Nokia LD-3W Wireless GPS Module

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Јане, колку те кошташе покетот?

180 евра на старо.:) Ама многу ми понудија 200 евра за одма да им го дадам.

Аман бе од каде? Дојди на мсн да ми кажеш се што опции има.

Ги симнав мапите, 450 мега, ама ми испадна работа и морам да излезам. Утре сабајле или поручек ќе ви ја аплоадирам мапата од Македонија.

Драган напиша:
Аман бе сто пати кажав. Работат на СЕ. Само мора да имаш TomTom Navigator 6.
ДОБРО без нервози:smir:

Necrophilia напиша:
LD3W e bezicen GPS modul koj funkcionira preku bluetooth kako GPS lokator na bilo koj simbianec koj nema podrsha za GPS.
2783-300x300.jpg
Не е баш така. Еве ти линк ако сакаш да видиш за кој нокии е компатибилен.

Абе лиѓе мапите одат сите заедно во пакет. Како може само за Македонија да има. Овие мапи не се детални мапи. Детални мапи (што одат посебно по земји) имате за Германија, Франција, Италија... Нема шанси да успееш само од Македонија мапите да ги извадиш посебно. Да можеше немаше да ми биде проблем да би ги дадам само од Македонија.

Поздрав.

Драган напиша:
Не е баш така. Еве ти линк ако сакаш да видиш за кој нокии е компатибилен.

кхм.. ова е неочекувано, јас си мислев кога го прочитав твојот пост дека е компактибилно само со 2-3 модели а тоа испадна дека е комапктибилно со скоро се од ББ5 платформата па дури и тие што немаат симбиан.

на кој начин работи пример со 6230и? :besilka:

Necrophilia напиша:
кхм.. ова е неочекувано, јас си мислев кога го прочитав твојот пост дека е компактибилно само со 2-3 модели а тоа испадна дека е комапктибилно со скоро се од ББ5 платформата па дури и тие што немаат симбиан.

на кој начин работи пример со 6230и? :besilka:
Па нема врска, ова е само хардверски преку bluetooth. Софтверот сам си го ставаш. Значи може и на 6230.

не ми е јасно мапите се инсталираат на телефонот, 6230 нема симбиан за да може да се инсталира??? :toe:

Necrophilia напиша:
не ми е јасно мапите се инсталираат на телефонот, 6230 нема симбиан за да може да се инсталира??? :toe:
Па не се симбиан мапите. Обични фајлови се, само ги копираш на мемориската во Rasters фолдерот и имаш мапи. :helou: Башка ти кажав дека нокиа нема никаква одговорност за софтвер мислам дека ова иде само хардверски. Мапите ти се веќе софтвер.

чекај малце, логички треба некој програм за да ги отвори тие мапи? или само копи/пејст во мемориска идеш во галерија ија отвараш мапата... абе ајде?? има некоја магија тука... осекам јас...

Necrophilia напиша:
чекај малце, логички треба некој програм за да ги отвори тие мапи? или само копи/пејст во мемориска идеш во галерија ија отвараш мапата... абе ајде?? има некоја магија тука... осекам јас...
Ставаш прво TomTom 6. Па после мапите со копи пејст. И мапите автомацки се вградуваат во TomTom-от.

а кај го ставаш томтомот? колку шти видов кракуваниве верзии се се во .сис формат јас инсталирав на п910.

Да де .sis се. Ама има други софтвери за GPS навигација. Абе модулот го купуваш и после ќе си најдеш софрвер (немора да е TomTom). Сигурно има некој софтвер и за 3260.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom