Ноќна фотографија (ваши дела)

• Креатор на темата Креатор на темата Junior
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо тогаш јас не би можел да го направам ова ради тоа што имам идиотче и имам она што е за избирање од 1/2000 до 8’’ с. ова кога ќе го наместам на 8’’ с, чекам некој 20 сек и искача таква слика како што се тие погоре што ги имам закачено мислам дека не се сите со 8 али тука негде се ;) Ќе можам да направам јас вакво нешто без програм

И не заборавај статив, и тоа квалитетен статив по можност некое Манфрото од над 100 евра :)

Тоа што тебе ти искача е поради тоа што апаратот не ти е стабилен.

И не заборавај статив, и тоа квалитетен статив по можност некое Манфрото од над 100 евра :)

Да, дефинитивно за ова мора статив.

многу е бе 100 евра за статив.. нек го закое апарато на некое дрво.

многу е бе 100 евра за статив.. нек го закое апарато на некое дрво.
Тоа и ќе го направам ќе го поставам на земја и плус тајмер од 10 секунди таман за да се стабилизира па нека слика

Вечерва ништо облаци+месечина и на крај не ми се осветлува доволно се гледа само онаа звездана северница ;)

Да :)

Да овие се ѕвезди. Како што се врти земјата мрдаат и ѕвездите на небото :). Таа што е на средина е ѕвездата северница (Polaris). Бидејќи таа ѕвезда се наоѓа на оската на земјата, таа останува статична а другите вртат околу неа :). Исто така има уште една ѕвезда која што се гледа од Јужната хемисфера, заборавив како се викаше.

Орион ќе да беше другата :)

Орион ќе да беше другата :)

Не, Орион е соѕвездие :). Морав сега да проверам бидејќи знам дека Орион не е една ѕвезда :). Иначе ѕвездата која се гледа од јужната хемисфера се вика, Сигма Октантис.

Мене ми се допаѓа. Најверојатно на оригиналниот фајл гледаш некои работи кои тебе не ти се баш по ќејф, и сметаш дека поради нив ова не е совршена фотографија, ама како и да е, мене ми се допаѓа.

Мене ми се допаѓа. Најверојатно на оригиналниот фајл гледаш некои работи кои тебе не ти се баш по ќејф, и сметаш дека поради нив ова не е совршена фотографија, ама како и да е, мене ми се допаѓа.

Хммм не, не е заради тоа. Првиот пат кога сликав, го заборавив на Mirror-up мод, и место 150 слики по 25 секунди, добив 75 слики по 25 секунди. Овде Поларис го имав во десната третина и ќе се оформеа кругови (како во претходната слика). Бидејќи не бев сам, а дуваше ко да има торнадо во близина, се покаравме малце со брат ми и другар ми (морав да останам уште еден сат). Па заради нив го сменав местото (за да седнат на кафе :) ) и тотално заборавив на Поларис кога го местев апаратот.

kisela_voda_at_night_by_donjas-d4c1g4m.jpg

Можно е да има грешки во склапање шо не сум ги приметил, сепак фотошопот греши од време на време :)

Тука ако се сеќавам добро сликав 6 слики, во лендскејп бидејќи немав статив и пуцав од лим :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom