Николиќ: Македонија прва ќе го признае независно Косово

• Креатор на темата Креатор на темата VirtualVlad
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зголемување на бројот на официјално декларирани македонци во соседните држави каде тие се застапени како малцинства не се прави со сила односно со земање државјанство од таа држава туку убедување на тие што нешто ги поколебало во тоа да си ја искажат својата вистинска етничка припадност, отворено да се декларираат како Македонци.

Bacillus gagous напиша:
Зголемување на бројот на официјално декларирани македонци во соседните држави каде тие се застапени како малцинства не се прави со сила односно со земање државјанство од таа држава туку убедување на тие што нешто ги поколебало во тоа да си ја искажат својата вистинска етничка припадност, отворено да се декларираат како Македонци.

Makedonija e "fakt" deka taka se pravelo i seushte se pravi,ili ova pogore ne se racuna za Makedonija,pa si mozel malku da go "potencirash".Albancite na toj nacin skoro ni ja odzedoa pola drzava,a toj mi kazuva deka ne bilo nacin....ccc.. :(

Ти само си го зголемил бројот на Бугари во Македонија...затоа што кога вадиш „бугарско пемпеле” , се пишуваш дека имаш бугарско потекло од Македонија, и дека целиот род ти е бугарски, дека мајчин јазик ти е бугарски и дека си верен на бугарската идеологија и држава! На кого пробуваш да продадеш муда за бубрези?!!!

Единствен процент што зголемуваш е бугарскиот број на граѓани во Република Македонија, а со тоа ја ставаш Македонија поблиску во гроб!!

Курва бугарска...

ABC напиша:
Zoshto bi zagubile Albancite dokolku otcepat del od Makedonija?Taka se zboruvashe i za Kosovo no sepak eve sme pred del od planot na Prizrenskata liga ili veke sme pred fakticko "otcepuvanje",a dokolku prodolzime so prikaznite za "sozivot",Marksisti i Leninisti,ONA,ANA i slicni peripetii ovde vo Makedonija jas ne gledam druga cel osven edna koja odvreme navreme po "direktiva" se prikriva a se odnesuva edinstveno kon sozdavanje na edna etnicki skoro cista drzava koja ke se vika "Golema Albanija" ili neshto slicno.Onie Makedonci koj "potpagaat" na takvite lazni prikazni za "sozivot" se samo pomoshnici na Albanskata propagandna mashinerija i nishto drugo.Bi sakal nekoj so fakti da go negira moeto mislenje.
pa vaka ABC ima realna vistina .vo zapadniot del na makedonija kade sto dominiraa albancite za razlika od makedoncite se daleku pobogati so celosna infrastruktura celiot ekonomski progres od zapaden del e delo na albancite .dodeka makedoncite se dosta malku skoro i ic nese zastapeni vo ekonomskiot del.pa neznam koj bi sakal da izgubi tolkavo bogastvo za nekoj ideal.ako makedoncite vo makedonija zboram opsto se soglasat da eden del od zemajata taka dobrovolno sedade togas navitina nezasluzuvame drzava.za razlika kako sto velis pravis sporedba so kosovo tamu se potpisa rezolucija ili kapitulacija sto neotidoa do kraj neznam verojatno srbija potklekna vo napadite a sto dobi od toa ete rezultat deneska,kosovo stanuva nezavisno sakale tie ili ne.sto moze siromasen makedonec da izgubi osven gol zivot i drzava a bogatite albanci mozat i te kako da izgubat :)zatoa rymz veli nema golema albanija ama ima usalbanija:vozbud:

Ova za "trnot":
Epten si zapoznat so rabotive,jas koga kupuvav Bugarski pasosh ne trebaa takvi formalnosti.Davash pari i go imash "ausvajzot" za patuvanje,beshe mnogu ednostavno.Samo izgleda ti si sakal toa da go napravish so site "metanii" pa mozebi se otkaza i od Makedonskoto drzavjanstvo za da go dobiesh Bugarskoto shtom si tolku informiran okulu "formalnostite".
Sepak fakt e deka Makedoncite imateli na Bugarski pasosh ja zgolemuvaat Makedonskata populacija barem oficijalno vo Bugarija so shto Bugarite nasednaa na svojata "politicka igra".
Ova za USAlbanija:
Pa zarem taa USAlbanija ne saka da otcepi parce od Makedonija i da deluva vo edna celina,bez istocna Makedonija?Zoshto togash bea site tie politicki igri okulu teritorijalnite podelbi pa i zaebanciite so neizleguvanje na referendum,edinstven nacin za Makedonska dominacija vo sopstvena Makedonska drzava?

Келеш бугарски....Мене ми е работа да ја подигнам националната свест на Македонците! Да застанат зад тоа што е нивно! А сум им лепел и по некој шамар на тие продадените како тебе :wink:

ABC напиша:
Ova za "trnot":
Epten si zapoznat so rabotive,jas koga kupuvav Bugarski pasosh ne trebaa takvi formalnosti.Davash pari i go imash "ausvajzot" za patuvanje,beshe mnogu ednostavno.Samo izgleda ti si sakal toa da go napravish so site "metanii" pa mozebi se otkaza i od Makedonskoto drzavjanstvo za da go dobiesh Bugarskoto shtom si tolku informiran okulu "formalnostite".
Sepak fakt e deka Makedoncite imateli na Bugarski pasosh ja zgolemuvaat Makedonskata populacija barem oficijalno vo Bugarija so shto Bugarite nasednaa na svojata "politicka igra".

ПОради тоа што во Бугарија се тврди дека македонскиот е бугарски дијалект затоа неможеш таа тактика да ја играш во бугарија бидејќи тој потег кон бугарија е мач со две острици. додека ако со таа тактика се игра спрема грција ќе се има резултатаи какви што ти ги претставуаш дека имаат Албанците.
Ама не заборавај дека Албанците не се проширија на исток поради вадењето дупли пасоши, туку бидејќи албанците имаат веќе повеќе од еден век поголем природен прираст и од Македонците и од сите останата држави со кои се граничат, па се случува еден вид еколошка сукцесија. Така да ако сакш да го прекинеш ширењето на Албанците тогаш терба да се изврши екстензивно образование кое ригорозно ќе се контролира, за да се осигура нивното образование и запознавање со светот бидејќи тоа образование е прилина не само макеоднците и србите , ами сите европски народи освен Албанците и Турците да имаат негативен природен прираст.

TpH_Bo_OkO напиша:
Ти само си го зголемил бројот на Бугари во Македонија...затоа што кога вадиш „бугарско пемпеле” , се пишуваш дека имаш бугарско потекло од Македонија, и дека целиот род ти е бугарски, дека мајчин јазик ти е бугарски и дека си верен на бугарската идеологија и држава! На кого пробуваш да продадеш муда за бубрези?!!!

Единствен процент што зголемуваш е бугарскиот број на граѓани во Република Македонија, а со тоа ја ставаш Македонија поблиску во гроб!!

Курва бугарска...

Trn nemoj taka da vregjas kurvite.
ABC se pisal Bugar za da zgolemi % na Makedoncite vo Bugarija.
ABC,ako sakas da boldiras potpisot boldiraj vaka:
"Makedonija na Makedoncite so bugarski pasosi"

Inaku da se nadovrzam na izjavata na Toma Nikolic
Po strana shto i srpskata shpionazha koj rovari kako i site ostanati,toa sto toj go veli e fakt poznat i na malite deca,.Priznavanjeto na Kosovo od strana na infiltriranata bugarshtina koja sega vladee vo Makedonija ke dojde vo imeto na Makedonija,a vo interes na "bugarskiot dvor"i "Prizrenskata liga(va)",sproveden preku bugarsko-albanskiot dogovor za rasturanjeto i podelbata i na Srbija i na Makedonija.Kosovo i zapadniot del na Mkd na albaskata kauza ,ostatokot od Mkd na referendum "za soedinenie koeto pravi silata".I toa den posle otkako "Iljirida" ke proglasi soedinenie so Kosovo .I pak prashanjeto za glasacite na toj referendum.Site onie anacionalni Abece-dovci ,koi vo nedostig na sopstvenata ideologija se javuvaat kako sledbenici na tugja -bugarska vo slucajov,izbirajki ja so toa opcijata da bidat predavnici na sopstveniot rod i narod ...

ABC напиша:
Albancite na toj nacin skoro ni ja odzedoa pola drzava,a toj mi kazuva deka ne bilo nacin....ccc.. :(

Kako sto trgnalo so tebe i tvoite 'sledbenici' se nametnuva prasanjeto :Sto ke ti e drzava bez nacionalen identitet?-Odnosno..so TUGJ nac.ident.
Dodeka Albancite so Makedonski pasos "ni ja odzemaa pola drzava" ti za pari si kupi Bugarski pasos,drzavjanstvo ..za da neli gi poprecis vo toa!?
...aj sto si se prodal si se prodal...od tolkav izbor na narodi ti tolku li nisko padna pa na bugar da se pravis.... t.e. cekaj malce.. terminov "prodal" ne mi e bas soodveten.. bidejki ti namesto kar..zijan si ostanal ..lol.. daj nekoj neka mi go definira praviot termin za mutacijata na odrodeniov drugar ABC ,vo isto vreme em "kupuva" em "prodava" i vo minus vleguva...cccc:kesa:

Homer MakeDonski напиша:
Po strana shto i srpskata shpionazha koj rovari kako i site ostanati, toa sto toj go veli e fakt poznat i na malite deca. Priznavanjeto na Kosovo od strana na infiltriranata bugarshtina koja sega vladee vo Makedonija ke dojde vo imeto na Makedonija, a vo interes na "bugarskiot dvor" i "Prizrenskata liga(va)", sproveden preku bugarsko-albanskiot dogovor za rasturanjeto i podelbata i na Srbija i na Makedonija. Kosovo i zapadniot del na Mkd na albaskata kauza ,ostatokot od Mkd na referendum "za soedinenie koeto pravi silata". I toa den posle otkako "Iljirida" ke proglasi soedinenie so Kosovo . ...

Toj plan samo shto dobi na intenzitet i pokraj tvrdiot stav na Rusija Kosovo da ne dobie nezavisnost. Imeno, nov Minister za nadvoresni raboti na Srbija stana Vuk Jeremic, celosno kupen chovek. Toj izbor e 10 pati polosh i od eden Antonio "Bugar" Miloshevski! Protiv izborot na Jeremic glas krena i Srdja Trifkovic, poznat srpski intelektulec koj vo najteshkoto raboteshe protiv Miloshevic vo 1990tite.

Сега што ќе добиеме: милијарда долари или милијарда евра? Нека ги дат парите ќе го признаеме, па после ќе ги зезниме ко тајванците.
Признавале или не факт е дека на Косово србите се се` помалку. Нова војна ќе придонесе да (до)исчезнат и културните остатоци и да се создаде етнички чисто Косово.
А Русите? - не се тоа што беа.

Otkako ke isceznat Srbite od Kosovo (a veke se na pat kon isceznuvanje) za kulturnoto nasledstvo e mnogu lesno.Muslimanite toa go pravat na ednostaven nacin so exploziv kako shto beshe slucajot so hinduistickite stari spomenici vo Pakistan cinam pred nekoja godina,ili se lazam?
Povazno od Vuk Jeremic e toa shto vo Francija (edinstven podrzuvac na Srbija od EU) e izbran Bernar Kushner,covek koj im go "spopika" na Srbite dodeka beshe prv upravnik na pokrainata i gi postavi osnovite za diametralno sprotivni stavovi od ona shto beshe dogovoreno so pregovorite vo Kumanovo,pri toa ne zaboravaki veshto da gi prikrie tragite na zlostorstvata shto go izvrshija Ceku,Haradinaj,Taci i slicni "komandanti" koj denes se ministri ili premieri vo pokrainata bez da bidat sudeni vo Hag zatoa shto dokazite "isceznaa" tokmu vo vremeto na "doktorot" Kushner.
Kupuivanjeto na Bugarski "ausvajz" za pari barem spored mene predstavuva najeftin izlez od GETOTO koe mnogumina pocnaa pak da go narekuvaat F.I.R.O.Macedonia iako pred toa navodno "go priznaa" pod ustavnoto ime Makedonija.
Shto se odnesuva pak do ideologijata na Makedoncite taa otsekogash bila i ke ostane kako primer vo regionot a i poshiroko,za sopstveno negiranje i omalovazuvanje tokmu na onie koj davaat se od sebe za Makedonskata kauza,Makedonskite interesi i definiranje na Makedonskiot narod kako zaseben narod so svoja zasebna kultura,jazik i nacionalen identitet.Ne zaboravajte nikogash deka Goce e roden vo deneshna Grcija,kako i Misirkov ama ziveele i rabotele golem period od svojot zivot vo Bugarija pa ni eden Makedonec ne treba da gi smeta za Bugari.Isto taka i golem del od Makedonskite revolucioneri ziveele i rabotele vo Bugarija shto ne znaci deka tolku lesno go prodale svojot nacionalen identitet kako shto nekoj misli ovde na ovoj forum.
Tvrdenjeto deka Albancite ja zaposednale zapadnata teritorija na Makedonija samo so natalitet voopshto ne e vistinito dokolku se znae deka extremno golem del na Albanci ni denes ne znaat Makedonski pa "melat" po neshto Srpski,znaci se uvezeni od strana.Ako pak se zeme demografskata "explozija" vo predvid poveke od sigurno e deka taa ne e "shteluvana" da se nametne kaj site Albanci tuku e ogranicena samo na onie od Kosovo i Makedonija no ne i vo Albanija so shto se otkrivaat namerite na onie koj ja zamislile i poleka ja ostvaruvaat idejata od Prizrenskata liga za Golema Albanija za shto ne sakaat da poveruvaat golem del Makedonci na koj pak im e nametnata "prikaznata" za sozivot se dodeka ne se ostvarat expanzionistickite celi za shirenje na Albanskiot etnikum vo granici so koj bi se zadovolile Golemoalbanskite apetiti.
Na onie pak shto im e "rabota" da ja podigaat Makedonskata nacionalna svest im poracuvam deka ne treba tolku mnogu da se "trudat" zoshto nacionalnata svest kaj 99% od Makedoncite e na povisoko nivo od nivnata,pa edinstven problem predstavuvaat "moronite" vo vlasta koja ne "mrdna so prst" da izdejstvuva liberalizacija na vizniot rezim so shto bi se namalil za 99,9% brojot na onie Makedonci koj ke baraat Bugarski ili nekoj drug pasosh ili "ausvajz" za slobodno da se dvizat niz Evropa.A od takvi koj propagiraat deka Makedoncite treba "dostoinstveno da igraat ora pred ambasadite" i da cekaat ponizno zad "zloglasnite" reshetki,kade mozebi se krcka nekoja vizicka,mi otekoa madinjava
"do kolena".

Kosovo e problem na celiot region, dodeka toj ne se resi nitu edna od sosednite zemji nema da ima dovolno mir i stabilnost.
Inaku, nezavisnosta na Kosovo e skoro done deal, zatoa nema da treba da si ja cukate mnogu glavata.
EU ke kaze OP, a nie how high!
Tolku. Zavrsena prikazna, la comedia e finita, laudite!

P.S. Apologetizam za zemanje tatarski pasosi vo denesno vreme preku upotrebata na Goce, Misirkov, Jane i tn e apsolutno smesna, duri i tazna, nevkusna i ne e na mesto.

Se slozuvam so tvoeto mislenje Garfield samo shto si zaboravil da potencirash deka Makedonija treba da bide posledna vo regionov shto ke kaze "how high".
Pricinite za toa gi iznesov vo nekolku predhodni diskusii na ovoj forum.:)

Garfield напиша:
Kosovo e problem na celiot region, dodeka toj ne se resi nitu edna od sosednite zemji nema da ima dovolno mir i stabilnost.
Inaku, nezavisnosta na Kosovo e skoro done deal, zatoa nema da treba da si ja cukate mnogu glavata.
EU ke kaze OP, a nie how high!
Tolku. Zavrsena prikazna, la comedia e finita, laudite!
Ne e done deal,mada nemam nisto protiv.To e celiot problem,golemite oficijalno se za nezavisnost,a od strana pravat se da ne ja dadat.
I kako togas da se odnesuva MK?
Znam treba da se prajme na udreni,ama Carli si stavi trn so kavgata so Dui,a predvremenite izbori koi site osven komunjarite gi sakaat se zaloznik na Kosovo i US-Rus na ti go-daj mi go.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom