Notebook избор?

• Креатор на темата Креатор на темата ViM
  • Време на започнување Време на започнување
За тоа што го слушаш што би можело да е појма немам...
Го дадов Gateway лап топот и еве што зедов
Dell inspirion 1501 (ист како на сликата погоре)
2 gb ddr2 ram
80 hdd
amd thurion 64-tl 50.
graficka ati radeon 256
снимачи, мезжична мрежна и сл.
Е толку...:)

Kiko напиша:
Зедов acer 5632 wlmi солидно!
65000
АМА!...

нешто ми се појави во последно време(или немам забележано до сега)
кога е на батерија се слуша едно чудно зуење.
Што може да биде проблемот?
Можно е да има некој ефект на работењето на Хардот кога е на батерија, ама може да е и до исправувачот, а јас најмногу би типувал на неискуството на Acer со производство на лаптопови. Колку сака нека се бунат другите, колку и да покажуваат дека ацер продава најмногу лаптопови, искуството шна производство на лаптопови што го поседуваат фирми како HP, Toshiba, Dell и IBM се незаменливи, освен тоа и јас очекував дека Ацер ќе бидат поевтини ама кога ги разглрдав цените видов дека всушност цените се тука некаде за иста конфигурација, дури јас кога го купувава мојот истата конфигурација од Ацер беше поскапа од HP.

Абе Apple се добри, само мора да бидеш спремен за фактот дека ќе можеш да користиш само MAC OS и дека приклучокот за поржектор е според американски стандард исто како кај DELL. Инаку денес голем процент од програмите што работата на Windows работат и на MAC OS така да не би требало да биде проблем, само кај нас можеш да заборавиш игри.

Bacillus gagous напиша:
Абе Apple се добри, само мора да бидеш спремен за фактот дека ќе можеш да користиш само MAC OS и дека приклучокот за поржектор е според американски стандард исто како кај DELL. Инаку денес голем процент од програмите што работата на Windows работат и на MAC OS така да не би требало да биде проблем, само кај нас можеш да заборавиш игри.
Абе бате.. јас читав по форуми дека можело 2 оперативни системи да имаш, пр. WinXP и Mac OS X и да бираш.. или Vista ама сите велеа дека Mac OS е подобар и од XP i Vista. За игри нема да го земам него за на факс, за игри ефе тука е бабачково :) Ама Apple е сепак компјутер мајку му.. мора да може Windows!

Kompijuterdzii. Se nadevam ke bidete malku raspolozeni da pomognete so sovet na edno devjce so planira da si kupi laptop. Gledam, razgleduvam, ama dzabe, nemam dovolno znaenje:) Ke go naracuvam od Amerika po edni prijateli, ama treba da odlucam kakov sakam. Za pocetok, bi mi bilo dovolno da dadete sovet vo vrska so markata na kompijuterot. Jas najmnogu razmisluvam za HP... pari sto bi oddelila za Notebook so ogled na ona sto go gledav- okolu 900$. I taka, odnapred blagodaram!

Unstoppable напиша:
Абе бате.. јас читав по форуми дека можело 2 оперативни системи да имаш, пр. WinXP и Mac OS X и да бираш.. или Vista ама сите велеа дека Mac OS е подобар и од XP i Vista. За игри нема да го земам него за на факс, за игри ефе тука е бабачково :) Ама Apple е сепак компјутер мајку му.. мора да може Windows!
Ако користи интелови G процесори заборави на Microsoft Windows..мислам имаше некој модулатори али не е тоа тоа.

Wake up напиша:
Kompijuterdzii. Se nadevam ke bidete malku raspolozeni da pomognete so sovet na edno devjce so planira da si kupi laptop. Gledam, razgleduvam, ama dzabe, nemam dovolno znaenje:) Ke go naracuvam od Amerika po edni prijateli, ama treba da odlucam kakov sakam. Za pocetok, bi mi bilo dovolno da dadete sovet vo vrska so markata na kompijuterot. Jas najmnogu razmisluvam za HP... pari sto bi oddelila za Notebook so ogled na ona sto go gledav- okolu 900$. I taka, odnapred blagodaram!

Ако нарачуваш од Америка само IBM или DELL

Сигурна си дека мора лаптоп да биде? За што и како ке го користиш? Кажи све по список, да не се фрлаат екстра пари за џабе, зашо за 900 долари се зима бесен лаптоп од Америка чии капацитети можеби никогаш нема да ги пополниш, или пак со тие пари миже да се земе зверски десктоп. Се зависи од прашањето: За што ке служи компјутерот?

Wake up напиша:
Зошто се Американски продукти кои на американскиот пазар најдобро се продаваат и имаат најповолна цена за она што го нудат, АМА во америка бидејќи тој е нивниот главен пазар, освен тоа тие две фирми имаат исто толку големо искуство за производство на лаптопи како HP и Toshiba

Sephiroth напиша:
Сигурна си дека мора лаптоп да биде? За што и како ке го користиш? Кажи све по список, да не се фрлаат екстра пари за џабе, зашо за 900 долари се зима бесен лаптоп од Америка чии капацитети можеби никогаш нема да ги пополниш, или пак со тие пари миже да се земе зверски десктоп. Се зависи од прашањето: За што ке служи компјутерот?
Pa od oktomvri odam na fakultet, ne sum doma, i mi treba laptop, treba da bidam mobilna:). Najmnogu ke mi treba za internet, za pisuvanje, prezentacii, i cat pat da si izgledam nekoe filmce:). A neznam, mozebi ke izleze uste nesto sto ke mi treba, ama sega za sega toa e vo glavno. Mnogu mi preporacuvaat i Apple, a mnogu se i protiv, zosto toj demek ne poddrzuval sekakvi programi,... Kako sto gledam po internet, za parite koi sum spremna da gi dadam mozam da najdam kompijuter so RAM 1GB i 120 GB Hadr disc memory, pa nakaj tamu sum orientirana... neli, mozebi i sega nema da imam potreba od seto toa, ama pa mozebi i ke imam naskoro.

Wake up напиша:
Pa od oktomvri odam na fakultet, ne sum doma, i mi treba laptop, treba da bidam mobilna:). Najmnogu ke mi treba za internet, za pisuvanje, prezentacii, i cat pat da si izgledam nekoe filmce:). A neznam, mozebi ke izleze uste nesto sto ke mi treba, ama sega za sega toa e vo glavno. Mnogu mi preporacuvaat i Apple, a mnogu se i protiv, zosto toj demek ne poddrzuval sekakvi programi,... Kako sto gledam po internet, za parite koi sum spremna da gi dadam mozam da najdam kompijuter so RAM 1GB i 120 GB Hadr disc memory, pa nakaj tamu sum orientirana... neli, mozebi i sega nema da imam potreba od seto toa, ama pa mozebi i ke imam naskoro.
Барај да има барем 17" монитор (се малце погломазни и потешки ама се исплати). А од Америка, најдобри ти се IBM Lenovo (цена-перфорамнси) Dell се релативно поскапи.

Абе декстерќе гледаш дека сака да биде мобилна, што ќе и монструм од Лаптоп. Да си знеш само вејк ап дека ранец за лаптоп нема кој собира поголеми од 15” така да ако земеш со 16:9 екран и плус 17” знај дека ќе ти треба една поголема ташна за да го транспотираш.

Ne toa veke odluciv, sakam da e 15,4 in, stvarno 17 e golem, ne mi treba tolkav. Gledam sega, veke mi prekisna da razgleduvam po internet,..me zamislija sega so Mac...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom