Никогаш не сум јас виновен/а?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Мразам кога сум виновен и ретко признавам (кратко и јасно :))

Добра тема ретко кој признава дека е крив и јас сум таков сите околу се криви али ја секогаш сум си ок никат не признавам макар и да знам дека сум згрешил но има исклучоци
тоа си зависи од карактерот највише

Naj shit lugje sto postojat za mene na zemjava se tie so ne znaat da si ja priznaat greskata . Od takvi usrani gomnari i srekovci sme isterani od Rajot :) Dusata ne mi dava ko ke sum kriv da se branam , da se vadam deka ne sum . Ne deka ne mi se slucilo . ali ne praktikuvam . Da be brat , zgresiv i kriv sum :) tolku

Признавам грешки иако неволно.

Скоро никогаш не признавам дека јас сум виновен.. :icon_cool

А не. Јас сум секогаш крива(та). :icon_cool

И за глобалното затоплување, и за загрозените видови, и за смртта на Дијана, и зашто втората братучетка на сопругот на професорката од прва година се сопнала вчера.

Иако знам дека сум виновна( во дадена ситуација ).. не го признавам тоа.. Само некогаш многу ретко кога признавањето вина влијае на нешто што на мене ми е важно..тогаш признавам..:smir:

Скоро секогаш сум виновна ама речиси никогаш не признавам од почеток:pipi:

Кој јас ли ? хаха
Искрено , никогаш не признавам на прва , мислам може после неколку време да признаам ама на почеток но веј.

Џабе ми е да тврдам дека во секоја ситуација сум реален, кога понекогаш и да знам дека сум јас крив, ќе се обидам да се извлечам.
Од грешките се учи, ама пак и никој не сака казна:)
Кога навистина сметам дека сум погрешил, си ја признавам грешката (барем во поголемиот дел од случаевите кога грешам).
Свесен сум дека освен јас, никој друг не може да одговара за моите постапки.
Едноставно, она што сум го направил е нешто кое е произлезено од мојата личност. А ако бегам од тие постапки, значи дека бегам од себе

си ја барам вината во себе .. ама тоа го правам - за себе
ако некој ме набеди дека сум крива за нешто што не сум го направила - знам да покажам заби
кога нешто не оди како што треба, обично гледам да го поправам ... не обрнувам многу внимание на тоа кој е крив

Ни јас не обрнувам внимание кој е крив.Секогаш викам јас и одма пробувам да решам, кој сака нека е крив.:smir:

Си признавам кога сум виновен, само ако тоа се побара од мене, не ми е тешко да согледам дека сум згрешил и не ми е тешко да ја сносам одговорноста последиците.

"Јас сум во право а ти грешиш" од Едвард или Едгард де Боно (не се сеќавам точно на името на писателот) кој има време нека ја прочита нема да зажали

секој за себе си е во право во размислувањата па така и кога ке скара со некого мисли дека е во право,ама кога ќе помине да речам нервозата и кога ќе се седни да се размисли длабоко забележуваме дека не е така и дека сме згрешиле..невозножно е секогаш да сме во право,па мислам дека треба да ја признаеме грешката .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom