Невозможна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Тамарче
  • Време на започнување Време на започнување

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Локација
Битола
Дали сте имале некогаш во животот ваква љубов?
Да знаете дека се е против вас, но, шо да прајте, пак ненормално сакате..
Иако нема никакви шанси, ни ронка надеж, немате никаква иднина со таа личност, никаква перспектива..

Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.

Да знаете дека се е против вас, но, шо да прајте, пак ненормално сакате..
Иако нема никакви шанси, ни ронка надеж, немате никаква иднина со таа личност, никаква перспектива..

Да, сум имала.
Не беше врска, беше само еднонасочна љубов, сите ми се чудеа на паметот,ми се чудеа како можам да се држам за таа ирационална,нелогична љубов.
Траеше три години и се што ми донесе беше разочарување,плачење и уништување на мојата самодоверба.
Он беше тотално незаинтересиран,не го интересирав јас,го интересираше само фактот да се направи фраер пред останатите и гледаше што поише да ме изрезили мене.(ама не му успеа,зашто не може со инат како мене...гордоста ми надвладуваше и секогаш знаев како да го заќутам.)

Доколку сте доживеале порано таква љубов, дали сеуште сонувате за неа..дали сакате да ја имате..
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш

Не,не сонувам.Таа приказна,таа етапа во мојот живот е завршена.Не сакам ни да помислам на типот,ама воопшто не ни помислувам на типот. Расчистив апсолутно со сите чувства кон него.
Не ми претставува ниту слаба точка ниту ништо.
Само едно големо студенило и рамнодушност.
Беше рана,но таа е залечена.Од неа дури нема ни белег веќе.

Nevozmozna ljubov..hmm..ne znam.
Jas mislam deka ako bila nevozmozna znaci ne i bilo sudeno na taa ljubov da postoi ..ednostavno minlivo neshto sto vo momentot ni se cinelo kako nevozmozna ljubov.

Сум имала и сакам повторно да имам. Ми се допаѓа тоа креирање на илузии во главата, фантазиите, недостижноста што ја има и ти се повисоко и повисоко го ставаш на некое невозможно ниво за да го сакаш се повеќе и повеќе....овие луѓе ми се извор на бескрајна инспирација....морам да си најдам некој таков ;)

Кога прочитав за темава, прво нешто на што помислив беа Ромео и Јулија. Таа историска љубов за која нема да престане да се зборува!
Види сега вака! Во наше време терминот "Невозможна љубов" мислам дека не постои од проста причина што живееме во друго општество, со различни морални вредности и повеќе самостојност.
Ако сега двајца се сакаат, никој не може да им се попречи на патот. Ретки се тие случаи. Барем јас така мислам.
А инаку изгледа многу привлечно бидејќи забранетото секогаш е поубаво, постраствено и со повеќе емоции. Би сакал да ми се случи таква љубов!

Тамарче зашто отвараш вакви теми ах,
Инаку ваквата љубов е најболна, најискрена и најосамена. Тешко е да сакаш некого а да не бидеш со него. Тешко е да го гледаш и само толку. Се е тешко тука. Самате помисла дека сите се против тебе те измачува, колку и љубовта да е јака колку и да се сакате тоа ќе тоне и добива друга величина. Невозможно не мешајте со невозвратено.
Сум имала ваков случај и многу солзи преплакав и вистини не искажав, се борев колку можев ама не бев свесна дека тоа ќе ми се одрази на животот. Се откажав, колку и борбен карактер да имам. Немоќна бев. Поминуваа години љубовта не.
Ама помина тоа време, сега друго е, некако го заборавив. Самата се откажав од него, самата успеав да го заборавам. Ама не требаше да се откажам. Тоа не бев јас. :pipi:Ама друг излез немав.:toe:

Да, но не можам тоа да го наречам љубов, зашто не ни беше тоа, туку само опседнатост и потреба да имам некој... но нели, тој факт тогаш не сакав да го прифатам и постојано го барав него, 12 години постар од мене...
Да, ми беше тешко, плачев, мислев дека дошол крај на светот итн, ама ми помина како на кутре кога сфатив дека работите не се такви какви што ми се чинат.
Кутриот, што се` не претрпе ради мене од страв да не ме повреди... но битно на крај се свестив, после година скоро.
Или пак, сте се одрекле од неа засекогаш, и не ја гибате, затоа што знаете дека ви е слаба точка, и рана шо ќе ве печи засекогаш.

Среќна сум тој со кој што сум и не ми е потребен никој друг.

Тамарче зашто отвараш вакви теми ах,
Инаку ваквата љубов е најболна, најискрена и најосамена. Тешко е да сакаш некого а да не бидеш со него. Тешко е да го гледаш и само толку. Се е тешко тука. Самате помисла дека сите се против тебе те измачува, колку и љубовта да е јака колку и да се сакате тоа ќе тоне и добива друга величина. Невозможно не мешајте со невозвратено.
Сум имала ваков случај и многу солзи преплакав и вистини не искажав, се борев колку можев ама не бев свесна дека тоа ќе ми се одрази на животот. Се откажав, колку и борбен карактер да имам. Немоќна бев. Поминуваа години љубовта не.
Ама помина тоа време, сега друго е, некако го заборавив. Самата се откажав од него, самата успеав да го заборавам. Ама не требаше да се откажам. Тоа не бев јас. :pipi:Ама друг излез немав.:toe:

Прекрасна приказна.

