Ник Вујичиќ...

• Креатор на темата Креатор на темата Голијат&
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
obama_hope-poster.jpg

Картата HOPE ..........во ПиАр круговите never fails.

океј бе човек пи ар на кур се качи..И да заработуваат на неговата жалост не го менува фактот дека човекот успеал од ништо да си го среди животот.Значи со труд може да се стигне далеку.Повеќето како него нема никогаш ни да се обидат на све ова.Море како како него,пола здрави луѓе со сила ретардирани се праат..Учете од примерот на човекот,станал милионер дали поради жалост или незнам што највеќе по сопствена заслуга.

Човеков го имав гледано на ТВ како држи говори и навистина се тажни и трогателни, јас никогаш не сум се расплакал на било што од ТВ но навистина овој ми го насолзи очите.
Алал да му е на човекот.Јас мислам дека оваа женска не е од пари со него, туку од љубов.
Вака настрана хиените си шират глупи дезинформации/шпекулации/лајна, ама што е тука е HATERS GONNA HATE.
Станал милионер. И што ако ? Може ли да подаде пари во колонијална продавница?Може ли да си игра на најјакиот компјутер што го купил?
Затоа луѓе ставете си прст на глата и размислете дека човекот колку толку си го средил животот и овој е ВИСТИНСКИ БОРЕЦ во буквална смисла на зборот! :cuc::cuc:

Не велам дека луѓето треба да кажуваат стоп, ниту дека Ник требало да каже стоп на обидите за сурфање (кои впрочем здрав разум не верува во тоа дека пробувал да сурфа, пак ќе кажам дека е ПиАр, впрочем како и целата негова кампања на сеење на магла) ама ете луѓето сакаат надеж, а надежта последна умира.

И некој амерички придуцен решил да профитира на таа човечка слабост.

Докторот спасува животи, затоа зема плата.
Психологот исто така, спасува животи, и тоа го наплаќа.
Пожарникарот спасува животи, и зема плата.
Се се плаќа. Работата е да ти помогне тоа што ќе го купиш ;)

i vladava ja plajkame ama so fajde imame nie narodot od nea !!!
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 07:32 ---

i vladava ja plajkame ama so fajde imame nie narodot od nea !!!

Не верувам дека има нешто подосадно од мотивациски говорници/автори на self-improvement книги. Самиот концепт некој друг да ти кажува како да го живееш животот е идиотски. Колку треба да си емоционално и психички слаб па да ти е потребен човек без раце и нозе за да се подзамислиш: хеј што правам јас со својот живот?! :tapp:

Во случајот на Ник, разликата е тоа што тој е хендикепиран, и никој не се осмелува да каже лош збор (најверојатно) од страв да не испадне бесчуствителен пред другите.

Како мотивациски говорник, нема кажано ништо ново ниту револуционерно, туку само ги повторува истите досадни ставови што се од небо очигледни, како и секој друг говорник од тој тип. Единствената разлика е, еј овој нема раце и нозе! Ама ете, викаат ова помагало кај некои луѓе...

Бракот, со среќа нека му е, нема да мрчам и за тоа...

Човеков го имав гледано на ТВ како држи говори и навистина се тажни и трогателни, јас никогаш не сум се расплакал на било што од ТВ но навистина овој ми го насолзи очите.
Алал да му е на човекот.Јас мислам дека оваа женска не е од пари со него, туку од љубов.
Вака настрана хиените си шират глупи дезинформации/шпекулации/лајна, ама што е тука е HATERS GONNA HATE.
Станал милионер. И што ако ? Може ли да подаде пари во колонијална продавница?Може ли да си игра на најјакиот компјутер што го купил?
Затоа луѓе ставете си прст на глата и размислете дека човекот колку толку си го средил животот и овој е ВИСТИНСКИ БОРЕЦ во буквална смисла на зборот! :cuc::cuc:
Ни малку не може!

Ааман бе луѓе,одста беше мрчење.Типот очигледно немал арен живот како мал,ама нашол своја внатрешна сила и на тој начин излегол од депресија и негативности и си го живее животот како што сака.

Е сега тоа што си заработува за мотивациски говори си заработува,ама тоа не го прави од памтивека.

И да,невестата му е многу убава.

Не верувам дека има нешто подосадно од мотивациски говорници/автори на self-improvement книги. Самиот концепт некој друг да ти кажува како да го живееш животот е идиотски. Колку треба да си емоционално и психички слаб па да ти е потребен човек без раце и нозе за да се подзамислиш: хеј што правам јас со својот живот?! :tapp:

Тој е парадоксот, се сложувам со тебе. Само не е е до тоа колку си психички или емоционално слаб а и дека некој ти кажува како да живејш, тоа е твој стил на живеење поради кој сето ова ти е одбивно.
Исто и говорот не е толку битен колку самата појава на човекот и мислата што ти поминува додека го гледаш. Дури има и вежби во психологијата каде преку медитација се замислуваш со нефункционални органи... шо мислите, зошто? Зошто откако сме биле во посета кај некој близок болен одеднаш се осеќаме подобро во наша кожа ама и жал ни е за чоекот. Емпатија? Симпатија?
Мене друго не ми е јасно. Има едно видео кај шо го гушкаат и во меѓувреме „крокодилски солзи“ испуштат од очите. Јас ги разбирам и нив ама има едно „родителско“ во мене шо ми вели „па добро бе да му е*ам *****,Ник е подобар претставник на човештвото од нив“

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom