuteri.

Mojot kompjuter e od NIKO i eve skoro godina dena nemozam da se pozalam, imaat dobar odnos musterija/prodavac. Od Anhoch isto taka imam zimano sitnici kuleri, mausi, ruter i za niv nema los zbor si ja znaat rabotata. Primetuvam vo posledno vreme nema vise neljubezni, neinformirani pa duri i vo nekoe lokalno dukjance so shvercani komponenti. Samo bolna tocka kaj site niv e cenata, nieden nema so korektni ceni, site se poskapi od okolnite zemji i retko se naogja acesoris za kompjuteri, edna neonka da ti treba cela drzava treba da ja pomines za da najdes.

Да, можеби анхоч се ок,али и кај нив не е се совршено. Еден нивен вработен ми има кажано дека некои делови кои ги продаваат (како нови фала Богу) ги увезуваат на старо.Неколку периферии сум купил од кај нив, и не работеле. Башка еднаш една другарка купи картичка за апарат,али ја утнала врстата.Од продавницата тој ни кажа дека ако идеме у дирекција ќе и ги врателе парите.Отидовме они викаат не,неможеме да ви ги вратиме парите можете да додаете нешо кеш и нешто друго да си купите.

Заклучок ТАПА

за првиот комп. 486 не ни пишувам,од Макпетрол,али никад се немаше расипано.

Вториот од Инетикс,топ,понекад само од прашина се гасеше,ќе го однесеш, ќе ти го зачистат и нема ништо да ти направат.

Третиов ми е од Сет,одлични делови,единствено матичната (земав Асус) ми се зезна еднаш,а вториот пат кога ми рикна ми ја сменија. Брзи,квалитетни и ефтини.

Четвртиов ќе го склопувам дел по дел,сакам се да биде нај нај, а тие компоненти кои ги сакам ги има во Марек инженеринг и во Inetx, па се мислам каде.

И за на крај ме интересира дали имал некој искуство со Марек инженеринг и со Смарт.

Uste nesto.ANHOCH vo odnos na ostanatite firmi e globalen servis za kompjuteri kako sto e za tehnicka roba VIDEODATA,taka da tamu se nosat i postari kompjuteri kako i laptopi odnosno konfiguracii koi sto se kupeni od drugi firmi.Ova e normalna pojava bidejki lugeto po istekuvanjeto na garantnite rokovi na kompjuterite se soocuvaat so problemi so firmite od kade sto kupile i koi sto nastojuvaat sekoja sitnica debelo da ja naplatat bidejki onaa suma na pari koja sto ja zastedile kupuvacite na pocetokot kako mamka da ja potrosat preku popravki i cistenje na virusi po istekuvanjeto na garantniot rok.I na kraj koga ke se sobere se na kup koj e poskap?Zatoa kako prvo vo ANHOCH so sekoj GOLIATH dava 10 dena test period sto znaci vadete mu ja dusata na kompjuterot 10 dena i vratete go nazad za da si gi zemete parite.Ova go nemate kako moznost vo nitu edna druga firma.I kako vtoro dobivate disketa SYSTEM RECOVERY so koja vrsite eden vid preinstalacija na sistemot.Ova se pravi dokolku sakate da go vratite kompjuterot vo prvobitna sostojba onoj den koga ste go kupile ili da otsranite nekoj virus koj sto ne mozete da go otstranite so antivirus.Celata operacija trae okolu 10-15 minuti.So ova firmata vi ovozmozuva delumno sami da si go odrzuvate kompjuterot so cel da zastedete vreme i pari dokolku vi se sluci softverski problem.I po istekot na garancijata ova vi ostanuva taka da po 3 godini nema da frlate dopolnitelni pari za cistenje na virusi i preinstalacii.Za kraj dobro razmislete pred da kupite kompjuter.

Све си у право за Анхоч друже ама една работа не ми се свиѓа кај нив а тоа е изборот на делови. Набавуваат исклучиво интел, мада не е тоа некој проблем да не им беа процесорите по лански или преклански цени. Сакав да зеам с478 пентиум и ми викаат 4800 дечко, а истиот го глеам на newegg за 40 долари (колку за инфо, Сет имаат цени = newegg + 5% маржа и 18%ДДВ) исто така ај пак викам океј шо носта само интел ама биваше ли 5 месеци да имаат 6-7 исти матични на избор и тоа која од која постар модел и шкарт до даска. Другарче зема голајат од кај нив есеноска со Е6400 и со Ати 1950Про и му ги лупнаа на ѓубре плоча со 533mhz рам. Коа го видов тоа ке му повратев на монитор. Исто така ке им замерам и за графичките, 5-6 месеци истите на избор со лански или преклански цени, 6600GT за 200 евра....... башка шо има само 2-3 nvidia на зибор и некојси 8-10 од Ати од кои пола се AGP. Иначе за све друго се закон, љубезност и култура си држат, тоа највише го поштуем.
ПС. Некој погоре ги изруга СеТ јас само ке кажам дека не е убаво да земеш конфигурација од нив оти ке ти ја сјебат и ке ти наплатат +15 евра за склапање. Ама па за тоа имаат најгром делови у Скопје (и со цени, читај погоре) и даваат индивидуална гаранција на секој дел, така да за поискусни дечки кои си склапаат сами со делови од ваму-таму купени се закон избор.
Нико се говна, кај се видело 40-60% маржа бре? Будали едни сакати
АМЦ не сум имал искуство никакво со нив претежно зошто секаде читам дека се шит и преваранти па не ми се пробуе ништо од нив.
Ривер ми се некако леви и со избор и со цени, некад ке начекаш добра зделка, некад ке го попиеш у гз без вазелин.

Толку за денес :D

и даваат индивидуална гаранција на секој дел, така да за поискусни дечки кои си склапаат сами со делови од ваму-таму купени се закон избор.

ај дообјасни.Дали тоа значи дека ако ја зеам матична од кај други,а скоро сите останати делови од кај нив,дури и да го отворам после пц-то (и нешо да се заебе) ќе ми важи гаранцијата?

Mandrak напиша:
Според икустава базирани на сопствена кожа и ефекти ќе составам листа на дилери на компјутерски конфигурации и компоненти заедно:

1. Anhoch
2. NIKO
3. Intergate
-AMC, Set, Smart, Neokom...на нив треба да им се одземе под итно дозволата за работа, мамицата да им ја е**ам!

Zosto be Neocom e fina firma... ili mozda bese fina, jas imam veke 7 godini od niv PC i epten me sluzi :D

smole напиша:
и даваат индивидуална гаранција на секој дел, така да за поискусни дечки кои си склапаат сами со делови од ваму-таму купени се закон избор.

ај дообјасни.Дали тоа значи дека ако ја зеам матична од кај други,а скоро сите останати делови од кај нив,дури и да го отворам после пц-то (и нешо да се заебе) ќе ми важи гаранцијата?

Гаранцијата ти е по делови не ти ставаат пломба, моеш да го отвараш колку сакаш. Ако земеш матична од друго место а све друго од нив на пример, матичната ке ти има гаранција од таму кај шо си ја купил и другиве делои исто така ке имаат секој посебна гаранција коа ке ги купиш од Сет. Ама ке треба сам да си го составиш, да гњавиш дугар ако не знаеш или пак да им фркнеш на Сет +15 евра они да ти го состават.

Vo red e ona sto go kazuvas deka SET imaat delovi po najniski ceni i se zakon za luge sto sami si sklopuvaat megutoa dali mislis deka kompjuter vo koj sto ima najdobri delovi ke raboti najdobro od site drugi?Jas ne mislam taka bidejki ne sekogas najdobrite delovi kako celina rabotat vo edna konfiguracija odnosno se trpat megusebe.Istoto go potvrdi i kompjuterski ekspert koj sto gostuvase na A1 televizija vo emisijata CUMU koa govorea za Internetot i kompjuterite.Toj kaza deka cesto pati najdobrite delovi vo edna konfiguracija imaat konflikt megusebe odnosno ne se trpat i zatoa koga se sklopuva edna konfiguracija se vrsat testiranja za da se vidi dali delovite vgradeni ke rabotat megusebno kako sto treba.Sto mislis microsoft ne znae kakvi delovi ima vo konfiguraciite na GOLIATH?Istava konfiguracija ja testirale i tamu so istive delovi.Kako inaku bi dale sertifikat deka WINDOWS operativniot sistem uspesno ke raboti so ovaa konfiguracija.Zatoa vo niedna kompjuterska firma nema da najdes sklopena konfiguracija so najkvalitetni delovi.

Eve jas imam GOLIATH od 2002 Avgust mesec i sum prezadovolen.Do sega dusata mu ja imam izvadeno sto se vika.Kolku pati na pocetokot koga imav dial up mi se blokirase modemot bidejki zakacuvav stardialeri i virusi od sajtovi kade sto barav krakovi za programite.Ti surfas vo 01 sabajle i gledas nekoj zakacen na tvojot modem vrti broevi vo drzavi kako BURUNDI vo megunarodna zona 9.I sto ke pravis?Modemot blokiran,virus 100% imas i treba da cekas do utre sabajle da go nosis vo servis za da ti go osposobat kompjuterot.I se taka 3 godini.A sto pravime posle koga ke istece garancijata?Da nemav SYSTEM RECOVERY do sega kompjuterot ke bese vo kontejner najseriozno ti kazuvam.Sega koga bi kupil kompjuter bi kupil povtorno od tamu pa neka e i 50% poskap.Vredi veruvaj mi.

Moже ли некој да ми даде ценовник од СЕТ? Благодарам!

Probaj na www.set.com.mk no ne veruvam deka ke najdes bidejki stranicata celi tri godini e vo izrabotka.Makedonska rabota.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom