Не само што не заостанува никаде, туку апсолутно го шие и најновиот iPad во се` (освен можеби за батеријата, што останува да се види)
Колку и да го сакам Андроидов а го мразам iOS, мора да се признае дека имаат поквалитетни апликации за таблет. Ова го кажа и самиот Гугл на видеото на TheVerge. Исто така, изработката на Apple уредите е скоро секогаш прва класа и лудница. И покрај тоа што го кажав, нема шанси да купам Apple производ во блиско време.
Дизајнов на уредиве е лајно. Катастрофа жива. Видиго телефонот ни грам нема од елеганција. Таблетот уште полошо...
Телефонот требаше да го прави ХТЦ а не ЛГ, ќе направеа 10000 пати подобро телефонче привлечно за очи. И да би земал телефон со андроид не би го одбрал овој. А додека би бирал таблет помеѓу ios и android сепак андроидот ми одговара повеќе за таблет.
Мислам дека тролаш без потреба. Ако ми кажеш дека ова е помалку елегантно од Нокијата, не ти ги читам мислењата веќе.
Значи дизајнот од Google е посебен, да се чудиш, толку ми го гаѓаат вкусот, колку добро изгледа се што ќе дизајнираат. Они и Lenovo, на тоа дизајнерите да им се клањаш. Лиги ми потекоа. Види колку е се smooth и елегантно, моќно, а едноставно на изглед, wow.
Ќути. Ептен ми прави мерак, особено што нема никаква ознака на предната страна, чисто и убаво. Сток (ванила) андроид FTW!
Околу цената. Цените од 300$-€, 350$-€ и слично се цени само за онаму кадешто има Google PlayStore (US, UK, Германија, Шпанија, Франција, Австралија). Во сите други држави телефонот ќе го продава LG. Најверојатно ќе чини околу 550€.
Јас имам можност преку пријатели да го земам од US или Германија, ама ќе почекам некој период да видиме какви заебанции може да има.