Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
gledam mnogu sme podeleni za ova prasanje. Jas licno sum za Severna Makedonija(spored princip Juzna/Severna Koreja)? koj ne se soglasuva moze da pise sto gubime so ova? (bez navredi i tropanje gluposti)
Kako vtoro ova prasanje e za site sto ziveat vo Makedonija,a ne samo za etnicki Makedonci, dodeka ne se smeni ova Makedonija nikogas nema da trgne napred. Preku glava mi e isto od politicki podeleni luge,ziva bruka. Tuka mnogu luge ziveat vo minatoto,dodeka nema smena nema da ima ni promena. Ako gledate realno,mnogu raboti odat vo nasa nasoka,za imeto,za egejcite,za crkvata itn.
Ако се прифати „Северна Македонија“, ние автоматски стануваме „Северномакедонци“. Не многу поразлично од „Славомакедонци“, како и што нè нарекуваат, и подеднакво грешно.
Македонци има едни и единствени и тоа сме ние, етничките Македонци. Ако сме „Северномакедонци“, по логика следи дека „Јужномакедонците“ се Грци. А по логика на поголема моќ и повеќе маркетинг, сите ги преферираат „Јужномакедонците“ и пак ние сме во подредена положба, само овој пат легално (бидејќи Букурешт 1913 никој не го знае и не го есапи). Запомнете зошто Јужна Кореја доби СП во фудбал, на пример, а Северна Кореја никој не ја есапи и сите ја сметаат за „лоша“ - само и единствено маркетинг. Запомнете зошто само јужниот (Грчкиот) дел на Кипар влезе во ЕУ, а северниот (Турскиот) не - само и единствено маркетинг.
Секаква придавка е во наша штета. Ако цената е да ги изгубиме НАТО и ЕУ, нека биде така. Не вреди да одиш каде и да е, ако не си свој човек и своја нација.
Крусер, само болдот ти имаше смисла. А споредбата со Кореја и Кипар нема врска.
Во однос на болдот, Грците преку “Северна“ ќе се обидат да ги разграничат ДВЕТЕ Македонии, нивната- вистинската која НЕМА да го смени името во “Јужна“ туку ќе остане само МАКЕДОНИА и ќе го експлоатира античкото наследство единствено како ГРЧКО.
Додека ние, “Северно Македонците“ немаме никакво право на античкото наследство, бидејќи ние повеќе НЕ сме “Македонци“, ниту “Македонија“. Ние нема повеќе да збориме на “Македонски“ туку на “Северно Македонски“, што е различно од Македонскиот, кој би се зборел во Грција- ГРЧКИОТ.
Се надевам лесно сфатливо е..
И така натака..
Можевме да ги прекинеме откако Гејција ни стави вето за прием во НАТО. Ама овие нашиве сакале преговори. Сакале промена на име.
Сегашново било премногу старомодно.
Можевме да ги прекинеме откако Гејција ни стави вето за прием во НАТО....
Gledam nekomu mu e prifatliva promena na imeto a nekomu ne.
Jas ne sum za promena i sakam pregovorite da prekinat...no ne gledam kako bi se postignalo toa.
Dali nekoj dosega razmisluval za nacin ili povod kako bi se prekinale pregovorite od nasa strana, so minimalni(prifatlivi) posledici po nas?
gledam mnogu sme podeleni za ova prasanje. Jas licno sum za Severna Makedonija(spored princip Juzna/Severna Koreja)? koj ne se soglasuva moze da pise sto gubime so ova? (bez navredi i tropanje gluposti)
Kako vtoro ova prasanje e za site sto ziveat vo Makedonija,a ne samo za etnicki Makedonci, dodeka ne se smeni ova Makedonija nikogas nema da trgne napred. Preku glava mi e isto od politicki podeleni luge,ziva bruka. Tuka mnogu luge ziveat vo minatoto,dodeka nema smena nema da ima ni promena. Ako gledate realno,mnogu raboti odat vo nasa nasoka,za imeto,za egejcite,za crkvata itn.
Нема да се прифати Северна Македонија... Ниту горна, ниту вардарска или незнам каква. Сватете дека Македонија име не менува. толку. А ако имате комплекси дека во оваа држава не се живее и дрн дрн дрн сме биле во гето бла бла бла... Слободно исселете се.
Пико, грција со ставањето вето ја прекрши привремената спогодба, односно точката 11. Можевме да ги прекинеме преговорите да сакавме, и тоа на силна основа. Ама пак ќе повторам: не сакавме, сакавме промена на името.
kako prvo smiri strasti covek ;-) ne mislev za promena na imeto,napisav za nas kako luge dodeka ne go smenime mislenjeto nema da odime napred. Poprecizno mislev na toa sto sekoj sto ima makedonsko drzavjanstvo e makedonec,mnogu podelbi ima.Што ќе тргне НАПРЕД со смена на името?
nie ziveeme vo minatoto,treba da se gleda kon idninata i cvrsto i resitelno napred. Makedonija treba napred da odi a ne nazad. Za grcija nema sto da zboruvam.Дали Грција живее во минатото, па кој го поставува овој услов, ние или тие?
Значи не сме НИЕ тие кои живеат во минатото, туку другиот влече стравови и фрустрации чим гледа опасност од постоењето на МАКЕДОНЦИ.
mnogu raboti odat vo nasa nasoka,znam deka gruevski raboti so podrska od USA. zatoa se i sesto ispaga na videlina,MPC, egejska makedonija itn. Na grcija i se broeni denovite,znaat deka nema da pobedat i trosat vreme za Obama da dojde na vlast. Na kraj kraeva ako grcite ne se slozat na severna Makedonija togas nema da me cudi da gi prekineme razgovorite i Amerikancite da natrupaat vojska kaj nas. Amerikancive rabotat smireno, imaat plan i nie sme del od planot.И не те разбирам, контрадикторен си, како тоа сега многу работи одат во наша насока?
toa problem da ne e?Ти би у Гејлада на одмор без виза?
Не. нашите не сакале преговори, нашите морале да преговараат. Ама бидејќи не сакаат, нашите праќаат писма и сакаат да ги блокираат преговорите бидејќи од нив во спротивно ќе излезе конечен предлог - кој ќе мора да оди на референдум. А нашите немаат мадиња нити треба да имаат за да псотават такво прашање на референдум. Од друга страна, писмата се фини за рејтингот. Не дека не се издржани, али се за мене - прост и дипломатски неук студент по архитектура... Дипломатите би требало да знаат повеќе.
Ете, тоа е со нашите дописници.