Nexus S во VIP?

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Дали има некој тука(или познава некој) што купил Samsung Nexus S од VIP?? Ме интересира дали моделот што го продаваат е i9020 или i9023...VIP тврдат дека го продаваат моделот со AMOLED екран но кога го видов ми беше страшно сомнителен и мислам дека со LCD екран

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дали има некој тука(или познава некој) што купил Samsung Nexus S од VIP?? Ме интересира дали моделот што го продаваат е i9020 или i9023...VIP тврдат дека го продаваат моделот со AMOLED екран но кога го видов ми беше страшно сомнителен и мислам дека со LCD екран
Mе интересира што ти беше сомнително, што те натера да помислиш дека е ЛЦД а не Амолед екран??? Тоа најдобро се осеќа на директна сончева светлина, на ЛЦД-то скоро ништо не се гледа на екранот, додека кај Амолед-от е сосема обратно. Ова од искуство ти зборам зошто ги имам и двата. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
i9023 е моделот, СИГУРНО. Со амолед е.

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Mе интересира што ти беше сомнително, што те натера да помислиш дека е ЛЦД а не Амолед екран??? Тоа најдобро се осеќа на директна сончева светлина, на ЛЦД-то скоро ништо не се гледа на екранот, додека кај Амолед-от е сосема обратно. Ова од искуство ти зборам зошто ги имам и двата. :)
Темните бои ми беа сомнителни...имам и Galaxy S така да отприлика ми е познато како треба да изгледаат. Исто така и цената е за чудо прилично ниска (иако не мора ништо да значи тоа)

i9023 е моделот, СИГУРНО. Со амолед е.
i9023 е тој со LCD
http://www.gsmarena.com/samsung_google_nexus_s_i9023-3910.php

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Темните бои ми беа сомнителни...имам и Galaxy S така да отприлика ми е познато како треба да изгледаат. Исто така и цената е за чудо прилично ниска (иако не мора ништо да значи тоа)

i9023 е тој со LCD
http://www.gsmarena.com/samsung_google_nexus_s_i9023-3910.php
Да, да, супер-ЛЦД е овој, исто како кај Htc телефоните. За да видиш кој модел е, рестартирај го, на boot animation-от обично пишува кој модел е, баш примети и на Galaxy-то (пишува GT-9000) е така. A која му е цената?? Гледам на Вип сајтот 28.000 ден. што ич не е ниска, за тие пари имаш Galaxy SII. Инаку амоледот е многу добар екран со една маана што со време на користење обледува. Фала богу сеуште не можам да приметам кај мене (бледи дамки на екранот).

P

Princ

Гостин
АМОЛЕД најдобро се познава на црните бои, без разлика дали е на директна сончева светлина или не.
Значи ЛЦД ги уклучува сите пиксели за да ја прикаже бојата, вклучувајќи ја и црната. Затоа црната боја на ЛЦД не е баш црна, дека е уклучен пикселот што треба да прикаже црна боја.
АМОЛЕД црните пиксели воопшто не ги уклучува. Црното си е ЦРНО на АМОЛЕД.

Патем (колку што знам), HTC не произведуваат повеќе НИТУ ЕДЕН мобилен со АМОЛЕД дисплеј бидејќи самсунг одлучија технологијата да си ја задржат само за себе. Значи ако е понов HTC тогаш е LCD, или SLCD (супер ЛЦД).

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.830
Поени од реакции
2.921
да прашам нешто онака за инфо за ХТЦ знам дека нема АМОЛЕД но ме интересира кои смартфони освен ајфонот имаат екран ЛЦД со iPS матрица???

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
да прашам нешто онака за инфо за ХТЦ знам дека нема АМОЛЕД но ме интересира кои смартфони освен ајфонот имаат екран ЛЦД со iPS матрица???
Најновите модели на LG (Nitro, Optimus 4G, Optimus black итн.) смартфони и мислам дека некои телефони на Motorola имаа само сега не ми текнува кои. :)

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Да, да, супер-ЛЦД е овој, исто како кај Htc телефоните. За да видиш кој модел е, рестартирај го, на boot animation-от обично пишува кој модел е, баш примети и на Galaxy-то (пишува GT-9000) е така. A која му е цената?? Гледам на Вип сајтот 28.000 ден. што ич не е ниска, за тие пари имаш Galaxy SII. Инаку амоледот е многу добар екран со една маана што со време на користење обледува. Фала богу сеуште не можам да приметам кај мене (бледи дамки на екранот).
На boot animation не го пишува моделот но сега ми текна дека во settings -> about phone треба да го пишува:P така да ќе тркнам да проверам. Инаку цената само на телефонот не е ниска но баш и не е реална според мене. Во пост пејд цените на Nexus S се пониски од Galaxy S (кецот) за едно 5-6 илјади што не ми е логично(телефоните имаат идентичен хардвер, а Nexus e понов)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
На boot animation не го пишува моделот но сега ми текна дека во settings -> about phone треба да го пишува:P така да ќе тркнам да проверам. Инаку цената само на телефонот не е ниска но баш и не е реална според мене. Во пост пејд цените на Nexus S се пониски од Galaxy S (кецот) за едно 5-6 илјади што не ми е логично(телефоните имаат идентичен хардвер, а Nexus e понов)
Е да, заборавив на тоа settings/about phone, мора да пишува. Инаку не се идентични хардверски со Galaxy S, исти се. :) Разликата е во обликот и во тач копчињата кај Nexus. Еве ти споредба :
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3620&idPhone2=3115

Инаку од 16 декември е пуштен (во roll out) Icecream sandwich 4.0.3 официјална верзија за Nexus S, така да ако го купиш ке го добиеш и најновиот софтвер, дури понов и од Galaxy Nexus кој е на верзија 4.0.1-2. Па сега ти види. ;) Еве линк :
http://www.gsmarena.com/google_begins_rolling_out_ics_update_to_the_gsm_nexus_s-news-3534.php

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Нексусот мора да го земеш по таа цена со 1гб интернет, што значи + имаш да плаќаш за нетот :P

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Нексусот мора да го земеш по таа цена со 1гб интернет, што значи + имаш да плаќаш за нетот :P

Не мора со интернет, може и без. Поскапо е на почеток али секако е поефтино отколку 2 години за GPRS да плаќаш ;)

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Moze i jas sum vo greska ama vie da ne zboruvate za nexus s koj e eftin ama najnoviot samsung e samsung galaxy nexus koj e nov i voopsto go nemaat vo vip???

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Moze i jas sum vo greska ama vie da ne zboruvate za nexus s koj e eftin ama najnoviot samsung e samsung galaxy nexus koj e nov i voopsto go nemaat vo vip???

Не зборуваме за Galaxy Nexus, туку за Nexus S...

Инаку го проверив и потврдувам дека е всушност i9023 т.е. моделот со LCD екран што значи дека VIP погрешно го рекламираат дека има AMOLED. Нека идат у к*рац...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не зборуваме за Galaxy Nexus, туку за Nexus S...

Инаку го проверив и потврдувам дека е всушност i9023 т.е. моделот со LCD екран што значи дека VIP погрешно го рекламираат дека има AMOLED. Нека идат у к*рац...
Па добро, ништо страшно. Рачунај дека LCD-то повеке ке ти трае него ли Amoled-от кој има маана (fade out). Е сега кога збориме за квалитетот на сликата на екранот, тука не можат да се споредат, амоледот е далеку подобар.

Kajgana Shop

На врв Bottom