Ако можи да знам зошто била таа љубов невозможна?
Или не е за пред јавноста?

Zatoa shto site spomnuvaat ljubov, a nikoj ne znae shto znaci ljubov.
Na slicna tema sum elaboriral, sum se kosel so Lejdi Satori, sum igral uloga na apologet na Erih From za navistina da obelodenam neshto shto toj im go obelodenil na iljadnici citateli.
Ljubovta ne e custvo nasoceno prema objekt. Toa e neshto povelicestveno. Poistovetuvano so apsolutno bitie...
I da, ljubovta se pojavuva vo poveke oblici. I da tie oblici se razlicni. I da ne e vozmozno covek edna licnost da ljubi a vo isto vreme 10 da mrazi, ili kon niv da se odnesuva indiferentno.

Кога прочитав за темава, прво нешто на што помислив беа Ромео и Јулија. Таа историска љубов за која нема да престане да се зборува!
Види сега вака! Во наше време терминот "Невозможна љубов" мислам дека не постои од проста причина што живееме во друго општество, со различни морални вредности и повеќе самостојност.
Ако сега двајца се сакаат, никој не може да им се попречи на патот. Ретки се тие случаи. Барем јас така мислам.
А инаку изгледа многу привлечно бидејќи забранетото секогаш е поубаво, постраствено и со повеќе емоции. Би сакал да ми се случи таква љубов!

Верувај не би сакал, ти зборувам од искуство.:wink:

Zatoa shto site spomnuvaat ljubov, a nikoj ne znae shto znaci ljubov.
Na slicna tema sum elaboriral, sum se kosel so Lejdi Satori, sum igral uloga na apologet na Erih From za navistina da obelodenam neshto shto toj im go obelodenil na iljadnici citateli.
Ljubovta ne e custvo nasoceno prema objekt. Toa e neshto povelicestveno. Poistovetuvano so apsolutno bitie...
I da, ljubovta se pojavuva vo poveke oblici. I da tie oblici se razlicni. I da ne e vozmozno covek edna licnost da ljubi a vo isto vreme 10 da mrazi, ili kon niv da se odnesuva indiferentno.

Едно не ми е јасно.
Како можи да кажваш дека никој не знај шо значи љубов.
За љубовта секој си има различна дефиниција.
Ти то шо го збораш, зборај го за себе. Не зборај за сите. Сите имат различно мислење, различна перцепција за неа.
Кај го пиши то шо го збораш ти? Или то е твоја замисла за љубовта.
Е друга е мојата, друга е на другите.
Така да, постој невозможна љубов.
Воопшто, постој љубов, и ако истовремено мразиш 49385459438534 луѓе..Мрази ги ти нив, шојма врска то. Еден ќе биди тој/таа шо го/ја сакаш, кон еден ќе ја чувствуваш таа љубов..
И да, можиш да бидиш кон сите индеферентен, а само еден ненормално, лудо да сакаш со сето срце.

Vidish, kako seto toa shto ja go znam, ne mozesh da go absorbirash.
E sega, kako shto ti si mislish, da si prodolzish, a ja kako shto si mislam ke si prodolzam.
Mojata kratka elaboracija, nejzina intencija ne beshe tebe da te ubedam, od prosta pricina shto znam deka nema da te ubedam. Beshe za onie shto mozam da gi ubedam.
Sum pocnal da praam primitvna selekcija, seto toa locirajki go na licnosti shto navistina gi razbiraat moite recenici.
Za site drugi, mislete kako shto znaete, nemam protiv:)

Vidish, kako seto toa shto ja go znam, ne mozesh da go absorbirash.
E sega, kako shto ti si mislish, da si prodolzish, a ja kako shto si mislam ke si prodolzam.
Mojata kratka elaboracija, nejzina intencija ne beshe tebe da te ubedam, od prosta pricina shto znam deka nema da te ubedam. Beshe za onie shto mozam da gi ubedam.
Sum pocnal da praam primitvna selekcija, seto toa locirajki go na licnosti shto navistina gi razbiraat moite recenici.
Za site drugi, mislete kako shto znaete, nemam protiv:)

Шо да убедиш бе човече?
Да ги убедиш дека твојте размислувања се точни?

Ајде, сега, моја интенција ќе биди тебе да те убедам. Ама знам дека нема да те убедам од проста причина шо, нема да сфатиш, а автоматски со то, нема да те убедам.

Кај пиши дека твојте убедвања се точни. Само то не ми е јасно.
Ептен забегавме од темата.
Се извинувам за оф топикот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom