Николиќ: Македонија прва ќе го признае независно Косово

• Креатор на темата Креатор на темата VirtualVlad
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Sepak ne e tolku tajno kolku shto mislish ti gago,ama da se prikaze javno pristapnica koja e potpolnata i zavedena e samo bedna "finta" od nekakvi naivni "oksimoroni" i predstavuva "non-sens" vo politikata.Pa sekoj znae deka pristapnicata treba da ostane vo partijata.Toa ne e neshto so koe treba da se falish vo javnosta.Kako da si "padnat od Mars" majkata i nemash poim na koj svet ziveesh.:)

ABC напиша:
Pa sekoj znae deka pristapnicata treba da ostane vo partijata.Toa ne e neshto so koe treba da se falish vo javnosta.Kako da si "padnat od Mars" majkata i nemash poim na koj svet ziveesh.:)

Ете јас не знам пошто никогаш не сум ни пријавувал во некоја партија ниту сум имал намера, затоа гледај на ова мое не знаење како не еден вид доказ за мојата партиска неутралност.

ABC напиша:
Sepak ne e tolku tajno kolku shto mislish ti gago,ama da se prikaze javno pristapnica koja e potpolnata i zavedena e samo bedna "finta" od nekakvi naivni "oksimoroni" i predstavuva "non-sens" vo politikata.Pa sekoj znae deka pristapnicata treba da ostane vo partijata.Toa ne e neshto so koe treba da se falish vo javnosta.Kako da si "padnat od Mars" majkata i nemash poim na koj svet ziveesh.:)

Vakvi bukvalisti kolku obozavam...

Prilozi bilo sto, dokaz,clenska, neshto pecateno, materijal od OMO, pokana od bugarsko MVR...bilo kakva rabota so koja ke dokazes deka osven AFIRMACIJA na bugarskiot pasos i beskrajni muabeti za "getoto" Makedonija imas i drugo na um.
Ili nesakas da si imas problemi koga ke ides na odmor vo Bugarija? :zver:
Ne ti baram maticen broj,ime itn...pokrij si gi licnite podatoci. Baska sto bugarite gi znaat aktivnite clenovi i nema kako vakov golem borec i patriot, kako sto si ti, da im se protnal...
6000 dusi (potpisnici) gi povikaa vo stanica, a tebe te promasile...

Problemot lezi vo Makedoncite koj gi negiraat svoite sogragani koj od razlicni pricini se steknale i so Bugarsko drzavjanstvo,pa namesto da gi podrzat vo borbata za ostvaruvanje na covekovite prava vo Bugarija i zgolemuvanje na nivnata procentualna zastapenost tie negiraat deka vo Bugarija ima Makedonci...

Izgleda samo si se pravdas (sovesta,sovesta...znae da "skrsi film") sto si zemal tatarski dokument, ti sedi pod pernica i plukas...
Ti "brat" nisto ne pravis i nisto ne si napravil, osven sto si go zgolemil statistickiot broj na bugari vo Makedonija.

APELIRAM DO SITE MAKEDONCI STO ZEMALE TATARSKI PASOS DA GO ISKORISTAT ZA DOBROTO NA MAKEDONCITE VO BUGARIJA! AKTIVIRAJTE SE!

mozam da ti prilozam pristapnici kolku sakash,samo prazni bez ime,prezime i adresa.
Poveli, cekam...

Kako be apelirash do site Makedonci shto zemale Bukarski (ne Bugarski) pasosh a gi plukash i omalovazuvash.Jas pak ke ti kazam deka mene ic ne mi e galje shto mislish ti i drugite za onie kako mene,mojata borba za opstojuvanje na samostojna Makedonija prodolzuva na site frontovi so nesmalen intenzitet.Mene pasoshot ne mi pravi nikakov film za da moze da mi go skrshi.Sekako deka dokolku Bugarin izvadi Makedonski pasosh i drzavjanstvo moze da go zgolemi procentot na Bugari vo Makedonija,no barem zasega ne gledam mnogu zainteresirani po Makedonski pasosh so ogled na infantilnata politika od site dosegashni vladi kon Makedoncite shto ziveat vo Makedonija,a ushte pomalku kon Makedoncite koj ziveat nadvor od Makedonija.Sepak tvoe e pravoto da razmisluvash kako shto sakash a moe e pravoto da ti sugeriram kade greshish ti a i site ostanati koj cuvstvuvaat averzija kon Makedoncite so dvojno drzavjanstvo posebno kon onie shto imaat Bugarsko pokraj Makedonskoto.
Istovremeno gi obozavate onie shto imaat Albansko ili Kosovsko pokraj Makedonskoto,ponezdrava i poblentava politika "amin",samo shto nekoj toa teshko go razbira oti ne e dorasnat da gi sogleda faktite shto sekojdnevno go opkruzuvaat.

Lugjeto so albansko drzhavjanstvo (kosovsko ne postoi oti ne e drzhava, ne jadi muda) ti garantiram deka makedonsko nemaat, deka golem broj na albanci koi ziveat vo makedonija nemaat makedonsko drzhavjanstvo, i tie se javni, a ne tajni ko tebe...

rymz напиша:
Lugjeto so albansko drzhavjanstvo (kosovsko ne postoi oti ne e drzhava, ne jadi muda) ti garantiram deka makedonsko nemaat, deka golem broj na albanci koi ziveat vo makedonija nemaat makedonsko drzhavjanstvo, i tie se javni, a ne tajni ko tebe...
zasto nemaat makedonsko drzavjanstvo?doseleni vo makedonija? kolku vreme se vo makedonija/?

deka spored zakonot, ne ispolnuvaat uslovi za da dobijat drzhavjanstvo...skoro doseleni i to, deka sepak, makedonija ne prodava drzhavjanstva i pasoshi za 100 evra, nali?

Абе правилата за добивање државјанство се доста ригорзни кај нас, освен тоа услов е да го знаат литературниот македонски јазик, а тоа им е една огрооомна пречка. Од човек кој работи како референт во општина знам дека со грдни маки вадат дозвола за престој поради јазикот, скоро секогаш доаѓаат со некој Албанец кој е пораснат во македонија и има добро познавање на македонскиот за да можат да се разберат со референтите, праблемот лежи во ти што нелегално престојуваат кои минуваат границ нелегално.

ama sepak e sprotivno na toa shto ABC go tvrdi a ne mozhe ni pod razno da go dokazhe...
zavedeni se lugjeto koi shto se albanci a nemaat makedonsko drzhavjanstvo, a tie shto imaat, so glava ti garantiram deka albansko nemaat...isto taka zavedeni i zapishani se...taka da nemoj so albanci da probash da si go brishesh sramot...ne ti ide

rymz напиша:

Kako be imalo Albanci vo Makedonija bez Makedonsko drzavjanstvo?,pa ne sum znael dosega,oti pred nekoj den vikashe deka tie bile "starosedelci" i deka ke "umrele" za Makedonija.Sega naednash bile javni a iako nemale drzavjanstvo bile nekakov faktor vo Makedonija.Za onie pak shto nemale Kosovsko drzavjanstvo oti ne bila drzava,velish deka nemalo ni da imaat Kosovsko za nekoj mesec ili nikogash nema da imaat?(bidi malku pojasen i otvori gi kartite),ili pak ke imaat dvojno za nekoj den koga Kosovo ke stane drzava pa ke imaat po dva-tri pasoshi,oti i sega imaat po eden od UMNIK ne retko i Makedonski pokraj zadolzitelniot Albanski.Taa taktika ja "prozrevme" koga se pravat popisi vo Makedonija i se ceka po dve godini za da se "shtelnat" podatocite.

toa shto ti ne znaesh shto zboruvash pa tropash kanti, nikoj ne ti e kriv, zemi malce dokazi gi tezite koi shto gi tvrdish. Albanci bez drzhavjanstvo, IMA, toa ti go kaza i gagous, pasoshi od unmik si videl samo od kosovari koi gi ima polno vo skopje (pretezno vo ramstor) i tuka se na den, dva maximum na shopping, a da ziveat tuka so unmik pasosh, nema. Tezite ne ti drzhat voda, jadesh burek, i tropash gluposti

P.S izbegavash topic celo vreme, a ja pa gwup pogwup budawa, i ti repliciram
P.P.S, kako imalo albanci vo makedonija bez drzhavjanstvo? ete ti go dedo mi (od majka) ziv primer, majka mi rodena vo skopje, najgolemoto dete shto on go rodil ima 50 godini, rodeno isto taka vo skopje, a on nema drzhavjanstvo...nikakvo, jas ova mozam da go dokazam, a ti, mozhesh li sprotivnoto?

ABC напиша:
Kako be imalo Albanci vo Makedonija bez Makedonsko drzavjanstvo?,pa ne sum znael dosega,oti pred nekoj den vikashe deka tie bile "starosedelci" i deka ke "umrele" za Makedonija.Sega naednash bile javni a iako nemale drzavjanstvo bile nekakov faktor vo Makedonija.Za onie pak shto nemale Kosovsko drzavjanstvo oti ne bila drzava,velish deka nemalo ni da imaat Kosovsko za nekoj mesec ili nikogash nema da imaat?(bidi malku pojasen i otvori gi kartite),ili pak ke imaat dvojno za nekoj den koga Kosovo ke stane drzava pa ke imaat po dva-tri pasoshi,oti i sega imaat po eden od UMNIK ne retko i Makedonski pokraj zadolzitelniot Albanski.Taa taktika ja "prozrevme" koga se pravat popisi vo Makedonija i se ceka po dve godini za da se "shtelnat" podatocite.

Штелувањето на статистичките податоци во однос на дефакто процентот на Македонски државјани со албанско етничко потекло е само да се има политички мир.

Znaci propaga tvrdenjeto deka na Albancite im se bespravno dodeleni okulu 150 000 drzavjanstva ili pasoshi Makedonskii zoshto vo niv ne bil dedoto na rumz,a istoto taka se poprifatliva e teorijata deka vo Makedonija ziveat oficijalno pomalku od 400 000 Albanci so shto se gleda deka s-ramkovniot dogovor bil samo nashteluvana i nametnata "farsa".:(

abe ja ti rekov, ja imam dokazi, a ti?

Рамковниот договор е повеќе експеримент на ЕУ за идното уредување на ЕУ отколку што е зголемување на правата и слободите на малцинските етникуми по конфликтот од 2001 кој наводно беше поради загрозените права, а всушност беше резултата на прелив на оружје и освојувачки дух од страна на косово потпомогната логистички од криминалните кругови кои профитираа од таквата нестабилност, како и делумно политичка од еу за да не испадне дека еве сега на косово им помагаме на Албанците а во Македонија не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom