Нимиц фокусиран на "Северна Македонија"

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
:)

Тебе те боли самата помисла. Мене ме боли што живеам во такво општество. :) Твоето е what if болка. Мојата е реалност. Јебига. Никој не рече да чепкаш по свети работи. Само ти посочив дека самите си чепкате по свети работи. Сами преговарате. Изгледа не разбираш и не читаш како што треба. Уживај, лечам фрустрации само.

За читањето неможе да ме опоменуваш затоа што вчера те фатив како ми реплицираш на слепо:wink:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=26763&page=2
Но тоа е друга тема,а за светите работи нема потреба да не посочуваш,бидејќи и самиот знаеш дека името никогаш нема да се смени,така да нека остане она самите си чепкаме,бидејќи ако дојде друг да чепка лоша работа

Да де, само што официјално Албанија не признава како ФИРОМ, а не Македонија.
А не пропуштаат можност да не наречат само “Словени“.

Албанија ве условува така како што сами се условувате. Словени :) Не знам што не е јасно :P

Албанија ве условува така како што сами се условувате. Словени :) Не знам што не е јасно :P

Абе мене ми е сето јасно, малку се тие што живеат во заблуда.

Абе мене ми е сето јасно, малку се тие што живеат во заблуда.

Mалку, многу...
Тие што треба да шетаат низ светот, да го убедат светот дека ние тука сме Македонци...идат и кажуваат дека сме словени. Сликата за нас тие малкумина ја прават. Тие во МНР-то во Албанија не знаат што сме. Отишол некој претставник од тука и им рекол словени сме. Добро, така ќе ве запишеме.

Јасно ти е, нели?

Mалку, многу...
Тие што треба да шетаат низ светот, да го убедат светот дека ние тука сме Македонци...идат и кажуваат дека сме словени. Сликата за нас тие малкумина ја прават. Тие во МНР-то во Албанија не знаат што сме. Отишол некој претставник од тука и им рекол словени сме. Добро, така ќе ве запишеме.

Јасно ти е, нели?

Можеше и подобро да се снајдеш во одговорот.
Пак ќе повторам, мене ми е јасно зашто намерно не ословувате само со “Словени“.

џабе трескате зелени!
има албанци кои се добри луѓе, кои не не навредуваат и кои им е убаво да живеат во македонија и кои плаќаат даноци за државава.
има и албанци кои сакаат да ја поделат државава, кои не ценат ниедна работа која државава ја направила за нив, туку само критикуваат и мочат врз нас.

од друга страна има и гомнари помеѓу македонците, и тоа големи.
има македонци кои кур не ги боли за македонија, кои ја цицат државава, кои би ја продале на првиот кој даде понуда за неа, како љупчето на пример.
а има и македонци кои ја бранат македонија, кои ја сакат и кои допринесуваат за нејзиниот развиток.

ако мислите дека јас тропам глупости, тогаш верувам дека сите го почитувате гоце делчев кој верувал дека и албанците, турците, власите и сите они кои живеат во македонија и се чувствуваат македонци а се по потекло од некоја друга држава, можат да допринесат за македонија.

тој не ги делел луѓето според националноста, туку според нивното понашање спрема македонија, според тоа како и што мислат во врска со нашата земја.

затоа престанете со навредувања меѓу вас. тие што се против македонија ќе си го добијат своето. не го навредувајте човекот ако е албанец, турчин или не ти ја знам што. сите што се чуствуваат како македонци, имат право и да се нарекуваат така, без разлика од која држава дошле!

мислам дека свативте што сакам да кажам

Дали треба Македонците да имаат доверба во (ај ќе пробам без навреди...) албанците? Дали смеат да имаат доверба??? Зашто би имале ?!? КОГА во историјата се докажале албанците како пријатели на Македонците??? Јас порано верував дека се барем од збор, ама изгледа дека се само обични луѓе, алчни за пари и моќ исто како и Македонските мафијаши на власт кои си ја продаваат душата... Но тие се во предност, тие не се осеќаат како Македонци, ниту сега, ниту било кога... и затоа треба прво сами меѓу себе да се средиме... но тоа ќе биде многу тешко, со камен на пушка не се оди...

Дали треба Македонците да имаат доверба во (ај ќе пробам без навреди...) албанците? Дали смеат да имаат доверба??? Зашто би имале ?!? КОГА во историјата се докажале албанците како пријатели на Македонците??? Јас порано верував дека се барем од збор, ама изгледа дека се само обични луѓе, алчни за пари и моќ исто како и Македонските мафијаши на власт кои си ја продаваат душата... Но тие се во предност, тие не се осеќаат како Македонци, ниту сега, ниту било кога... и затоа треба прво сами меѓу себе да се средиме... но тоа ќе биде многу тешко, со камен на пушка не се оди...

И јас се прашувам...така ти е тоа кога некој друг ти ја крои историјата и ти кажува што да учиш што да знаеш, а на што да заборавиш :)

И јас се прашувам...така ти е тоа кога некој друг ти ја крои историјата и ти кажува што да учиш што да знаеш, а на што да заборавиш
еве, нема да навлегувам длабоко во историјата, доволно е да се вратам само 30 години наназад, и нема да земам општо туку ќе земам мои лични примери... пак доаѓам до истиот резултат...

еве, нема да навлегувам длабоко во историјата, доволно е да се вратам само 30 години наназад, и нема да земам општо туку ќе земам мои лични примери... пак доаѓам до истиот резултат...

Последните 50 години друг ти ја крои историјата. :) Ти го гледаш крајот. Гледај го почетокот кој подолго траеше, за на крај да се смени. ти за 30 години зборуваш :P

Него ај, подобро да не навлегуваме толку длабоко во историјата. Кој знае, знае. Кој не, не ни заслужува да знае.

Последните 50 години друг ти ја крои историјата. :) Ти го гледаш крајот. Гледај го почетокот кој подолго траеше, за на крај да се смени. ти за 30 години зборуваш :P

Него ај, подобро да не навлегуваме толку длабоко во историјата. Кој знае, знае. Кој не, не ни заслужува да знае.
Не можам да гледам 50 години наназад, максимум 42... а историјските читанки се пишувани од победниците, било кој и да биле, затоа и има толку многу различни вистини... Јас само ја кажувам МОЈАТА вистина...

Не можам да гледам 50 години наназад, максимум 42... а историјските читанки се пишувани од победниците, било кој и да биле, затоа и има толку многу различни вистини... Јас само ја кажувам МОЈАТА вистина...
Istorijata e samo edna,no sekoj ja tolkuva kako mu odgovara .

gledam mnogu sme podeleni za ova prasanje. Jas licno sum za Severna Makedonija(spored princip Juzna/Severna Koreja)? koj ne se soglasuva moze da pise sto gubime so ova? (bez navredi i tropanje gluposti)
Kako vtoro ova prasanje e za site sto ziveat vo Makedonija,a ne samo za etnicki Makedonci, dodeka ne se smeni ova Makedonija nikogas nema da trgne napred. Preku glava mi e isto od politicki podeleni luge,ziva bruka. Tuka mnogu luge ziveat vo minatoto,dodeka nema smena nema da ima ni promena. Ako gledate realno,mnogu raboti odat vo nasa nasoka,za imeto,za egejcite,za crkvata itn.

Ако се прифати „Северна Македонија“, ние автоматски стануваме „Северномакедонци“. Не многу поразлично од „Славомакедонци“, како и што нè нарекуваат, и подеднакво грешно.

Македонци има едни и единствени и тоа сме ние, етничките Македонци. Ако сме „Северномакедонци“, по логика следи дека „Јужномакедонците“ се Грци. А по логика на поголема моќ и повеќе маркетинг, сите ги преферираат „Јужномакедонците“ и пак ние сме во подредена положба, само овој пат легално (бидејќи Букурешт 1913 никој не го знае и не го есапи). Запомнете зошто Јужна Кореја доби СП во фудбал, на пример, а Северна Кореја никој не ја есапи и сите ја сметаат за „лоша“ - само и единствено маркетинг. Запомнете зошто само јужниот (Грчкиот) дел на Кипар влезе во ЕУ, а северниот (Турскиот) не - само и единствено маркетинг.

Мислам, не би сакал да одам некаде во светот и да кажам „Здраво, јас сум од Македонија“, а како одговор да добијам „Кај си бе Грк“. А токму тоа е идејата на целава работа. Наше е да се избориме да добиеме одговор „Кај си бе Македонец“.

Секаква придавка е во наша штета. Ако цената е да ги изгубиме НАТО и ЕУ, нека биде така. Не вреди да одиш каде и да е, ако не си свој човек и своја нација.

Нема да се прифати Северна Македонија... Ниту горна, ниту вардарска или незнам каква. Сватете дека Македонија име не менува. толку. А ако имате комплекси дека во оваа држава не се живее и дрн дрн дрн сме биле во гето бла бла бла... Слободно исселете се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom