Nirvana

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Којзнае дали ќе ја дочекаше 45 ката и без сачмарката. Како и да е, музичката сцена без него има празнина. Што би рекле американците преголеми се неговите чевли за некој да може да ги пополни.

Видео од направено од некој фан..извонредно (барем за мене)

Мене не ми сте јасни, ожалостени луѓе.

Како да инспирираше генерации музичари, како да го измисли гранџот, како да беше најдобар гитарист или текстописец. Беше луд на сцена. Толку. Среќен да му е.

Мене не ми сте јасни, ожалостени луѓе.

Како да инспирираше генерации музичари, како да го измисли гранџот, како да беше најдобар гитарист или текстописец. Беше луд на сцена. Толку. Среќен да му е.

:icon_lol:

Не знам дали е доволно гранџерски да се честита среќен роденден на човек кој е одамна мртов.

Може има некој штос таков во Сиетл.

Не знам дали е доволно гранџерски да се честита среќен роденден на човек кој е одамна мртов.

Може има некој штос таков во Сиетл.

Тоше е крив.
Лесно му е на Тоше, кога му честитаат, барем со негови песни му честитаат.

Тоше е крив.
Лесно му е на Тоше, кога му честитаат, барем со негови песни му честитаат.

Нема соодветен пандан на Боуви, Д.

Меѓутоа, има надеж и за тоа. Напредна младина, кај да е со Кери од Јуроп, шта се тиче омладинске рокерске оожалостене групације бивше југословенске просторе иза железну зав(ј)есу.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Се наоѓа по нет Heavier than Heaven на енглески, фанови?

Poveketo lugje koi gi znam mislat deka Nirvana e bend koj pobuduva cuvstva na depresija. Ja licno gi obozavam, i duri nekako deluva mnogu smiruvacki glasot na Kobejn. Lajk za Nirvana :)

I feel sorry for the fools who didnt listen to Nirvana. стварно значи Курт е односно беше човек и пол ги обожавам и ги слушам многу често исто обожавам да отсвирам песна две на гитара од кеф . Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom