Нов голем скандал со манипулација на натпревари

• Креатор на темата Креатор на темата Staufer
  • Време на започнување Време на започнување
Fudbalot stana biznis, ne e veke toa sto bese i nikogas nema da bide. Moe mislenje, ne mora da znaci nisto

На сите ни е јасно дека е бизнис,но тоа незначи дека секоја 2ра-3та утакмица се мести.Тоа значи дека џабе постојат навивачи (публика) кои го бодрат својот клуб,џабе одат на стадиони,ако веќе би знаеле дека е местена :)

Добро е што до 2011 биле откриени наместените натпревари, Челзи во 2012 освои ЛШ! :cool:

На сите ни е јасно дека е бизнис,но тоа незначи дека секоја 2ра-3та утакмица се мести.Тоа значи дека џабе постојат навивачи (публика) кои го бодрат својот клуб,џабе одат на стадиони,ако веќе би знаеле дека е местена :)
Па незнаат тоа е стварта,тоа се работи на подземјето кои обичниот граѓанин односно навијач неможе да ги знае,така да ти ако сакаш до утре скокај и навивај за твојот тим,тоа не го менува фактот дека утакмицата е местена и дека нема да местат и во иднина.

Фудбалската мафија највише заработува од местење на натпревари.

Се местат натпревари во сите лиги. Секој спонзор на клуб го интересира само профит, од кај ке ги извадат тие 300 - 400 милиони евра само за засилувања што ги вложуваат големите клубови. На тоа кога ке се додадат и други трошоци, сето тоа кога ке се собере веројатно буџетот надминува над милијарда. Уште кога ке видиш дека кладилници се спонзори на клубовитe се ти е јасно.
И немојте да мислите дека еден врвен играч од типот на Роналдо или Меси нема да намести наптревар по наредба. Тие за таа плата од милиони евра што ја земаат има да местат и оро да играат. :notworthy:
Кладилниците се создадени за да го финансираат тој циркус, сигурно од влезници ке соберат пари да се покријат.
Зборам за најсилните лиги, а за оние ко нашава и слични немам коментар. Имаше пример годинава еден прволигаш на натпревар да си постигне 4 автогола...

кој сака да се кладиме дека некој од јубе ќе го цицне пак?

Искрено покрај ваква најава очекувам и некој поголем клуб да биде обвинет, не само клубови како Победа или од трета лига во некоја голема земја, напротив тимови и од првите лиги. Сепак не очекувам некој голем клуб да е умешан тука. Како што читав ова бил само почетокот на откритијата, па може да очекуваме во следното време повеќе детали.

Наместениот натпревар во лига на шампиони е најверојатно дуелот меѓу Челзи и Ливерпул од пред некоја сезона кој заврши 4:4 и за кој се шпекулираше дека на него се заработиле околу 80 милиони евра по азиски кладилници

Наместениот натпревар во лига на шампиони е најверојатно дуелот меѓу Челзи и Ливерпул од пред некоја сезона кој заврши 4:4 и за кој се шпекулираше дека на него се заработиле околу 80 милиони евра по азиски кладилници
Mozno e,bidejki eden od velikanite vo angliskiot fudbal go spomnuvaat deka namestil natprevar.

Rekoa deka dva natprevari vo LS se sigurno namesteni,a edniot e 100% Dinamo Zagreb vs Lyon.Skolski primer za mestenje. :-)

Аха, тој е. Само што тој се играше во нокаут фаза, а не во квалификациско коло како што е наведено во соопштението на Монопол, Цугопол, Интерпол, како год.

Во квалификациска фаза биле тие од ЛШ

Највеќе сумљиви утакмици се разгледуваат од турција 79, Германија 70 и Швајцарија со 41. Исто така се разлгедуваат- Europa-League-Qualifikation: 14 - Champions League: 2 - Champions-League-Qualifikation: 2 - U21-EM-Qualifikation: 2 - WM-Qualifikation: 2 - Europa League: 1 - EM-Qualifikation: 1 утакмица.
Од наместениве утакмици само во европа имаат ќарено 8 мил евра.

Највеќе се земало по 100 000 евра поткуп по утакмица така да незнам која поголема екипа би ризикувала за 100 000 евра да мести утакмица овие од лигиве се сигурно повеќе 2ра лига едино ако не местеле судии или така нешо.

Ова квалификации за светско да не е Германија-Шведска :) таа највеќе ми мириса на местена од 4-0 4-4 за 25 мин

Местени утакмции имало и ќе има..нема екипа во светот што не мести..зарем не беше смешно кога Касињас потскокнуваше за Инзаги да дај гол кога Милан Реал Мадрид заврши 2-2 ??..зарем не беше смешно ког Реал Мадрид испадна од Лион за во азија милијардида изгубат оние шеиците..зарем не е трагикомично она што се рпави секоја недела во Германија,Турција,Белгија,Швајцарија и Австрија??..тие се најместените лиги и потоа во Македонија и Хрватска местеле??..не ги гледате некни Германците??..најизиграните утакмици Шалке и Волфзбург на бапка а оние што никој ен ги гледа Хофенхајм и Дуизбург победуваат..многус е мести луѓе премногу само не знам колку сте свесни за тоа..само во Англија колку толку се игра ферски и многу пати се докажа а во другите земји мочајте се..Гранада две кола со ред еден во два губат на полувреме а некни со Реал Мадрид победија 1-0 бидејќи ако ја наместеа пак ќе ја претераа..а онде гледам фановите на Реал Мадрид се трескат од земја за некоја шанса на Бензема а тоа од хеликпотер се гледа дека е местена..Реал Мадрид ете на пример еднаш нема победено оваа сезона кога е во 10 часот на вечер а знаеше зошто??..бидејќи секогаш во тој термин има огромна уплата за победа на Реал Мадрид што на крајот кладилниците се смеат...оние Џенова во Италија не знаат да одат а нерешено на Интер и Јувентус на гости му вадат и со Лацио победуваат:pos:..потоа ќе одат од ривалите како Каљари и Пескара ќе изгубат убедливо..прочитани книги се
--- надополнето: 4 февруари 2013 во 18:59 ---
Инаку за стрикно местени се познаваат кој се..Словенија-Србија 1-0 (кога Хнданович му кажваше на Видич на која страна да шутира),Милан -Реал Мадрид 2-2,Милан- Реал Мадрид 1-1,Динамо Загреб-Лион 1-7,Арсенал-Милан 3-0,Реал Мадрид-Лион 1-1,..овие јас ги имам заприметено и тоа онака апла беа

Ќе го наебе некој како Победа, колку да речат дека работат.

ти што имаш против победа ако ти смета клубот никој не те тера со сила да го гледаш иди навивајси за кој сакаш победа немаат врска со местење

Највеќе сумљиви утакмици се разгледуваат од турција 79, Германија 70 и Швајцарија со 41. Исто така се разлгедуваат- Europa-League-Qualifikation: 14 - Champions League: 2 - Champions-League-Qualifikation: 2 - U21-EM-Qualifikation: 2 - WM-Qualifikation: 2 - Europa League: 1 - EM-Qualifikation: 1 утакмица.
Од наместениве утакмици само во европа имаат ќарено 8 мил евра.

Највеќе се земало по 100 000 евра поткуп по утакмица така да незнам која поголема екипа би ризикувала за 100 000 евра да мести утакмица овие од лигиве се сигурно повеќе 2ра лига едино ако не местеле судии или така нешо.

Ова квалификации за светско да не е Германија-Шведска :) таа највеќе ми мириса на местена од 4-0 4-4 за 25 мин
Posledna sekunda dade gol Elm a na 4-3 Ozil lupna stativa.Da,strasen rezultat ama ako si ja gledal utakmicata vide deka dadoa 4min prodolzenie i si zavrsi na vreme bez cekanje za gol,a ne kako Fenerbahce do 106min i ne mozea da gi pobedat mislam Denizlispor pa ja izgubija titulata. :-) :-)

Mene me bode vo oci edno kolo vo Bundesliga.Baern znam izgubi od Kotbus 2-0 a i drugite natprevari izlegoa obratno i autsajderite napravija svoeviden sok.Potoa ja obvinija nekoja grupa od Kina deka go namestile celoto kolo.Tie sto ja pratat Bundesliga sigurno znaat za ovoj slucaj.Sega dali se zataska toa ili bese samo spekulacija neznam. :-)

Sega za sega,namesteni natprevari imalo vo poniskite ligi i vo DFB kupot vo Germanija.Glavni bea brakata Sapina taka nesto od Hrvatska bea.Suspendirani i osudeni bea glavnite lica vo ovoj skandal a kako glaven mestac go posocija eden sudija koj mislam deka se prezivase Hoyzer.Toa bese vo 2005 koga slucajot dobi zavrsnica.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom