Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај пиши подесувања, топ е излезено.Денеска прв пат пробав Star trails . За малце чуварот не испука куршум во воздух, помисли дека се дрогираме со татко ми.
![]()
Дај пиши подесувања, топ е излезено.
Вечерва излегов пак. Ова е од Ас Камп во Струга. Исти подесување како прошлата слика. Имав мали проблеми со светлата од кампот, али на крај не испадна лошо.
![]()
Братче, софверот за стакинг, корегира грешки? Во смисол ако ти мрдне малку лево или десно, пошо неам кабле за римоут тригер а саам да пробам вакво нешо![]()
Од Струга си?Вечерва излегов пак. Ова е од Ас Камп во Струга. Исти подесување како прошлата слика. Имав мали проблеми со светлата од кампот, али на крај не испадна лошо.
![]()
Другарче ќе прашам нешто али може ќе се изнасмеете али ако. Што се ови цртичкиве на небо Ѕвезди ? ако се ѕвезди како можат да искочат тогаш во цртички ќе бидат точки како што е едната.Вечерва излегов пак. Ова е од Ас Камп во Струга. Исти подесување како прошлата слика. Имав мали проблеми со светлата од кампот, али на крај не испадна лошо.
![]()
Од Струга си?
Другарче ќе прашам нешто али може ќе се изнасмеете али ако. Што се ови цртичкиве на небо Ѕвезди ? ако се ѕвезди како можат да искочат тогаш во цртички ќе бидат точки како што е едната.
Е колку време имаше експозициа ваљда не се движат до толку брзо ѕвездите. Една експозиција јас што ја знам и имам најдолга е негде 20 сек. има и подолга ?Да
Да овие се ѕвезди. Како што се врти земјата мрдаат и ѕвездите на небото. Таа што е на средина е ѕвездата северница (Polaris). Бидејќи таа ѕвезда се наоѓа на оската на земјата, таа останува статична а другите вртат околу неа
. Исто така има уште една ѕвезда која што се гледа од Јужната хемисфера, заборавив како се викаше.
Е колку време имаше експозициа ваљда не се движат до толку брзо ѕвездите. Една експозиција јас што ја знам и имам најдолга е негде 20 сек. има и подолга ?
--- надополнето: Sep 5, 2011 3:34 PM ---
Баш ќе пробам вечер ако имам ѕвезди околу мене![]()