- Член од
- 6 април 2006
- Мислења
- 972
- Поени од реакции
- 11
Makedonija vekje ima dobrososedski odnosi so site osven so Grcija :helou:. A odrodi ima segde, taka da dzabe diskusija..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
^Poor Knight напиша:A za toa dali Srbija e makedonski neprjiatel, ne bi ni ochekuval razlichen(pristrasen) stav od albanec...
ABC ti zaboravas deka po raspadot kako se faleja za delenje na makedonija istite tie srbi sto deneska neti ja priznavaa crkvata . jas neznam kako mislis deka nasiot pat vo evropa vodi preku sever preku srbija ,aj objasnigo toa malku.ako srbija vleze posle 20 ili 30 godi togas i nie ke vlezeme? ili ako se ispazari so evropa za vlez vo evropa za 5 godini togas i nie sekako. od kaj gi vagjas ovie podatoci neznam ,ama si pristrasen kon srbija toa se gleda od mars, ako sme ista vera nemora ama bas nisto da znaci , a gledam zaboravas deka sme bile pod srpska okupacija i sto mislis srbite ni dale nezavisnost?vozbud: ah be ABC BIDI REALEN I OBJEKTIVENABC напиша:Ne be decko,ne si vo pravo koga velish deka jas sum nagovaral kako Srbite se najgolemi prijateli na Makedoncite.Jas samo kazuvam deka Srbite ni ja "dadoa" malku poeftino ovaa Makedonija koja vie Albancite sakate da ni ja zemite.Inaku sekako nemame prijateli barem vo zemjite shto ne opkruzuvaat,no imame svest i "periz" javno da kazeme deka onie shto sakaat da ni go zemat ova malo parce zemja shto ni ostana ni se najgolemi neprijateli.Zgora na se jas ne gledam drugi takvi osven Albancite na koj dokolku prvi im ja priznaeme "vtorata drzava" na Balkanot mnogu lesno ke pobaraat i "treta" koja kolku shto sum videl nekoi karti e skoro polovina Makedonija.Mozebi od shtabot vi vikaat da ja "spushtite topkata" za polesno da ni "go svirnete" koga ke dojde vreme za toa.Ama gledash deka seushte ima svesni i razumni koj ve citaat kako "bukvar".
rymz напиша:Epa eve aj, prashaj se sebesi, i odgovori mi mene, prosvetli me, kako mozhesh da kazhesh deka Srbija e prijatel na R. Makedonija, a ne neprijatel kako shto nepristrasno tvrdam jas
Никола напиша:Најголемиот дел од Македонците се пристрасни кон србија, затоа сме заглавени заедно со неа толку време.
Кој протестираше против нападите на нато, кој палеше амбасади, кој се лиже сеуште на поранешните водачи, кој слуша цеца, кој ги кршеше санкциите, ако не ние Македонците.
Никогаш нема да се ослободиме од комплексот на пониска вредност и потребата некој друг да ни кажува што да правиме.
rymz напиша:Epa mozhebi bash toa ne drzhi da tapkame na mesto?
Никола напиша:Нема друго. Државата која го заеба цел балкан, го воведе во војни од словенија, краина, босна, косово, што убаво може да очекува човек.
И ние цело време подршка даваме на лудите големосрпски идеали.
Јас сум сигурен дека постојат многу луѓе во Македонија кои мислат дека би било убаво да се здржиме со Србија и да им се нафрлиме заеднички на Албанците. И дека Русија ќе ни помогне))))))
Sebastian напиша:ABC, ако стварно имаш бугарски пасош, НЕМАШ НИКАКВО ПРАВО ТИ ДА ДАВАШ МИСЛЕЊЕ ЗА МАКЕДОНИЈА!!! Глеј си ја таму Татарија и get the hell out of here и остај не сами да си ја решаваме иднината, пошто ти веќе си си ја решил твојата.
Ако ги познаваш, што не ги изнесеш јавно со име и презиме? И кој тоа што крои?ABC напиша:Poznavam mnogu drugi Albanci i Makedonci koj pokraj Makedonskiot imaat i drugi pasoshi,sedat vo parlamentot i vi ja krojat idninata onaka kako shto im odgovara na zemjite koj im izdale pasoshi.
ABC напиша:site drugi sosedi osven od Albanija so koja imame najmala sorabotka i edinstveno samo shtetni posledici od "prelevanje" na oruzjeto do sekojdnevno shvercuvanje na droga.
Никола напиша:Нема друго. Државата која го заеба цел балкан, го воведе во војни од словенија, краина, босна, косово, што убаво може да очекува човек.
И ние цело време подршка даваме на лудите големосрпски идеали.
Јас сум сигурен дека постојат многу луѓе во Македонија кои мислат дека би било убаво да се здржиме со Србија и да им се нафрлиме заеднички на Албанците. И дека Русија ќе ни помогне))))))