Нов голем скандал со манипулација на натпревари

• Креатор на темата Креатор на темата Staufer
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби е Ливерпул - Дебрецин мада не верувам. Него, според напишаното на медиуимве потплатен бил голманот да прими 3 гола, примил само 1 значи, не наместил Ливерпул, туку трета странка.

Логично би било да бидат гонети голманот и третата странка.

Сите ли заборавивте на местената Вардар - Спарта Прага 2-3 од квалификациите за ЛШ на 13/08/2003 и легендарниот гол при местење на слободниот ѕид при првата утакмица 2-2?

Еве потсетување

Јас иако не ги мирисам Вардар од оваа неправда ми врие крвта кога да ми текне ако и бев пилиштарец тогаш се сеќавам добро.

Затоа во Америка нема спортски кладилници.
Освен на диво се разбира кај буки да уплатиш.
Фудбалската мафија највише заработува од местење на натпревари.
Е не јас заработувам :D

Читав дека Германската прва Бундеслига била чиста, иако за Германија има доста утакмици од пониските лиги. Искрено да кажам, не дека го поддржувам ова но јасно дека во пониските лиги со помалце пари може да се манипулираат утакмици, затоа и не разбирам како обичните играчи на спортска се кладат на утакмици од 3ти, 4ти па и 5ти лиги.

Објавен првиот наместен натпревар , ако е точно ова на точка.мк
Аргентина - Боливија у - 20 , еве најдов и нет
SCANDAL! Match Fixed - OFFICIAL / Argentina 1 - 0 Bolivia U20

http://tocka.com.mk/2/86600/evropol-go-objavi-prviot-namesten-natprevar

На деца им местат натпревари еј :facepalm: ...
Па вака да сум тренер ќе треба затвор да лежам , ќе го обесам на пречка жими се

Зашто мислите дека натпревари со бомбастични резултати се местат? Баш на тие натпревари, голема уплата е сомнителна.
Многу поверојатно е да се мести на голови, но не на 7+ , туку на ситно, 3+ или слично. Може помал коефициент е, 1.50-1.70, али на 1 милион уплата имаш 500-700к од кои 100к исплаќаш на 1-2 дефанзифци или голман и си сигурен дека екипата ќе прими бар 3 гола.

Многу посигурна варијанта е да местиш на голови, отколку да речеме на победа или па дури на пресврт. За да наместиш на победа потребно е и кај двете екипи, повеќе играчи да се запознаени со ситуацијата, тоа носи поголем ризик да протече информацијата и да отиде јабана се.
Најчесто се мести во пониските лиги, затоа што и поткупот е помал, а добивката иста.

Така да не верувам дека некој ќе мести натпревар на кој прво резултатот ќе биде 4-0 или 2-0 па ќе заврши 4-4 или 2-3, или да се чека до 98ма минута да се даде гол. Лудо е. Сепак се работи за голем ризик нешто да тргне наопаку.

А за тоа дека Реал изгубил од Гранада затоа што немале шанси за Примера па ај ќе местат, да ве прашам. На почеток на сезона кога имаа шанса и направија слични резултати како овој, и тогаш местеа? Или просто беа тапа па поштено си загубија?

А за тоа дека Реал изгубил од Гранада затоа што немале шанси за Примера па ај ќе местат, да ве прашам. На почеток на сезона кога имаа шанса и направија слични резултати како овој, и тогаш местеа? Или просто беа тапа па поштено си загубија?

Тогаш го отплаќаа трансферот на Модрич :ROFLMAO:

кај нас ако дојде инспекцијава има ко попарена да си свитка опашката и да се врати од кај што дошла.
кај нас ваквиот криминал не се чисти!

кај нас ако дојде инспекцијава има ко попарена да си свитка опашката и да се врати од кај што дошла.
Ние сме ситни риби, во споредба со тоа какви се не малверзации се прават во фудбалот низ светот ;)

Ако во една Македонија не се чисти, во другите земји (пр. Турција) ама ич нема да може да се исчисти.

Како што кажа некој претходно, ќе се казнат ниско рангирани клубови и на тоа ќе остане. Местењето ќе си продолжи до следно објавениот скандал , и се така до недоглед...:D

За овие натпревари само имало докази а замислете колку има шо немаат ништо за нив најдено и како по обичај скапаните клубој ке го јадат калапот како шо е и во секоја сфера на животот.Никој не може да ме убеди дека големите клубови и во големите фудбалски лиги,НБА итн не се мести само шо тие знаат како да наместат.
И не се мести само во фудбал и останатите спортови се корумпирани пред 2 месеца добив наместен меч од Одбојка жени 5 коеф влезе како алва 3-0 едната екипа знам дека беше од Кипар и кога видов дека едно големо дерби успеаа да го наместат пред 2-3 години Динамо - Хајдук шо бараме за другите да прајме муабет .А овие болдираните и самите незнаат колку имаат наместено утакмици

Сите ли заборавивте на местената Вардар - Спарта Прага 2-3 од квалификациите за ЛШ на 13/08/2003 и легендарниот гол при местење на слободниот ѕид при првата утакмица 2-2?

Еве потсетување

Јас иако не ги мирисам Вардар од оваа неправда ми врие крвта кога да ми текне ако и бев пилиштарец тогаш се сеќавам добро.
Првата утакмица заврши 2-3, втората заврши 2-2.
Голот од слободен падна на првиот мкеч во Скопје кој го загубивме 2-3, и беше далеку од местење, туку такви голови често паѓаат, а од судијата зависи дали ќе ги признае или не.
Е сга ако мислиш дека судијата ги местел нив да победат, тоа е веќе друга работа.
Мада според мене се беше регуларно, само благодарение на Поборски и несмасноста на нашиот голман влегоа во ЛШ :(

Од Македонскиве екипи скоро секоја утакмица во Европа им е сомнителна :D
Вардар-Анортозис беше сомнителна, и предмечот се вртеа муабети дека е местена, ама со оглед на тоа што играчите бајаги се залагаа и голот падна од чист офсајд скоро и да не демантираа.
Кај нас мора да се вртат такви муабети, такви се луѓето се е местено за нив :D
Ако испаднеме местена била, ако поминеме, ни пуштиле ради кладилници.

Првата утакмица заврши 2-3, втората заврши 2-2.
Голот од слободен падна на првиот мкеч во Скопје кој го загубивме 2-3, и беше далеку од местење, туку такви голови често паѓаат, а од судијата зависи дали ќе ги признае или не.
Е сга ако мислиш дека судијата ги местел нив да победат, тоа е веќе друга работа.
Мада според мене се беше регуларно, само благодарение на Поборски и несмасноста на нашиот голман влегоа во ЛШ :(

Од Македонскиве екипи скоро секоја утакмица во Европа им е сомнителна :D
Вардар-Анортозис беше сомнителна, и предмечот се вртеа муабети дека е местена, ама со оглед на тоа што играчите бајаги се залагаа и голот падна од чист офсајд скоро и да не демантираа.
Кај нас мора да се вртат такви муабети, такви се луѓето се е местено за нив :D
Ако испаднеме местена била, ако поминеме, ни пуштиле ради кладилници.
Во право си првата беше 2-3, инаку голот беше ако не беше нерелугарен беше ептен во неспортски и неферплеј дух и требаше да повлече барем некаква казна од УЕФА. Мислам дека не е ништо чудно судијата да го договорил голот со некого, немора да значи со било кој тим туку со некој од „горе“ (исто нели во Дебрецен само голманот знаел), тоа што наголемо се мести во квалификации за ЛШ немора да значи за дека е за кладилници туку за едноставен пласман :)

Данскиот весник Ekstra Bladet пишува дека наместениот натпревар е оној помеѓу Ливерпул и Дебрецин истата година, а таа информација ја пренесоа речиси сите британски медиуми. Како главен актер се наведува црногорскиот голман Вукашин Полексиќ. Ливерпул не е поврзан со местењето на натпреварот, но затоа една обложувалница од Сингапур им понудила на унгарците да примат три или повеќе голови на тој натпревар. Германските истражители со прислушкување го откриле разговорот од кој може да се заклучи дека на црногорскиот голман му е понудено мито.

Ливерпул и покрај огромните шанси, победи само со 1-0, а полицијата ги пронашла СМС пораките на тие кои се обиделе да го наместат резултатот на кои може да се забележи како се лути што Стивен Џерард не реализирал неколку убави шанси.

Загреота. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom