Nirvana

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Поминаа 20 години и се уште нема некоја нова рок икона...од овие 2000-та навака генерации.
Старите не ги броеме, умре шкурто и умре поп сензибилитетот за добра музика.

Дур беа нирвана и поп музиката беше пророкерска...

Поминаа 20 години и се уште нема некоја нова рок икона...од овие 2000-та навака генерации.
Старите не ги броеме, умре шкурто и умре поп сензибилитетот за добра музика.

Дур беа нирвана и поп музиката беше пророкерска...
А сега сета поп музика е електронска.Не може да се појави рок икона бидејќи рок музиката е многу далеку од мејнстрим сцената.

Онака повремено си го пуштам интервјуво. Овој дел на Курт најмногу ми се допаѓа, оној ем блесав, ем смешен човек кој може зборувал чудно, ама не тресел зелени. Го гледаш смирен во интервјуво, просто да не веруваш дека за осум месеци после ова ќе се самоубие.

Тазе слика од фејсбук, кои емоции .....
527728_560086467359140_571598926_n.jpg

Што јас мислам за Нирвана? Хм, предобар гранџ бенд (y), Курт бил доста интересен човек, воопшто да не почнувам дискусии дали се самоубил или бил убиен. Нивните песни се навистина предобри, без контрадикторност, секоја песна си има голема вредност. Но единствено нешто што ме нервира се новите Нирвана фанови, они мораат да купат маица од Нирвана тесна или 2 броја поголема, Нирвана ранче... Океј е што сакаат да купуваат работи со Нирвана, но нели е неправедно поради тоашто знаат само 3 песни? Навистина е апсурдно, ах тој tumblr.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom