Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека другата страна треба сама да одлучи без ти да се мешаш.
Нема што ти да кажуваш дали греши и дали е тоа вистинското.
Секој сам треба да си сфати.
Да и што ќе направиш,ќе му речеш мислам на тебе,сакам да сме заедно,ќе отидеш дома и ќе зјапаш во телефонот додека не ти се јави...не се согласувам никако со ова...која е смислата,мора да се бориш и докажуваш,така е и во природата појакиот го јаде послабиот а никој не сака тоа да биде...:toe: животот е суров така да ако не се бориш нема ништо да добиеш :smir:

Да и што ќе направиш,ќе му речеш мислам на тебе,сакам да сме заедно,ќе отидеш дома и ќе зјапаш во телефонот додека не ти се јави...не се согласувам никако со ова...која е смислата,мора да се бориш и докажуваш,така е и во природата појакиот го јаде послабиот а никој не сака тоа да биде...:toe: животот е суров така да ако не се бориш нема ништо да добиеш :smir:

Да, така ќе направам.Ако не се јави ќе си продолжам со животот.
Како може јас, да одзимам и прекршувам среќа некому?Кое право го имам јас?Никое!Немам право јас, а и никој друг така да прави.

Да, така ќе направам.Ако не се јави ќе си продолжам со животот.
Како може јас, да одзимам и прекршувам среќа некому?Кое право го имам јас?Никое!Немам право јас, а и никој друг така да прави.
Последен цитат ветувам :smir: ќе продолжиш со животот така лесно? Значи не си сигурна во себе,да си и ако тоа навистина го сакаш нема да дозволиш онака само да помине...а за другите не верувам дека нема да направат како тебе...животот не знаеш,можеби само таа шанса ја дава

Последен цитат ветувам :smir: ќе продолжиш со животот така лесно? Значи не си сигурна во себе,да си и ако тоа навистина го сакаш нема да дозволиш онака само да помине...а за другите не верувам дека нема да направат како тебе...животот не знаеш,можеби само таа шанса ја дава

Не, нема да ми биде лесно,ќе ми биде тешко, ама ќе продолжам.
Зашто јас да бидам среќна, а некој друг да биде мизерен во исто време?Зар само тој постои на светов?
Ако треба да биде ќе биде и ќе се најде начин без јас да се мешам.
Ако увиди дека му значам,ќе расчисти самиот без јас да се уфрлувам.

Не, нема да ми биде лесно,ќе ми биде тешко, ама ќе продолжам.
Зашто јас да бидам среќна, а некој друг да биде мизерен во исто време?Зар само тој постои на светов?
Ако треба да биде ќе биде и ќе се најде начин без јас да се мешам.
Ако увиди дека му значам,ќе расчисти самиот без јас да се уфрлувам.

Имаш право. Ако треба да бидат заедно ќе бидат нели? Не е убаво мешање во туѓи врски и животи. Не е убаво чувството кога знаеш дека некој мисли на него а ти си со таа особа. Се откажувам и јас, дали е храброст или не, хех. Кога би се средиле работите тогаш, нели? Треба да се бори човек но до оној момент кога ќе сфати дека другиот треба да си одлучи, се тргам на страна за да самиот процени како што. Колку и да боли неможам да повредувам други.:helou:

Нормално. Нема да градам среќа на туѓа несреќа. Тогаш самата би се осеќалаа огорчена и мизерна, знаејќи дека ја украдов среќата.
Се што треба да биди, само ќе си дојди..Не мислам да прам сплетки и такви работи, за да бидам со некој. Ако ме сака, сам ќе одлучи дали треба или не треба да биди со мене. Нејќам да предизвикувам никаква несреќа.

Нормално. Нема да градам среќа на туѓа несреќа. Тогаш самата би се осеќалаа огорчена и мизерна, знаејќи дека ја украдов среќата.
Се што треба да биди, само ќе си дојди..Не мислам да прам сплетки и такви работи, за да бидам со некој. Ако ме сака, сам ќе одлучи дали треба или не треба да биди со мене. Нејќам да предизвикувам никаква несреќа.
Дали ова значи дека ти нема ни да се изјасниш за чувствата кон него т.е. нема да ја пробаш ни твојата среќа?

Дали ова значи дека ти нема ни да се изјасниш за чувствата кон него т.е. нема да ја пробаш ни твојата среќа?

Не пишав нигде така:smir:
Ќе му кажам за мојте чувства, ќе му кажам колку го сакам, колку сакам да бидиме заедно. Ама ќе остам на него да одлучи дали сака да биди со мене, или со таа веќе шо е(збораме за брак или нешто слично).

Во љубовта и во војната сите средства се дозволени, нали така?:)
Јас не се филмам дека „не би градела своја среќа врз туѓа несреќа“. Кога некој го сакам и ми значи толку многу јас би направила се што е во моја моќ за да стигнам до целта која - овиасли, би била да сме ние заедно.

Ќе му кажам за мојте чувства, ќе му кажам колку го сакам, колку сакам да бидиме заедно. Ама ќе остам на него да одлучи дали сака да биди со мене, или со таа веќе шо е(збораме за брак или нешто слично).

Фала Богу дека на крај останува се до него, сигурно нема да се избацам пред девојка му/жена му и да почнам да липам, ама... Знаејќи се ќе притискам. Љубовта ме рпави истовремено и поранлива и порешителна, така што свесна сум дека не би можела така помирливо да изреагирам и да „оставам да се случи што било пишано“.

животот е суров така да ако не се бориш нема ништо да добиеш :smir:

1, така ШТО, не така да:)
2, се согласувам:)

Не велам да расипуваш нешто ама мораш да му дадеш до знаење дека ти значи таа личност и дека сакаш да бидеш со неа...не да ја убиваш или правиш замки на фер начин да дојдеш до нешто што го посакуваш...не се согласувам со мислата ако треба ќе сме заедно...мораме да се бориме за се во животот...

Абе..Ако ти е судено да бидиш со него/неа, ќе бидиш.
Ако не ти е, ти ако сакаш на гла намести се, колку сакаш замки прај, ако не е судено, нема да бидите.

Значи НЕ да ја убиваш или ПРАВИШ замки пишува...судено...мора да ми објасниш како судено...веруваш во случајност? Велам дека му кажуваш какви чуства имаш се разбира дека тој го има последиот збор...но без борба ако се предадеш ќе мисли дека го лажеш, не го сакаш онолку колку што кажуваш

Забранета љубов?

Сте имале врска со некоја личност, која ви била оспорувана од родител, другар/ка, друштво.тнн?

Како сте се справиле? Откачувате што, дечкото/девојката или друштвото?

Раскажете си.

П.С.

следна тема во „љубов и секс“ ќе биде „не давај се Нина“...„Љубов во офсајд“....И така натака :)

Земзела, не верувам во случајности. Токму зарди то шо не вервам, пишав дека ако е судено ќе бидите заедно.

Ja imav pred izvesen period, tragicno zavrsi za dvajcata, iako se trudevme da napraime nesto (povekje jas otkolku taa). No mozebi taka bese najdobro za dvajcata. Jebi ga, se praev za da bide nesto, ama ete.. It wasn't ment to be (kako sto znaese da kaze tipkata). Ja sakav, ama ja zaboraviv. Najopsle, vremeto mozebi ne gi leci site rani, no taa ja izleci.
Najcudno od se bese toa sto ne mozev da sfatam vo koja nasoka se dvizi toj odnos, se dodeka ne stavivme dvajcata kraj na se, bukvalno se.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom